RockStation

A pozitív rezgések éjszakája: Anathema @ Barba Negra Music Club 2015.04.08.

2015. április 12. - theshattered

anathema_barba.jpg
Amikor a tavalyi Anathema koncert beszámolóját így zártam: „Srácok, imádtam, de legközelebb kicsit többet, ritmusosabbat!”, nem hittem volna, hogy ilyen hamar és ilyen tömény választ kapunk a Distant Satellites turné lebegésére.

Tovább

Egy zenész - egy másik arc: Makai Laci - Apey And The Pea

154580_839303082767588_5377425409322562937_n.jpg

Makai Lacit sokan ismerhetik a megboldogul PanterA tribute a Remembering The Steel-ből , még többen az Apey And The Pea-ből és azért mostanság kínozza a bőröket a Hot Beaver nevű bandában is. Ha még ez sem elég akkor találkozhattok vele esténként a Robotban, ahogy csapolja nektek a finom nedűket. Makiról köztudott, hogy él-hal a hentes szakmáért (ha nem tudod, hogy miről beszélünk ajánljuk neked EZT a videót) szabadidejében pedig egy eléggé egyedi, különös hobbinak hódol. Hogy mi ez? A hajtás után kiderül!

Tovább

Nem Tony Iommi betegsége miatt mondta le búcsúkoncertjét a Black Sabbath

0b03.jpg

A Black Sabbath indoklás nélkül lemondta novemberre beharangozott japán fellépését, így aztán automatikusan beindult a konspiráció-gyár, hogy mi állhat a történtek mögött. A legkézenfekvőbb elmélet szerint Tony Iommi gitáros egsészégi állapota fordulhatott rosszabbra. Szerencsére  a gitáros cáfol.

Tovább

Júniusi Weedeater rituálé a láthatáron!


weedeater1.jpg
Irgalmatlan tonnás riffek gyilkolják szét az agyadat, majd tested erőtlenül a földre zuhan, ahol pillanatok alatt elnyeli a mocsár...és barátom innen nincs kiút...ezt az állapotot úgy hívják, hogy.... Weedeater. Nyár elején alkalmunk nyílik hogy átlépjük eme zseniális banda által elénk tárt dimenziókat, ugyanis júniusban a itthon is és a szomszédban is hirdeti az igét a Weedeater!

Tovább

Pusztulatos Post-rock Április! - posztmodern programajánló

keep_calm_1_eff.jpg

A posztmodern és elszállós zenék kedvelőinek ez az esztendő még sokáig fog élni az emlékezetében... Annyira sok buli van hátra csak ebben a hónapban, hogy még mi sem tértünk magunkhoz, alig győzünk felváltva járni és írni róluk. Most viszont úgy gondoltuk, kedveskedünk Nektek egy kis naptárazással... Íme a hó előrelátható része post-mindenségileg!

Tovább

Még nem nőtt le a haj, még nem főtt le a kávé: The Prodigy - The Day is My Enemy (2015)

the-prodigy-the-day-is-my-enemy-hospcd005_web.jpg

Amikor a híradások elkezdik szétkürtölni, hogy egy új The Prodigy album van a kanyarban, akkor szerintem kicsit mindenkit megtámadnak az emlékek, meg az érzések. Engem is. Mert ugye volt egyszer egy kilencvenes évek, meg az a tűzgyújtó láz, ami belemagyarázott akkor a legtöbbeknek legalább a bal fülébe. Meg ugye itt a közelmúlt, ahol ez a banda még mindig vezető név a fesztiválokon, és így élményszintű hidat képes kovácsolni a generációk között, hiszen látott így Prodigy koncertet már az apraja is meg a nagyja, ahol ott ugráltak együtt a kicsik meg a nagyok. Vagyis ugráltak és ugrálni fognak. Azzal ugyanis, hogy most kijött a The Day is My Enemy, ez nem is lehet kérdés.

Tovább

A nyuszit idén Elize-nek hívták: Amaranthe, Engel, Santa Cruz @ Club 202, 2015. április 5.

amaranthezs1.jpg

Kicsit furcsa, ha egy effajta „utazó cirkusz” tagjai úgy döntenek, még az ünnepeket sem családi körben, hanem turnézással töltik, de konkurenciájuk Húsvét vasárnap nem volt, az biztos. Sajnos én viszont ünnepeltem, s a nagypénteki „böjtöt” (vagyis az az alibi önmegtartóztatást, amit annak hívok) követő Nagy Zabálás megtette gyomromra való hatását. Egy példát sem tudnék idézni, hogy bármi miatt metal koncertet blicceltem volna, így, ha az utolsó utáni pillanatban is, de mégis útnak indultam. (Fotók: Réti Zsolt)

Tovább

Minden indok nélkül lemondta utolsó japán fellépését a Black Sabbath

sabbath.jpg

Még mi is megírtuk, hogy novemberben Tókió mellett rendezik az idei japán Ozzfesztet, ahol a Black Sabbath is fellép, utoljára. Hogy csak Japánban utoljára, vagy úgy egyáltalán azt azóta sem lehetett biztosan tudni, de most már mindegy is. Történt ugyanis, hogy a zenekar minden indoklás nélkül lemondta a koncertet, helyette az Ozzy & Friends nevű formáció lép fel, akiket 2012-ben nekünk is volt szerencsénk látni Bécsben. Hogy a lemondásnak van-e köze Tony Iommi rákbetegségéhez azt nem lehet tudni, reméljük nem erről van szó.

Két buli lesz csak: Interjú a Sin Of Kain-nel

sin_of_kain.jpg

A Sin Of Kain nem egy mai csapat, de azért a munkásságukat érdemes megemlíteni. A hazai death metal egykori erőssége jó pár éve nem aktív, sajnos ezek után sem lesz az, de két koncertre még is összeverődik a Sin Of Kain legénysége. Krisztiánékkal a két aktuális buliról és a mostani helyzetről beszélgettünk. Hogy mi is a stájsz, azt a hajtás után megtudhatjátok!

Tovább

Már a megjelenés előtt aranylemez lett az Ossian új albuma

ossian-promokepek-2015-1.jpg

Április 13-án jelenik meg a tavaly november óta ismét négyes felállással muzsikáló Ossian legújabb, sorrendben 20. stúdióalbuma, a Lélekerő. A zenekar honlapján továbbra is előrendelhető friss korongra már a megjelenés előtt egy héttel aranylemeznyi rendelés érkezett. A lemezbemutató koncert május 24-én a Barba Negra Track nagyszínpadán lesz.

Tovább

Bad Religion koncert lesz a Budapest Parkban

bad_religion_2015.png

Nincs értelme felvázolni a punkzene elmúlt negyven esztendejének idővonalát a Bad Religion említése nélkül - ez ugyanis lehetetlen feladat. A 70-es évek legvégén alakult Los Angeles-i zenekar ma valóságos intézménynek számít, amely előtt generációk róják le tiszteletüket mind a rajongók, mind pedig az árnyékából kilépő zenekarok közül. Nem elég, hogy a 90-es évekbeli pop punk robbanás elképzelhetetlen lett volna a formáció nélkül, de a gitáros Brett Gurewitz által létrehozott Epitaph kiadó feltörekvő bandák egész hadának nyújtott segítő kezet, arról nem is beszélve, hogy a Good Charlotte-hoz vagy a Fall Out Boyhoz hasonló modern sztárpunkok mennyit köszönhetnek annak, amit a banda az idők során elért.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum