RockStation

Egy zenész - egy másik arc: A flaszter ördöge - Veress Marci (Armageddon)

2015. május 17. - KoaX

10263999_1440371366213759_4237191729016133136_o.jpg

Vicces olyan zenésszel interjút készíteni, aki lényegében gyerekkori barátod. Még viccesebb egy olyan hobbiról kérdezni, amit minden nap együtt űztetek. Igazából Marci nélkül is megszülethetett volna a cikk,de mindig jó egy kicsit nosztalgiázni, visszatekinteni a tini éveinkre. Most nem a régi zajongásainkat elevenítettük fel, hanem az aszfalt koptatós időszakot.

Tovább

Nézz Slipknot és Marilyn Manson koncerteket a Rock On The Range Festivalról!

0slipknot2015_84.jpg

Ezen a hétvégén tartják az ohioi Columbusban az idei Rock On The Range Festivalt, ahol elég prominens fellépőgárdást sikerült összehozni a szervezőknek. Az első napról mindjárt tudunk és két teljes koncertet mutatni. Ki örülne, ha megnézhetne egy Slipknot és egy Marilyn Manson koncertet?

Tovább

Kis Rockerhatározó

rockerhatarozo_final.jpg

A metallal nem viccelünk. Jó, néha azért lehet. Például, amikor koncerteken mindig nagyjából ugyanazokat a rockertípusokat fedezed fel és fejben már simán be is soroltad az embert a kinézete alapján. Ezzel szórakozni azért vicces tud lenni. Egy, az internet rég elfelejtett bugyrában találtunk egy ilyen sorozatra, amiben az ötletgazda, egy portugál srác, Luso szedte össze ezeket az archetípusokat vicces rajzos formában. Ezt tárjuk most elétek könnyed lapozgatós, képnézegetős formában. Aki meg magára ismert, hát sorry...

Tovább

Szeptemberben Budapesten játszik a Nile

nile-2012.jpg

Minden rendes death metálos már a cím olvasása közben izgalmi állapotba került, ha jól sejtjük. Szeptemberben turnéra indul az új lemezen dolgozó Nile (ami addig lehet, hogy meg is jelenik?) és a szórásból Budapestet sem hagyják ki, legalábbis a megosztott turné plakát alapján szeptember 25-én szedik szét a fővárost (a koncert a plakáton írtakkal ellentétben nem a Hajón lesz) a Suffocation társaságában.. NÁJÖÖÖÖÖÖÖLLL!!!!

Tovább

Az Iron Maiden énekese legyőzte a rákot, most már jöhet az új lemez

0ironmaiden2014_18_1.jpg

Májusra ígért végleges tájékoztatást az Iron Maiden a nyelvrákkal kezelt Bruce Dickinson egészségi állapotáról. Nos a korábban is bizakodó zenekar teljesen megnyugodhat, meg persze a rajongók is. Bruce Dickinson legyőzte a rákot! Ezt ma a zenekar facebook oldalán jelentette be nyilatkozatok formájában.

Tovább

Júliusban jön az új Lamb Of God lemez, itt egy dal róla

lamb-of-god-2014.jpg

A Lamb Of God mostanában ismét aktivizálta magát, új weboldaluk lett és részletesen dokumentálták a közösségi oldalakon, hogy új lemezen dolgoznak. Azonban talán még a trú rajongókat is meglepte a mai hír, miszerint a lemez már júliusban megjelenik VII: Sturm Und Drang címmel. Sőt mi több, a zenekar hivatalos oldalán Still Echoes címmel egy dalt is meg lehet hallgatni. Kicsit ugyan lassan tölt be az oldal, valószínűleg túlterhelt. Alább még a lemezborítót is meg tudjuk mutatni.

Tovább

Ilyen a civilizált szakítás: Royal Thunder – Crooked Doors (2015)

royal-thunder-crooked-doors-620x620.jpg

Az atlantai székhelyű Royal Thunder a legutóbbi, áprilisban megjelent Crooked Doors című albumával bebizonyította, hogy úgyis lehet keverni a grunge, a progresszív rock és a klasszikus rock stílusjegyeit, hogy végeredményként igazi, egységes lemezt varázsoljanak össze a rajongóknak, felesleges magamutogatás nélkül. A Mlny Parsonz (ének, basszus), Josh Weaver (gitár), Evan Diprima (dobok), illetve Will Fiore (gitár) felállású kvartett olyan finoman adagolta a felvételt átszövő csalódottságot, félelmet, fájdalmat és haragot, hogy az album egy civilizált szerelmi kivégzés tracklistje is lehetne. És miután ezt leírtam hozzátenném, a lemez - legendák szerint - valóban a szakításról szól, a banda szerint az alkotás tényleg az énekesnő és Mr. Weaver egykori szerelmének romjaiból nőtt ki.

Tovább

ZOOMOLJ RÁ!! - PART 4.: Gurthang/Lengyelország

998445_695589657133582_684716136_n.png
Mivel már elég rég jelentkeztünk ezzel a rovattal, gondoltam, most megtöröm a csendet és ismét a figyelmetekbe ajánlanék egy remek bandát. A most következő bandáért sem kell megkerülni a planétát, mert egy lengyel zenekarról van szó. Pontosabban egy lengyel doom/black metál bandáról, a Gurthang nevezetű formációról.

Tovább

Az A38 Hajón játszik a The Scarlet

scarlet2.jpg

A The Scarlet 2012-es megalakulása után félévvel tért át folkpunk stílusra, az elmúlt két év alatt pedig kialakították a saját íres-kalózos rockzenéjüket. A januárban megjelent Midnight Avenue tavaszi EP-bemutató turnéjának megkoronázásaként az A38 hajó tetőteraszát fogják bevenni május 23-án szombaton, megünnepelve az elmúlt két év sikereit. Az esten az akusztikus ír zenét játszó Feiryn lesz a vendég, akikkel már korábban is csináltak közös produkciót, így most is biztosan számíthatunk egy-két közreműködésre. A Scarlet számára azonban a legnagyobb dolog bizonyára a közelgő tagcsere: gitárosuk, Tóth András az A38-as születésnap és a július svájci turné után elhagyja a zenekart, a zenekar pedig megerősítette: megvan az új gitáros és már zajlanak a próbák hogy a nyári, majd az őszi szezonban újult erővel vessék magukat a koncertezésbe, András utódját pedig júniusban a Közgáz Évzáró Fesztiválon ismerhetjük meg! További infók a koncertről ITT.

Tovább

Rockmaraton - Még 2 hónap az igazi metal vakációig!

rockmaraton15.jpg

Két hónap múlva nyitja meg kapuit az idei Rockmaraton fesztivál. A huszonötödik jubileumát a rendezvény a Duna parton, a Dunaújvároshoz tartozó Szalki-szigeten ünnepli. Az egyhetes metal vakáció alatt, négy színpadon, százhúsz zenekar lép majd fel, köztük húsz külföldi bandával. Az új helyszínen, a városi nyüzsgéstől távol, a természet lágy ölén, ám mégis élhető és higénikus körülmények között szórakozhatnak az érdeklődők.

Tovább

Itt a kacsatánc metálosított verziója

the-heavy-metal-chicken-dance.png

A Decrepit Birth őrült dobosától Samus “66Samus” Paulicelli-től már bőven mutattunk itt őrült videókat, elég, ha csak a fingós metált említjük. Ma gyerekkorunk (már ha 30-40-50 éves az ember) egyik örökbecsűjét a kacsatáncot metálosította meg. Mondjuk iskolai farsangon én is szívesebben toltam volna erre a verzióra.

Tovább

Így nyomta a Faith No More Jimmy Fallon Tonight Show-jában

faith-no-more-tonight-show-2015.jpg

Május 13-án a Faith No More Jimmy Fallon vendége volt a The Tonight Show című műsorban. Két dalt is előadott a Mike Patton vezette csapat, az egyik az új album Superhero című dala volt, a másik pedig az Easy. A zenekar 18 év után jövő héten megjelenő lemezéről ITT írtunk. Alább pedig a TV-s szereplés.

Tovább

Kórházban Rob Flynn

0nova2_27.jpg

Annak mindig örülünk, ha az egyik kedvenc zenekarunk hazánkba látogat. Viszont, annak már kevésbé, ha kórházba kerül valamelyik tag. Rob Flynn a Machine Head énekes-gitárosának éppen rakoncátlankodik a szervezete. Pontosabban az epehólyagjával van valami komolyabb probléma. Remélhetőleg ez a szeptemberi koncertet nem befolyásolja. Jobbulást Rob! Hajtás után megnézhetitek a ma hajnalban a kórházban készített videóját.

Tovább

„Korszerű komolyzene”: az After Crying a Müpában

after_crying_150521_02.jpg

Az After Crying klasszikusan képzett alkotói „korszerű klasszikus zenét” hoznak a Müpába május 21-én. A zenekar és alkotóműhely művészi célkitűzése, hogy olyan alkotásokat hozzon létre, amelyek a mai zenei köznyelv elemeit használják, de képesek komoly témákról mély tartalmat magas művészi igénnyel megfogalmazni.

Tovább

Októberben Budapesten játszik a Moonspell

moonspell_2015.jpg

Minden gothic metálos kezdheti feketére lakkozni a körmét, ugyanis október 24-én Budapestre látogat a portugál Moonspell, akik nem olyan régen jelentkeztek legújabb lemezükkel, mely az Extinct címet kapta. Nem mellékesen mi nagyon szerettük a lemezt, ezt a koncertet meg még jobban fogjuk. A Moonspell a Barba Negra Music Clubba két vendégzenekart - a francia Dagoba-t és a görög Jaded Star-t - is magával hoz majd. További infók ITT.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum