RockStation

Cast The First Stone - Itt egy új Slayer-dal

2015. augusztus 31. - sunthatneversets

slayer_band_2015.jpg

Biztos minden megveszekedett thrasher várja már szeptember 11-ét, ekkor jelenik meg ugyanis a Slayer vadonatúj lemeze Repentless címmel. Most, hogy a finisben vagyunk, itt egy újabb dal Cast The First Stone címmel. Igazából nem egy nagy durranás, tipikus Slayer, jól el lehet bólogatni rá.

Tovább

Decemberben Budapestre jön a Hammerfall

hammerfall_2015.jpg

A World Wide (r)Evolution Tour 2015 elnevezésű turné keretében Budapestre látogat a klasszik heavy metál egyik prominens jelenkori képviselője a svéd Hammerfall. A csapat a tavaly megjelent (r)Evolution című lemezével turnézik még és Budapestre december 9-én érkeznek, ahol a Barba Negra Music Clubban adnak koncertet. További infók ITT.

Az igazi fekete mágia: Motörhead - Bad Magic (2015)

motorheadbadmagiccd_638.jpg

Mutassatok olyan embert, aki nem bulizott, nem rázta még a fejét soha az Ace Of Spades-re. Mutassatok egy olyan "rocker-t", aki nem tudja, hogy mi az a Motörhead, aki nem tudja, hogy kicsoda az a Lemmy Kilmister. Egyszerűen a Motörhead mellett nem lehet elmenni a rock történelemben. Ez a story meg nem most kezdődött, egészen pontosan negyven éve, amit most a Bad Magic-kel ünnepelünk.

Tovább

Devin Townsend koncert DVD-n is kihozza a Ziltoid-ot

0devintownsend2015_13.jpg

Devin Townsend ugyan sok helyen koncertezett az év első felében új lemezével a Z2-val, viszont a londoni Royal Albert Hall-ban egy egészen speciális koncertet is adott. Ez a koncert most nagyon úgy néz ki, hogy DVD-n és blue ray-en is megjelenik. Ezt onnan tudjuk, hogy a mester maga posztolta a twitterre. A megjelenési dátum november 19. Hivatalos részletet még nem tudunk mutatni belőle, ezért alább itt egy rajongói videó.

Tovább

Tíz nap múlva a Hajón játszik Dave Lombardo és PHILM nevű zenekara

philm01.jpg

A Slayer iskolateremtő ex-dobosa, az idén ötven éves Dave Lombardo utoljára 2011-ben járt Budapesten - még egykori zenekarával. Most visszatér, hogy PHILM nevű, kísérletező kedvű "szabadidő-zenekarával" adjon súlyos klubkoncertet szeptember 9-én az A38 Hajón. Egy igazi legenda, aki most nem bújik eszement dobszerkó mögé egy arénakoncerten, hanem szó szerint testközelből látható, mitől is olyan zseniális dobos.

Tovább

Metallica - Itt a 63000-es svéd buli hivatalos videója

115.jpg

Augusztus 22-én Göteborgban az Ullevi stadionban lépett fel a Metallica. A koncertre 63.000 rajongó látogatott el. Svédországban önálló (tehát nem fesztivál fellépés) rock-koncertre még soha ennyien nem váltottak jegyet. Ahogy az Metallica-éknál szokás, erről a koncertről is van hivatalos videóanyag, ami alább meg is nézhető.

Tovább

Ez a pillanat is hamar elmúlt – Subscribe, Grand Mexican Warlock @ Budapest Park, 2015. augusztus 28.

subscribe_b_1.jpg
Ez az év a magyar popzenében biztosan a feloszlásokról lesz nevezetes, hiszen az Isten Háta Mögött és a Heaven Street Seven után a Subscribe is bejelentette, hogy – még ha nem is véglegesen, de – 16 év közös zenélés után szüneteltetik a munkásságukat. Az utolsó búcsúbulit, ugyanis a fesztiválszezonban azért elköszöntek néhány településtől, a Budapest Parkba szervezték, illő volt oda elzarándokolni.

Tovább

Szeptemberben jön a Vesztegzár új lemeze, itt van két dal róla

vesztegzar_2014.jpg

Szeptember 7-én jelenik meg a thrash metalban utazó komáromi Vesztegzár második nagylemeze a Nail Records gondozásában Útvesztő címmel. A Gyalázat című nyitódal valamint a Vér nélküli forradalom című tétel pedig már el is érhető egy videoklip formájában. A felvételek a soproni MD Stúdióban készültek Smici vezérletével. A budapesti lemezbemutató koncertünk az ingyenes Rock On! Fest keretein belül lesz szeptember 6-án. Az azt követő lemezbemutató turné állomásait pedig ITT találjátok.

Tovább

Túl magasan feküdt Denver a Motörhead koncerthez

3_38.jpg

A Salt Lake City, elég rövidre sikerült Motörhead koncerten Lemmy légzési nehézségek után négy dal után elhagyta a színpadot, a koncert pedig be is fejeződött. A légzési nehézséget Lemmy-nél a város közel 1300 méteres tengerszint feletti magassága és az ezáltal ritkább levegő okozta. Ezek után az is kétségessé vált, hogy a másnapi Denverben, a Riot Fest keretében tartandó koncert rendben lesz-e, hiszen Colorado fővárosa 1600 méternél is magasabban fekszik, így a hegyibetegség valószínűleg még inkább igénybe veheti az énekes/basszusgitárost.

Tovább

8 bites videójáték az Iron Maiden-től

ironmaiden-game.jpg

Szeptember 4-én jelenik meg az Iron Maiden új albuma The Book Of Souls címmel. Nemrég a Speed Of Light című dalra egy számítógépes videójáték tematikájú klippel jelentkezett a zenekar. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy egy 8 bites NES (Nintendo Entertainment System) játék is jelenjen meg e mellé, melyben még a dal is 8 bites verzióban szól. A játékhoz katt IDE, alább meg a már említett új dal.

Tovább

Decemberben új Baroness album jön, itt egy dal róla

baroness_2015.jpg

Decemberben érkezik a savannahi Baroness új albuma Purple címmel. A csapat a lemezt egy a közelmúltban megalakult kiadónál a Abraxan Hymns-nél hozza ki. A lemezének címéül ismét egy színt választó csapat új albumának producere Dave Fridmann (The Flaming Lips, MGMT) volt. A csapat ízelítőnek egy új dalt is megosztott, alább a Chlorine & Wine, amely inkább az előző, Yellow & Green című album vonalát viszi tovább.

Tovább

A 80-as évek rocksztárjai akkor és most

80as_rocksztarok_akkor_es_most.jpg

Nemrég volt már egy hasonló galériánk, akkor a hajmetal bandák régi és új képeiből szemezgettünk és néztük jóleső arccal, hogy hiába vannak a 80-as évekből még meg a dollármilliók, megöregedni stílusosan nem biztos, hogy sikerült. Na, de majd az alábbi listában lévő urak megmutatják. A nyolcvanas években hegyekben álltak a rocksztárok, minden sarokra jutott egy. Most őket pécéztük ki magunknak, ők lesznek kutatásunk tárgya, melynek témája: 80-as évek rocksztárjai akkor és most. A képsorozat a tovább után nyílik, jó szórakozást hozzá.

Tovább

Egy női börtönben forgatta új videóját a Slayer

slayer_video_1.jpg

Szeptember 11-én jelenik meg a Slayer új, Repentless című albuma, melynek címadó dalához forgatott videót a hét közepén a zenekar a Los Angeles keleti részén található Sybil Brand Institute elnevezésű női börtönben. A videót az a BJ McDonnell rendezte aki a Hatchet III című horrorfilmet is jegyzi, de egyébként ez az első zenei videója.

Tovább

Januárban jön Abbath lemeze

abbath.jpg

Azt a múltkor írtuk meg, hogy Abbath az Immortalból való kiszállását követően a maradék két tag Demonaz és Horgh folytatja a zenekart, sőt új lemez is lesz. Az is régóta nyílt titok, hogy Abbath, ha úgy tetszik szólóban folytatja. Társai pedig King Ov Hell, vagyis Tom Cato Visnes basszusgitáron és Creature, alias Baard Kolstad (Borknagar) lesz dobon. Mára az is kiderült, hogy a trió lemeze januárban érkezik a Season Of Mist gondozásában.

Tovább

Meghalhatatlaníthatatlanságoskodásaitokért: Disturbed – Immortalized (2015)

 disturbedimmortalizedcover.jpg

Visszatért a kétezres évek elejének/közepének nagy sikercsapata, a Disturbed. Biztos van, aki ennek hallatán magából kikelve rohan a lemezboltba, vagy tölti le az albumot, de a másik végletet is lazán el tudom képzelni, miszerint a hideg verejték gyötri azokat, akik meghallják akár a zenekar nevét is. Én a neutrális megfigyelő szerepét magamra öltve ültem neki az album hallgatásának.

Tovább

Lemmy megint rosszul lett a színpadon

motorhead_2015_1.jpg

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy a Motörhead ikonja idénre teljesen színpadképes lehet, sajnos nem így áll a helyzet. Most Lemmy-nek Salt Lake Cityben kellett levonulnia légzési nehézségek miatt négy szám után a színpadról és itt a koncertnek annyi is volt. A menedzsment nyugtat, a főnöknek semmi baja, csak Salt Lake City kicsit magasabban fekszik az átlagnál, aztán ritkább a levegő. A turné következő állomása Denver, ami még magasabban fekszik, mint Salt Lake City, bele sem merünk gondolni itt mi lesz.

Tovább

Jöhet egy kis amcsi böszmeség?? Itt a Fight Amp legújabb nótája

10478129_10152832274063954_6043614736897562757_n.jpg
A Fight Amputation egy három tagú philadelphiai Punk / Noise Rock / Sludge banda és jól kenik a zsíros kenyeret. Atom jó muzsikát komponál ez a három csóka, erről a következő pillanatokban ti is megbizonyosodhattok, ugyanis itt egy brend nyú trekk a hamarosan megjelenő szevenincsükről. WHUAARGHH!!!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum