RockStation

Ezek az év leginkább várt rock/metal albumai

2015. január 11. - sunthatneversets

2015leginkabb_vart_lemezei_01.jpg

A 2014-es év rockzenei szempontból nem sikerült túl erősre. Na, de majd 2015! Ehhez persze két dolog mindenképpen kell: 1. Igazi kultzenekarok jelentkezzenek albummal, 2. A nagyágyúk ne csak ígérgessenek, hanem végre valamit tegyenek is le az asztalra. Márpedig manapság, amikor jól tudjuk, hogy a koncertezésben van a pénz, nem pedig a lemezkészítésben mindkét elvárás eléggé magas. Viszont jópár zenekar van, akik valamelyik feltételnek meg fognak felelni idén. Nézzük is kik ők!

Tovább

Bedemon - doom úttörők újratöltve

bedemon.jpg

1973-ban a Pentagram oldalhajtásaként alakult meg a Bedemon nevű doom zenekar Arlingtonban. Mielőtt Randy Palmer gitáros beszállt volna hivatalosan is az előbbi zenekarba, kölcsönvette onnan Geoff O'Keefe dobost és Bobby Liebling  énekest, hogy összepróbálják és feljátsszák Randy összegyűlt ötleteit. Ezután csak időszakos aktivitást mutatott a zenekar a 70-es, 80-as években. 2001-től viszont újra elkezdtek mozgolódni (sajnos Palmer egy év múlva elhunyt), viszont 2005-ben kiadták - először hivatalosan - a 70-es években rögzített dalokat Child Of Darkness: From The Original Master Tapes címmel, egy kisebb kiadónál, amit 2012-ben egy új dalokat tartalmazó lemez is követett Symphony Of Shadows címmel. Most a Relapse úgy döntött, hogy a 2005-ös demógyűjtemény bőven megér egy nagyívű újrakiadást, így az február 23-án meg is jelenik CD-n, LP-n és deluxe LP-n is. Erről alább meghallgató a címadó Child Of Darkness, alább pedig egy másik, kissé Krux ízű klassz dal (Lord Of Desolation) a 2012-es albumról. 

Tovább

Az Explosions In The Sky is új lemezen dolgozik

explosions.jpeg

A texasi instrumentális post-rock Explosions In The Sky eléggé csendben volt az utóbbi években - utoljára 2011-ben adtak ki lemezt. Most hírt adtak magukról, amely keretien belül elmondják, hogy kicsit pihenniük kellett a rengeteg turné után, ráadásul 2013-ban és 2014-ben két-két filmzenealbumot is megírtak, szóval egy rövid időbe háttérbe kellett kicsit tolniuk a zenekart. Idén viszont kilépnek a hibernációból: már neki is láttak a következő nagylemez megírásának, amivel jó néhány hónapig terveznek most foglalkozni. Koncertezést továbbra is jegelik. 

Tovább

Nézd meg a Mastodon Trafós koncertjét!

Mastodon2014.jpg

A Mastodont a kezdetek óta az egyediségre való törekvés és a nagyszerű dalokkal párosuló kimagasló, invenciózus hangszeres játék mintaképeként emlegetjük. Hogy ma sem pusztán a névnek adózunk tisztelettel minden adandó alkalommal, mi sem bizonyítja fényesebben, mint hogy a szerkesztőség két tagja is elzarándokolt a mostani Once More Round The Sun Európa-turné különböző állomásaira, hogy ismét elcsípje élőben az atlantai négyest…

Tovább

Tíz fickó egy szál gitárral, akit ismersz, vagy nem

scott-kelly-john-baizley.jpg

A rock zene tagadhatatlanul leginkább amerikai gyökerekkel rendelkezik. Az amerikai rock zene pedig mindig visszamutat a rock and roll robbanásra, mint ahogy az meg a blues és akár a country irányába. Számtalan ikon mesélte el már a huszadik század elejétől kezdve történeteit lírikus dalok formájában egy szál gitárral. Ezek pedig, ha nem is mindig tudatosan, de mint olyanok, amit nagy kedvenceink szülei hallgattak vagy játszottak, és hatásként abszolút jelen vannak akár még a legextrémebb irányokban mozgó zenészeknél is.

Tovább

Itt a második új dal a közelgő Napalm Death lemezről: How The Years Condemn

Napalm Death 2014_1.jpg

A Napalm Death rajongók már tűkön ülve várják január 26-át, hogy kézbe vehessék a grindcore keresztapák legújabb lemezét. Az Apex Predator-Easy Meat címet viselő, immár a 15. nagylemezt nem kis várakozás előzi meg.  Egy dal már nyilvános egy ideje (Cesspits), de szerencsére a mai napon napvilágot látott egy újabb, aminek a címe: How The Years Condemn.

Tovább

Hallgasd meg az új Sylosis lemezt!

sylosisband2014_638.jpg

Már említettük, hogy hétfőn jelenik meg a brit neo-thrash Sylosis negyedik nagylemeze Dormant Heart címmel ugyebár a Nuclear Blastnál. IDE kattintva lehet végighallgatni az albumot, mivel ezúttal nincs beágyazási opció. Idő közben amúgy a Leech című dalhoz is készítettek egy frankó animációs klipet, amit mi még nem mutattunk, úgyhogy alább most ezt is megtesszük.

Tovább

Itt az új Comeback Kid klip!

Comeback-Kid-Promo.jpg

A kanadai hardcore Comeback Kid elkészítette legújabb klipjét a Didn't Even Mind című dalhoz, amely még a tavaly megjelent, Die Knowing című lemezen szerepelt. Alább lehet is nézegetni (Slusszpoén: Lada márkájú személygépjármű is látható a videóban). Egyébiránt május 8-án a KVLT-ban nálunk is el lehet csípni a bandát a Bane, a My Iron Lung és a World Eater társaságában, hivatalos event ITT.

Tovább

Stúdióban a Scale The Summit

scale-the-summit-51c53f060231f.jpg

A texasi instrumentális prog rock/metal Scale The Summit elkezdte ötödik nagylemezének a felvételeit, amellyel el is bíbelődnek az elkövetkező hetekben. A tervek szerint nyáron jelenik meg az album a Prostheticnél, hamarosan pedig további infókkal is előrukkol a banda. Ez előző album pedig épp belepasszol a mai nap lejátszási listájába, mert miért is ne.

Tovább

Devin Townsend Project: végül a Barba Negrában

devin_townsend_20141.jpg

A nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a produkció méretei miatt a március 12-ei Devin Townsend Project koncert az A38 Hajóról átkerült a BARBA NEGRA MUSIC CLUB-ba. A már megváltott jegyek természetesen oda is érvényesek, valamint mától már az új helyszínen is megválthatók a tikettek az év egyik legfontosabb metálkoncertjére. Az est vendégei az amerikai Periphery és norvég Shining lesznek. További infók ITT.

Itt a Led Zeppelin következő újra-kiadása: Februárban érkezik a „Physical Graffiti Deluxe Edition”

led_zep_psychical.jpg

A Led Zeppelin 2015-ben is folytatja az újrakiadások sorát, ezúttal a Physical Graffiti duplalemezét vehetjük majd kezünkbe a frissített változatban. A kiadvány napra pontosan a 40. évfordulón érkezik, hiszen 1975. február 24-én jelent meg az együttes hatodik sorlemeze. Ahogy az összes többi korábbi megjelenés, így ez is Jimmy Page által lett újramaszterelve és keverve, az eredeti korongok mellett pedig egy harmadik lemez is a csomagba került, melyen kiadatlan dalok kaptak helyet.

Tovább

Még az is meglehet, hogy lesz új System Of A Down lemez

System Of A Down 2014.jpg

Az utóbbi hetekben arról már be tudtunk számolni, hogy a System Of a Down idén újra koncertezik, azonban egy új lemez kérdését, mindig elhárította Serj Tankian énekes, aki hol szólóprojektjével, hol filmzenével, hol meg a nagyzenekari műveivel volt elfoglalva. A napokban azonban az énekes a Rolling Stone magazinnak adott interjút, ahol az utóbbi évek ismeretében nagyon is meglepő dolgokat mondott.

Tovább

Februárban stúdióba vonul a Dream Theater

DReam Theater 2013.jpg

Hogy a progresszív zenékért rajongóknak jól induljon a nap. James LaBrie a Dream Theater énekese a napokban a simcoe.com-nak adott interjújában olyanokat bírt mondani, hogy a csapat februárban stúdióba vonul, hogy megkezdje a munkálatokat új lemezén. A lemez állítólag valamikor ősszel jöhet ki a Roadrunner gondozásában.

Húsz éves a Kartel, szombaton hardcore hiphop ünneplés!

20evgengszter.jpg

Idén ünnepli 20 éves születésnapját a Ganxsta Zolee és a Kartel, amit úgy próbál stílszerűen felejthetetlenné tenni a banda, hogy kiadójával, az 1G Records-szal közösen felkérte a szakma jeles képviselőit, hogy készítsenek fel- vagy átdolgozást a Döglégy-repertoárból. A zenekarok szabad kezet kaptak, hogy a 20 év során született dalokat a saját szájuk íze szerint formálják.

Tovább

„Ma is fontos banda akartunk lenni, nem pedig a múltbeli dicsőségből élni” – interjú Tomas „Tompa” Lindberggel, az At The Gates énekesével

Lock Up.jpg

Tomas „Tompa” Lindberg énekes több formációjával is megfordult már Magyarországon – elmondása szerint a szabadságát is nálunk töltötte egy ízben –, ezúttal viszont Bécsig kellett elzarándokolnunk, hogy lássuk-halljuk a göteborgi death metal mozgalom alapbandájaként elismert At The Gatest és hogy az At War With Reality album, illetve a Triptykonnal és a Morbus Chronnal közös turné apropóján beszélgessünk egyet a mesterrel. (Interjúfotók: Dr. Narcisse)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum