RockStation

Jövő pénteken a PECSA-ban játszik a Toto

2015. június 21. - rockstation

toto_by_heather_porcaro_hr.jpg

TOTO XIV címen, az áttörést meghozó egykori albumra utalva készített új lemezt a Magyarországon is kiemelkedő népszerűséggel bíró TOTO. A Steve Lukather, David Paich és Steve Porcaro által vezetett zenekar június 26-án ismét Budapestre érkezik, hogy a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott koncerttel töltsön el egy kellemes nyári estét a hazai rajongókkal.

Tovább

Így játszik Led Zeppelin-t Madonna

madonna_guitar.jpg

A pop díva a minap töltött fel Instagram oldalára egy rövid videót, amint éppen a Led Zeppelin Whole Lotta Love-jának klasszikus riffjét játssza. Hogy ez miként passzol az énekesnő Rebel Heart címmel szeptemberben érkező új albumához még nem tudjuk, de pacsi neki ezért. Mondjuk az énekesnőtől nagyon messze nem áll távol a rockzene, hiszen pár éve a Hung Up című dalának koncertverziójába csempészte bele a Pantera, A New Level című dalának riffjét.

Tovább

Rendesen fogy és átalakul a Morbid Angel

morbidangel01.jpg

Az utóbbi években sok aktivitást nem mutató Morbid Angel tagjai rendesen keverték a lapokat a héten. Először Tim Yeung dobos szállt ki a zenekarból, majd Steve Tucker énekes visszatéréséről lehetett hallani, ami előrevetítette David Vincent énekes/basszer távozását, ám ő erről mit sem tudott, sőt kijelentette, hogy továbbra is tagja a zenekarnak. Ezt követően Thor Myhren gitáros is bejelentette távozását ...

Tovább

TOP 10 színpadi baleset

top10_szinpadi_baleset.jpg

A göteborgi Foo Fighters koncerten, mint arról hírt is adtunk, Dave Grohl egy szerencsétlen mozdulat következtében lábát törte, de mivel igazi rocker, ezért törött lábbal is (miután begipszelték) lenyomta a koncertet. Aztán az más kérdés, hogy a nyári terveknek ezzel nagyjából annyi is, de azért nagy arc. Viszont ez, illetve a loudwire cikke adta az ötletet, hogy csináljunk egy tízes listát, irgalmatlan nagy színpadi perecelésekről, áramütésről, megégésről. Tiszta horror, ugye? Mindig is mondtuk, hogy a színpad veszélyes üzem.

Tovább

Októberben új Eagles Of Death Metal lemez érkezik, itt egy dal róla

eagles_of_death_metal_2015.jpg

Október 2-án érkezik a Jess Hughes és Josh Homme nevével fém jelzett Eagles Of Death Metal új lemeze a Zipper Down, amiről a banda nemrég egy új dalt is megosztott a nagyérdeművel. A Complexity című dal mégsem teljes új, hiszen az énekes gitáros Jesse Hughes szólóban már többször játszotta a tételt. Ettől még szeretjük, mint ahogy a Kingdom Of Hegyalján is fogjuk, ahol a zenekar is fellép, bár az még korántsem biztos, hogy ott is Josh Homme úl a dobok mögött, mint múlt héten a Nova Rockon.

Tovább

Ilyen lesz a jubileumi Brutal Assault - Beharangozó A-tól Z-ig, 1. rész

brutal_assault_2015.jpg

Augusztus 5 és 8. között immáron 20. alkalommal rendezik meg a csehországi Jaromer, Zosefov erődjében a Brutal Assault Festivalt, ahol minden igaz, hithű metálos talál magának hallgatni és néznivalót. Három részes sorozatunkban most a fellépőket mutatjuk ne A-tól Z-ig a teljesség igénye nélkül.

Tovább

Ezek az állatok tényleg Istenek: High On Fire - Luminiferous (2015)

high-on-fire_luminiferous.jpg

A hallgató egy furcsa világba csöppen, ahol vérengző disznószerű állatokkal, gorillára hasonlító lovakkal, húst marcangoló bálnákkal, óriás hiénapofájú patásokkal és csapzott medvekutyákkal találja szembe magát a füstben. A medvekutyák hárman vannak, egy méretes fatuskó körül ólálkodnak, szűkölnek és morognak a tuskón elrendezett kőhalomra, ami mint egy oltár áll a kevés fényben; úgy csillog szemük, mintha hinnének benne. Szívják és fújják zihálva a körülöttük terjengő nehéz füstöt. Az egyik böfög és vonyít, a másik mancsaival fújtatva dobbant, a harmadik a tuskó kiálló gyökereit, mint húrokat, a karmaival pengeti. Nevük is van. Matt Pike, Jeff Matz, Des Kensel. Akiket nekünk Istenség-pótlék után sóvárgó ősembereknek, a barlang falára kell festenünk, a kőbe kell vésnünk, mert ezek az állatok tényleg Istenek.

Tovább

Nova Rock 2016: Már meg is van a jövő évi fesztivál időpontja

nova_rock_2016.jpg

Múlt vasárnap ért véget a 11. Nova Rock Festival az osztrák-magyar határon. Mi még ki sem pihentük a fáradalmakat, de a szervezők már azt is bejelentették, hogy jövőre június 9-11. között rendezik meg a fesztivált. Sőt, az un. early bird jegyeket már most meg is lehet vásárolni. Ehhez katt IDE, innentől pedig már csak várnunk kell az első bejelentéseket, amikre késő ősszel kerülhet sor.

Egy Amebix feldolgozással harangozza be új kislemezét az All Out War

alloutwar.jpg

A New York Hardcore második generációjával érkező és 1991-ben megalakuló All Out War hamarosan új kislemezzel érkezik. A banda eddig öt nagylemezt készített, amelyeket 1997 és 2010 között adott ki. Minezek közben kétszer fel is oszlottak, majd sikerült újjáalakulniuk. A mostani felállás a második nagylemez, a For Those Who Were Crucified idejében a bandában zenélő tagokból áll, és ők veszik fel együtt most azt az öt számot, ami az új Június végére ígért Dying Gods című kislemezre felkerül. A zenéjükben a metálos hatásokat a tiszta hardcore témákkal keverő brigád továbbra is olyan bandákat említ meg hatásként, mint a Canivore vagy a Cro-Mags, de mindeközben a brit crust punk Amebix egyik 1985 - ben felvett számát dolgozta most az új cuccokkal párhuzamosan fel. Amit itt meg is hallgathattok az album előzetes mellett.

Tovább

Chris Adler szíve szerint egyszerre két bandában is dobolna

chrisadlermegdethannouncement_638.jpg

Mint az köztudott, a Megadeth új albumát a Lamb Of God zseni dobosa játszotta fel, de a Megadeth főnök, Dave Mustaine a napokban kijelentette, hogy szeretné, ha Adler teljes jogú, állandó tagként maradna a banda kötelékében. Adler azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretné megoldani, de ott van a Lamb Of God, ami a saját gyereke és annak hátrányára nem teheti meg természetesen, hogy egy másik zenekarban vállal főállású munkát. Mindenképpen a Lamb Of God számára a prioritás, főleg úgy, hogy mostanában fog megjelenni VII: Sturm und Drang című vadiúj lemezük. Ettől függetlenül sem lenne könnyű megoldani a két banda főhadiszállása közti utazást, ahogy Adler fogalmazott: "Ha egyedülálló lennék, megoldanám, de házas vagyok, van egy gyerekem is. Szükségem van rájuk, és nekik is rám. Szóval ha bevállalnék még egy teljes állást egy ilyen fullosan működő zenekarban, az katasztrofális következményekkel járna a magánéletemben. Vagyis meglátjuk, hogy működhet majd ez az egész...". Adler szavai szerint hiába javasolta Mustaine-nek, hogy próbálja meg a klasszikus felállást újra összerakni Marty Friedmannel és Nick Menzával, állítólag nem sikerült minden - főleg anyagi - téren megállapodni, így valószínűleg az a terv, hogy a Rust In Peace felállása újra összejöjjön nem mostanában fog megvalósulni.

A Municipal Waste dobos Dave Witte új bandája és közelgő lemezük...

2685a3_b2fc917e69d99fbcad1a03c485c24608.jpgDave Witte sem az a fickó, aki nagyon hagyná magát elunatkozni. A leginkább a Municipal Waste nevű penge crossover formációból ismert dobos számtalan egyéb bandában is megfordult, a Melt Banana kísérleti őrületeitől, a Black Army Jacket powerviolence világvégéig sok mindenhez asszisztált már leütéseivel. Most viszont a leginkább profiljába vágó műfajoktól nagyon is eltérő stílusú új csapat soraiban jelentkezik megint. A Publicist UK ugyanis a nyolcvanas évek new wave punk, poszt punk vonalát célozta meg alkotó munkájával, és hangzásában olyan előadók köszönnek vissza, mint mondjuk a The Cure. A zenekarban egyébként Zachary Lipez áll a mikrofonnál (Freshkills), Bret Bamberger basszusgitározik (Revocation), David Obuchowski (Goes Cube) pedig gitározik. Az itt hallható dal, pedig egy augusztus 21. - re ígért, Levitate the Pentagon című lemez előszele.

Tovább

A Dark Tranquillity új videót hozott ki...

Dark Tranquillity band 2014.jpgA svéd Dark Tranquillity új videóval jelentkezik, amit a The Science Of Noise című dalukhoz készítettek, ami a még korábban megjelent Construct című albumukon volt hallható. A zenekar pár szóban azt nyilatkozta, hogy a klip aktualitása a fesztivál szezon kezedete, hiszen a videó a tavalyi World Construct turnén készült felvételekből állt mostanra össze, és tulajdonképpen kedvcsináló az elkövetekezendő koncertjeikhez. Pörgesd hát a hajtás után.

Tovább

Apocalyptica, Venom Inc., Raven, Cannibal Corpse, Stratovarius, Delain és Gamma Ray koncertek ősszel

apocalyptica_2014.jpg

Bár a nyári szünet és az első hőségriadók megérkezésével a bulizni vágyók figyelme rendszerint a szabadtéri szórakozóhelyek és a nyári fesztiválok felé fordul, a Concerto Music már most közzétette az őszi klubszezon első koncertjeinek listáját. A Gamma Ray, a Delain, Anneke van Giersbergen, a Venom Inc., a Vader, a Stratovarius, az Apocalyptica és a Raven rajongói már most, kedvezményes elővételi áron bebiztosíthatják magukat az őszre.

Tovább

Ilyen egy svédelt blues/rock koncert: Blues Pills / Spiders @ Budapest - Barba Negra Track 15.06.15.

blues_pills_bp_2.jpg

Végre hozzánk is ellátogatott a blues/rock vonalon mozgó zseniális muzsikát játszó banda, a Blues Pills. A tavaly megjelent első lemezükkel dobogós helyet értek el nálam és ezzel együtt rendszeres látogatóivá váltak a lejátszómnak is természetesen. Egy ilyen remek album után kíváncsi voltam, hogy mit nyújtanak élőben a hippi kinézetű északi srácok és az isteni (hangú) énekesnőjük. (Fotók: Köhler Ágnes)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum