RockStation

Egy zenész - egy másik arc: A legjobb barát - Czetvitz Norbi (Ghostchant/Nadir)

2015. május 24. - KoaX

11287175_806023582813379_828250336_n.jpg

Sokan hiszik azt, hogy a színpadon látott emberek mind könyörtelen, vad, szőrös (jó, ez talán igaz) örökké csak a bulizásnak élő állatok. A valóságban azonban a zenészek jó részének van egy másik, nyugisabb énje is. Czetvitz Norberttel sincs ez másképpen, aki megrögzött állatbarát. A Ghostchant-ben és a Nadir-ban eléggé vad muzsikát játszó gitáros, most az állattartás örömeiről mesélt nekünk, ami nem feltétlen "csak" hobbi.

Tovább

Augusztusban érkezik az új Fear Factory-lemez

fear_factory_2015.jpg

Genexus címmel, augusztus 7-én jelenik meg a legújabb Fear Factory-lemez a Nuclear Blast gondozásában. Az album társproducere a régi harcostárs Rhys Fulber volt, míg a keverést Andy Sneap végezte. Dino Cazares gitáros azt mondja az új album kapcsán, hogy annak van egy nagyon klasszikus Fear Factory íze, de igyekeztek nem másolni egyik albumukat se. A csapatban nemrég tagcsere történt, Matt DeVries basszer több időt szeretett volna családjával tölteni így helyére a Soulfly soraiból Tony Campos került. 

TOP 10 idén 30 éves rock/metal album

top10_30ev_2015.jpg 

Elsőre azt hittük, amikor elkezdtük összeszedni a listát, hogy azzal lesz nehéz dolgunk, hogy összeszedjünk 1985-ből tíz olyan lemezt, ami még ma is érezteti hatását. Aztán a végén még le is kellett hagyni párat. Igaz, giga klasszikus lemezek nem készültek olyan számban, mint például egy évvel korábban, de azért a felhozatal így sem rossz. Mint írtuk, hagytunk ki, de hogy kinek mi hiányzik a listáról, dobja be a közösbe. 

Tovább

Az év végén érkezik az Ignite új albuma

ignite_2015.jpg

Az év végén jelenik meg a Téglás Zoli nevével fémjelzett Ignite új albuma, mely egy hosszútávú megállapodás keretében a Century Media gondozásában lát majd napvilágot. Az egyelőre még cím nélküli album producere az a Cameron Webb volt, aki olyan zenekarokkal dolgozott korábban, mint a Motörhead, a Social Distortion, vagy a Pennywise. A lemezen szerepel majd a Nothing Can Stop Me című dal is, mely a zenekar egy elkötelezett, agytumorral küzdő barátjának íródott. Meg valószínűleg szerepel rajta ez a tétel is.

Tovább

A pogó nem egy tánc!: Tankcsapda, Headbangs @ Barba Negra Music Club, 2015.05.21.

0tankcsapda2014_24.jpg

A Tankcsapdát fikázni divat. Körülbelül olyan dolog, mint Ossian-ozni. De azért egyik zenekar mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Mind a kettőnek jelentős szerepe van a magyar rock történelemben, akárcsak sok másik, most éppen nem említett zenekarnak. Tegnap a Barba Negra Music Clubban lestük meg a debreceni triót, hogy egy zártkörű bulin mit is tudnak nyújtani. Hajtás után a többi. (Fotó: Réti Zsolt. A kép nem a helyszínen készült)

Tovább

Ilyen arculattal indul két hét múlva a Rock In Vienna

flyer_rock_in_vienna_7.jpg

A Donauinsel-en június 4-6 között rendezik meg első alkalommal a Rock In Vienna elnevezésű fesztivál, melynek headlinerei olyan zenekarok lesznek, mint a Metallica, a Muse és a Kiss, de mellettük is egy csomó kiválóság lép színpadra. Ma a szervezők felfedték az esemény arculatát, mely eléggé meglepő, hiszen a két színpad a Mind, illetve a SoulStage nevet kapta a neves pszichoanalitikus Sigmund Freud és a híres szecessziós festő Gustav Klimt után.

Tovább

A legjobb metal performanszok a Late Show with David Letterman történetében

david_letterman.jpg

Május 20-án visszavonult a műsorvezetéstől David Letterman, aki 32 éven keresztül vezette a Late Night című műsort. Ezalatt az időszak alatt számtalan híres rock- és metálzenészt hívott meg éjszakai műsorába. A Metalinjection most ezek közül szemezgetett, mi meg ezekből mutatunk meg párat. 

Tovább

Te jó ég miket üt össze a Sepultura dobosa!

eloy_casagrande.jpg

A brazil Sepultura fiatal dobosa Eloy Casagrande az egyik legjobb dobos a fiatal generáció tagjai közül. A Sick Drummer Magazine a csapat sacramentoi koncertjén rögzítette a zenekar Manipulation Of Tragedy című dalát. Amit ebben összekalapál ez a fiatal srác, az előtt le a kalappal. Aki élőben is kíváncsi a csóka teljesítményére, az a Barba Negra Trackben július 21-én megnézheti.  

Tovább

Nyisd ki az elméd!: Will Haven - Open The Mind To Discomfort (2015)

will_haven_open.jpg

A Will Haven nekem mindig is a világ egyik legalulértékeltebb bandájaként fog megmaradni. Leginkább azért, mert kor- és stílus azonosság a szintén sacramento-i Deftonesszal vonható párhuzamba, utóbbi pedig jócskán megkerülhetetlen név lett a rock-metál zene jelenében. A Will Haven meg ott rekedt az undergroundban. Persze ez betudható annak is, hogy a dühös, pesszimista és komor hangulatból illetve a beton kemény riffekből 20 (mínusz két inaktív) éve nem engednek. Sőt! Mintha az újabb lemezeikkel egyre mélyebbre ásnák magukat a mocsok bugyraiban. Ebben a mindentől való teljes elidegenedésben viszont van valami ellenállhatatlanul imádnivaló.

Tovább

Ezek lesznek idén a jubileumi Rockmaratonon...

575-1.jpg

Már csak kevesebb, mint két hónap és megkezdődik a 25 éves jubileumát ünneplő Rockmaraton fesztivál egy hetes zenei kavalkádja. A kapuit idén újdonságként a Dunaújvárosi Szalki - szigeten július 13-án megnyitó fesztivál pedig ahogy a neve is tükrözi, színtisztán a rock zene rajongóknak szól, és azokat hívja meg egy egyhetes keringőre. A jubileumhoz méltóan pedig teszi mindezt nem gyengén vegyes, és nem gyengén erős felhozatallal. De lássuk, hogy hogyan is néz ki ez a felhozatal...

Tovább

Telihold Budapest felett - Sonata Arctica, Freedom Call, Twilight Force @ Barba Negra Track Budapest, 2014. 05. 13.

0sonataartica2015_56.jpg

A rockfirkász természetszerűleg azt szeretné, ha adott cikke minél több mindenkihez eljutna, kivételesen viszont annak drukkolok, hogy ne túl sok csillagász, illetve meteorológus olvassa e sorokat. Ugyanis ezen a szerdán, ha jól (nem) láttam, amúgy sem volt Telihold, hát még mikor a fellegek is felsorakoztak az égi csatamezőn.

Tovább

A Wellhello és a Halott Pénz jegyzi a VOLT himnuszát

volt_himnusz.jpg

Mindössze 40 nappal az idei TelekomVOLT Fesztivál indulása előtt, szerda reggel a Petőfi Rádió “Talpra Magyar!”című műsorában mutatták be az esemény hivatalos himnuszát, amelynek klipje este 7-kor látott napvilágot. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy előre lássuk: a dal és a klip minden kétséget kizáróan az idei nyár egyik legnagyobb slágere lesz, mégha ugye nem is rock. Garancia erre az alkalmi alkotópáros-csapat, az utóbbi idők legsikeresebb két produkciója, a Wellhello és a Halott Pénz, illetve a java részt a VOLT Fesztiválon játszódó videóklip, amely sokak számára az év legboldogabb pillanatait idézi.

Tovább

A tartozás kiegyenlítve: Coal Chamber – Rivals (2015)

coal_chamber_rivals.jpg
Dez Fafara és társasága úgy gondolta, hogy a 2011-es visszatérés sikeressége elég ahhoz, hogy újra felelevenítsék a nu metal korszak régmúlt dicsőségét és kidobjanak egy albumot. Nem tudom, az előbbire mennyi esély van, hiszen az összes akkori formáció már vagy földbeállt, vagy több (Linkin Park, Papa Roach) kevesebb (Limp Bizkit, Korn) sikerrel próbálnak fennmaradni. Mindenesetre ez egy jól sikerült kísérlet lett.

Tovább

Íme egy új Cattle Decapitation nóta, hogy jobb legyen az emésztésed

885697_10152848930071517_6463920777403930299_o.jpg
Amint azt már tudjuk a kaliforniai death/grind banda már javában dolgozik az új albumon, amelyről most meghallgathatunk egy fülbemászó dalocskát.....nagyjából legyalulja a bundát a hallójáratodról, de kinek a pap, kinek a paplan, szokták mondani nálam bölcsebb emberek. Tehát, itt egy kis Cattle Decapitation, hogy érezzétek a törődést.

Tovább

Új kislemezt vesz fel pár héten belül a Bad Brains!

bad-brains-20131116105837.jpg

A jamaikai arcok alkotta egyik leglegendásabb hardcore / punk csapat a Bad Brains új kislemezzel készül. Ezt Dr. Know a zenekar egyik alapítótagja tette közé egy nemrég adott interjújában. Ő és a másik oszlopos Bad Brains tag Darryl Jenifer a szintén a műfajban alapcsapatnak számító Cro - Mags énekesével John Joseph - vel és a mindkét csapatot megjárt Mackie Jayson dobossal The Regulators néven közös formáció alkotva lépett fel Május 16. - án a minden évben megrendezett és talán az egyik legrangosabb hardcore eseménynek számító Black 'n' Blue Bowl New York városában lezajlott fesztiválján. Ezt követően beszélt aztán terveikről, amiben szerepel egy új Bad Brains kislemez felvétele valamikor ennek a hónapnak a végén. Amit egy új, fiatal jamaikai énekessel fognak megcsinálni Jesse Royal személyében. Illetve élőben szeretnék felvenni az anyagot 60 - 70 rajongó részvételével a new yorki Woodstock - ban úgy, hogy a számok megírására és a felvételre is mindössze egy napot szánnak. Szóval nagyjából a korai klasszikus albumaik receptje szerint. Ami épp elég volt ahhoz, hogy olyan koncerteket adjanak, mint az itt lejjebb látható egyik legnagyobbként számon tartott CBGB's buli.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum