RockStation

Fél méteres Eddie-mellszobor az Iron Maidentől

2015. január 18. - dzsi.

powerslave1-650h.jpg

Kétségtelen, hogy mostanság a speckó zenekari relikviák korát éljük, az Iron Maidennek pedig bőven van miből gazdálkodni ilyen téren (is). Áprilisban, a zseniális Powerslave lemez harmincadik évfordulójára (ami egyébként tavaly szeptemberben volt, szóval egy laza félévet megcsúsztak a projekttel...) kihoznak egy 1000 darabra limitált, egytől-egyig kézzel készített fáraós Eddie-mellszobrot, kb 50 cm-es méretben. Egyértelmű, hogy mocsok jól fog mutatni bármelyik nappali díszeként, de az is borítékolható, hogy horror ára lesz a játékszernek, szóval átlag magyar honpolgár úgysem engedheti meg magának...A lemezt újrahallgatni viszont ettől függetlenül is ér.

Tovább

Csak nem stúdiózik a Metallica?

matallica-last-photos-from-2014.jpeg

Az év egyik leginkább várt albuma lehet, a Metallica 10. stúdiólemeze, már ha idén egyáltalán megjelenik. Azt már korábbról tudjuk, hogy rengeteg riff, dalkezdemény van a zenekar tarsolyában, de huzamosabb időre ezidáig nem vonult stúdióba a csapat. A zenekar Instagram oldalán tegnap azonban egy Rockin along ... szöveggel ellátott képet tett közzé, amin Robert Trujillo basszer épp valamit matat a gitárján. A basszer korábbi nyilatkozataiból azonban tényleg úgy tűnik, hogy valami készül a Metallica konyhájában.

Tovább

Új High On Fire-dal Carcosa címmel

High-on-Fire-2014.jpg

Úgy néz ki, hogy most olyan időszak van, hogy koncertes felvételeket mutogatunk nektek. Január 9-én a High On Fire Brooklynban adott koncertet a Windhand társaságában. Na, ebben még semmi extra nincs, viszont a bajuszával lassan Lemmyre hasonlító Matt Pike által vezetett csapat előadott egy új dalt, ami a Carcosa címet viseli! Hajtás után láthatjátok-hallhatjátok a dalt, ugyanis egy lelkes rajongó rögzítette az egészet.

Tovább

Valamire készül a Neck Sprain

NS Gods.jpg

Valami készülődik hazánk egyik kedvenc metal csapatánál. A Neck Sprain a Facebook-os oldalán megosztott néhány képet, amiből erős a gyanúnk, hogy készülnek valamire a srácok! 2013 szeptembere óta nem jelentkezett semmi anyaggal a zenekar, így roppant kíváncsiak vagyunk, hogy mire is készülnek Leviék! Ha fele olyan jó lesz, mint a God's Snake EP, akkor mi dobunk megint egy hátast az fix. Hajtás után láthatjátok a képeket is!

Tovább

A Killswitch Engage is új lemezzel jelenkezik 2015-ben

Killswitch Engage 2013.jpg

Mindezt a zenekar énekese Jesse Leach nyilatkozta a napokban. Elmondása szerint a zenekar február közepén jön össze, hogy a tagok által készített demókat megmutassák egymásnak. Áprilisban a zenekar egy új dallal is jelentkezik, melyet - az Anthrax-hez hasonlóan - a Trónok Harca című sorozathoz írtak. Az énekes szerint a dalt élőben is játszani fogja a zenekar és reméli, hogy nyárig el tudják készíteni a lemezt is, mert utána fesztivál fellépéseik vannak. A zenekar eddig utolsó albumáról ITT írtunk.

2014 legjobb koncertfotói

2014legjobbfotoi.jpg

Fotós szemszögből is nehéz visszatekinteni az elmúlt évre, amikor folyamatosak az új kihívások. Újabb kalandok, színek és árnyak vannak a láthatáron. Ezért kérdéses, hogy Réti Zsolt kollégánknak az alábbiak az év képei? Ma talán igen. Holnap mások. Holnapután megint mások. Az ember megújul, érzelmeket visz bele és változnak a múlt képei is. Neki ezek. Nektek más. Ha mégis valamit nagyon szeretettek, esetleg Zsolt kihagyott valamit, írjátok meg, örülünk neki. A képekhez Zsolt írt kommentárt.

Tovább

Eddig még soha nem látott Dimebag koncert!

dimebag1.jpg

Tavaly decemberben volt tíz éve, hogy tragikus körülmények között elhunyt Dimebag. Mindannyian csak találgathatunk, hogy mi lett volna, ha.... Most ebbe kár is belemenni, hiszen a Pantera - Damageplan és a Rebel Meets Rebel legendás gitárosáról kikerült egy eddig még soha nem látott koncert videó, ahol az egyik mellék projektjével a Gasoline-nal léptek színpadra 2001-ben újév estéjén. A Gasoline-ban a tesó Vinnie is jelen volt, tehát majdnem egy fél Pantera. Hajtás után láthatjátok a koncertet, amit tíz perc hallgatás után már imádunk!

Tovább

Jon Dette egy állat!

jon_dette.JPG

Valószínűleg Jon Dette a világ egyik legalulértékeltebb metáldobosa. Többnyire kisegítőként dolgozott olyan zenekarokban, mint a Heathen, a Testament, az Anthrax, és a Slayer. 2013-tól aztán az Iced Earth dobosa lett, úgy néz ki végre teljes állásban. Pedig ... Pedig ez a faszi egy kétlábon járó dobgép, egy állat! Nemrég a youtube-ra töltött fel pár dobkamerás felvételt, melyet még a Slayer ausztrál turnéján rögzített 2013-ban. Ámuljatok!

Tovább

Itt egy (eddig) kiadatlan Orange Goblin dal

orange_goblin_promo.jpg

A londoni stoner rock/metal Orange Goblin tavaly októberben jelentette meg legutóbbi, Back From The Abyss című lemezét (mi is írtunk róla). Úgy tűnik nem az összes rögzített dal került fel a lemezre: egy eddig kiadatlan szerzemény The Test címmel például a Decibel Magazin márciusi számának flexi-disc mellékletén debütál, de természetesen már a neten is meg lehet hallgatni, méghozzá ITT. Alább pedig a teljes lemez, ha azóta feledésbe merült, esetleg totál kimaradt volna.

Tovább

A Suffocation új dalokat demóz fel

suffo2.jpg

A Long Island-i death metal veterán Suffocation egy Facebook posztjuk szerint új dalokat kezdett feldemózni. Többet egyelőre nem nagyon árultak el, de ha számításba vesszük, hogy a legutóbbi, Pinnacle Of Bedlam 2013 februárjában jelent meg, ősszel pedig EU-turnéra indulnak az akkorra szintén új lemezt megjelentető überzseni Nile-lal, akkor egész jó esélyt adhatunk annak, hogy addigra ők is kihozzák a következő lemezt.

Tovább

Stúdióban az Enabler

enabler2015.png

Az ohioi hardcore/punk Enabler elkezdte feljátszani új lemezét, amely a Fail To Feel Safe címet kapta, s valamikor a nyár elején jelenik meg. A producer Greg Thomas (Misery Signals, Shai Hulud). A zenekar elmondása szerint a dalokból árad a punk és a tradicionális rock and roll imádata, amely nem kevés black metalos felhanggal keveredik - jó ijesztő az összkép. Legutóbbi lemezük 2014 májusában jelent meg La Fin Absolue Du Monde címmel, a nyitódalához készült klip alább található egy kis emlékezetfrissítéshez.

Tovább

Egy kézzel Jimi Hendrixet játszani? Simán!

jimi-hendrix-guitar.jpg

Ha azt hiszed, hogy tudsz gitározni, gyorsan gondold át a dolgot még egyszer. El tudod játszani Jimi Hemdrix-től a Voodoo Child (Slight Return) című dalt? El? És egy kézzel? Na, látod!

Mi lett veled Manson?: Marilyn Manson - The Pale Emperor (2015)

marilynmansonthepaleemperorcdbigger.jpg

Fura most kicsit újra írni ennyi idő után, ennyi újrahallgatással a hátam mögött .A shockrockerről sok jót és rengeteg rosszat is tudunk mondani. De azért azt ismerjük el, hogy nincs nagyon olyan ember, aki ne bulizott volna már egy rock discoban a Sweet dreams Mansonos változatára. Mondhatjuk, hogy az ilyen partyk egyik elengedhetetlen kelléke lett a cover dal. Emlékszem lassan húsz éve annak, hogy meghallgattuk az Antichrist Superstart, amire felkaptuk a fejünket még kis srácként, hogy ez mennyire beteg egy csávó.

Tovább

A célunk részben pont az volt, hogy megmutassuk, ilyen hangszerelésben is működhetnek a dalok - Képzelt Város-interjú

kepzelt_varos_by_komroczki_diana.jpg

A 2005-ben alapított hattagú posztrock-artrock zenekar, a Képzelt Város idén ünnepli tizedik születésnapját, az évfordulót pedig a tavaly év végén megjelent, IO című ötszámos EP-vel előlegezte meg. A lemezre négy régebbi dal unplugged újragondolása és egy vadonatúj szám került fel. A január 21-én az A38 Hajón tartandó EP-t bemutató koncerten az IO számai mellett az előző három album dalai közül többet is akusztikus feldolgozásban ad elő a Képzelt Város. A kivételes alkalomnak köszönhetően pedig ezúttal a zenekar volt énekese, Oláh Gergely is visszatér néhány szám erejéig. A lemezbemutató adta az alapos indokot, hogy beszélgessünk egyet Kovács Ákos András énekes-gitárossal és Győrffy Máté gitárossal. (Fotó: Komróczki Diána)

Tovább

Enter Shikari a Campus Festen!

141012_entershikari02.jpg

Őszintén szólva meg is lennénk lepődve, ha az Enter Shikari kihagyná hazánkat valamelyik évben. Az elmúlt években mindig hatalmas közönség előtt játszottak nálunk a srácok (Tavaly is telt házas hajós koncertet adtak) Tudnak valamit az arcok, ami miatt a hazai közönség megörül rájuk, és pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket a bulijaikra. Nagy eséllyel az idei évben a Campus fesztivál legnagyobb bulija lesz a srácok által prezentált műsor is.A fesztivál főszervezője a a Debrecen Televízió műsorában biztosnak nevezte Ákos és az Enter Shikari fellépését. Mi már melegítünk a bulira!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum