RockStation

Defmetálos Prodidzsáj! - a Diamonds Are Forever feltuningolta az éjszaka himnuszát

2015. július 26. - Nemesúr

pityu_daf.jpg

A Diamonds Are Forever egy rohamosan növekvő hírű 'core bagázs Cluj Napocából (vagyis: KOLOZSVÁRRÓL!), akik minden félévben valami nagyot villantanak - odahaza már jelentős közimádatnak örülnek az izzadt pincegödrökben, és olyan impozáns nevekkel koncerteztek eddig együtt, mint az Unearth, a Superbutt, a Sepultura vagy a Caliban...

ERRE MOST, TESSÉK. A Szigethívők meggyalázva érzéséért felelősséget nem vállalunk, de én még azt is ki merem jelenteni: ez a cover, amilyen primkó, olyan ütős lett! 

Tovább

Miért megyünk idén is a FEZEN-re

0sziget2011_judaspriest01.jpg

Székesfehérvár a számomra egy olyan település, ahova rituálisan egy évben csak egyszer látogatok el. Nem tehetek róla, de mindig így jön ki a lépés. Na, és ilyenkor hova megyek? Egyértelmű, hogy a FEZEN Fesztiválra! Ezen a pár napon a vasútállomás melletti sportpálya megtelik élettel. Kicsit elveszítjük a fejünket, kiszabadulunk a hétköznapokból. A hajtás után találtok pár indokot, hogy idén miért is megyünk el a fesztiválra.

Tovább

Call To Destruction - Itt egy új Nile gyilok, szöveges videóval

nile_2015.jpg

What Should Not Be Unearthed címmel augusztus 28-án érkezik a Nile új lemeze. A Neil Kernon és a zenekar producelte új anyagról alább egy zsírúj dalt is tudunk mutatni Call To Destruction címmel. Ja, és nem elfeledni, hogy a zenekar a Suffocation társaságában szeptember 25-én a Dürer Kertbe látogat.

Tovább

TOP 10 + 1 botrányos bűneset a rockzene világából

top10_crime.jpg

A rockzenészek sokszor írnak, énekelnek szörnyű dolgokról, ez egy ilyen műfaj, de a legtöbb esetben itt meg is állnak, nem lépnek - hála istennek - a tettek mezejére, néhány kivételtől eltekintve. Máskor pedig a totális önpusztítás az - ami szintén kéz a kézben jár a rock/metal élettel - ami visszafordíthatatlan ballépésekre viszi rocksztárt. A mostani összeállításban ilyen botrányos és/vagy sajnálatos bűntényeket szedtünk össze. A lista simán bővíthető a múltban történt eseményekkel és valószínűleg a jövőben is még sok hasonló lesz (ld. Phil Rudd, az AC/DC dobosának esete a közelmúltból) - nem tanulnak...
A +1-es sztoritól pedig természetesen kifordul a gyomrunk, de sajnos idevág a történet.

Tovább

Vajon Te szabad vagy?: Interjú Andreas Kisser-rel a Sepultura gitárosával

0sepultura2015_24.jpg

Akárki akármit mond harminc évnyi metalkodás mellett csak úgy nem mehetünk el szó nélkül. Ugye? Nem is megyünk el. Sőt! Szó szót követett mikor Andreas Kisser-t a turnébuszukban ülve kérdezgettem vallásról, Lemmyről, meglepő mód a Sepultura-ról illetve a De Le Tierra-ról is többek közt. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mit mesélt az örök ifjú Csókos András, nyomjatok a tovább gombra!

Tovább

Ütős, de azért nem egy pöröly: Cradle of Filth - Hammer of the Witches (2015)

cradle_pof_filth_hammer.jpg
A Cradle of Filth nevű, már jó ideje csak egy arcot (Daniét nyilván) megformáló nem kicsit megosztó zajszerkezet elkészítette a 2012-es The Manticore and Other Horrors folytatását. Lehet szeretni őket, sőt, ha valaki divatos akar lenni, akkor lehet őket utálni is, de be kell vallani, valamit még csak tudnak, ha még mindig léteznek.

Tovább

Immortalized - Itt az új Disturbed-album címadó dala

 disturbed_2015_1.jpg

Négy éves önkéntes száműzetésből tér vissza augusztus 21-én a Disturbed. Ekkor jelenik meg ugyanis a banda Immortalized című új albuma, amin ismét Kevin Churko producerrel dolgoztak. Alább a címadó dallal lehet ismerkedni. Abban már most biztosak vagyunk, hogy az év egyik legfontosabb rocklemeze jelenik meg augusztusban.

Tovább

Agancsot az Égbe! - Augusztus 5-én a Dürer-kertbe érkezik a C R O W N és a legendás Agalloch!

agalloch_cover_png.png

Ha nem tűnt volna fel mostanság, pláne az elmúlt 2 évben: kis hazánk az Emptiness Booking és a Dürer fáradhatatlan, félőrült szervezőinek hála totál-tökre el van kényeztetve a keményzenei underground nemzetközi gyöngyszemeivel.

Augusztus 5.-én kitárulnak a füst-marta üvegajtók, hogy - valami druidikus együttállásnak hála talán - köszöntsenek 2 eszelős bandát és a blackséget posztmodern köntösbe (felöltőbe? palástba? hoodieba?) velük bújtatni kész közönséget. A már majd' 2 évtizede a Régiek útján járó, minden tekintetben kultikusnak mondható, kísérleti-neopogány Agalloch és a francia, industrial-blackmetal-lowtempo-depechemode torzszülöttként jellemezhető C R O W N ...és remélhetőleg pár mezei állatkoponya... töltik be a kistermet!

Tovább

Mennyire kemény a brazil dió?: Sepultura, Cadaveres, Magor @ Barba Negra Track, 2015.07.21.

0sepultura2015_35.jpg

Az örök vitatéma: A Sepultura jobb volt-e a Cavalerákkal? Kell-e reunion? Mi a jobb a Soulfly vagy a Sepultura? Ki a jobb frontember? Max vagy Derrick? Melyik zenekarnak jobb az utolsó albuma? Egyáltalán, melyik zenekar a jobb? Ezekre a kérdésekre kaptunk a ma este folyamán választ, amikor napra pontosan két hete Soulfy-on ma meg Sepultura-án voltunk. Hogy mire jutottunk? A hajtás után kiderül.

Tovább

Grindcore és Jazz fúzió egy párhuzamos univerzumból...

a1227064746_10.jpg

Legalábbis ez jön le ennek a norvég bandának a Psudoku-nak a Bandcamp-es oldaláról, ahol egészen pontosan úgy fogalmaznak az új albumukkal kapcsolatban, hogy "ezt a lemezt a következő évben rögzítettük egy párhuzamos univerzumban, ahol a grind nem a hardcore punk és thrash metal műfajokból lett kifejlesztve, hanem a hetvenes évek progresszív rockjából". Ezzel pedig azt hiszem mindent elárultak magukról és produktumukról a kedves előadók. Persze belelehet szaladni őrült dolgokba, mint például az Acrania nevű banda Fearless című lemeze is, ahol latin jazz találkozik old school death / thrash témákkal - erre is érdemes rákeresni - de ez a Psudoku sem piskóta ahogy mondani szokás. Ha van egy negyed órád, ami úgy tűnik nem készül túl tébolyultnak, viszont bírnád, ha az lenne, akkor a hajtás után mindenképpen ess neki, eme klassz kis szerzeménynek, ami mögött némi hangszeres tudás is lapul.

Tovább

Throne - Itt egy új Bring Me The Horizon-videó

bringmethehorizonband2015new.jpg

Bár a napokban bemutatott új Bring Me The Horizon dalhoz azt a megjegyzést fűztük, hogy a zenekar megy tovább a legutóbbi lemezen megkezdett úton, lehet, hogy módosítanunk kell a véleményünkön, mert a zenekar legújabb dala akkora király Linkin Park nóta, amilyet mostanában nem is hallottunk. A banda új lemeze szeptember 11-én érkezik a That's The Spirit címmel. Alább még van dallistánk és lemezborítónk is.

Tovább

Még mindig a több és több energián van a fókusz - Interjú Billy Graziadei-jel a Biohazard énekes/gitárosával

l1070646.JPG

A Rockmaraton negyedik napjára érkezett az idén Dunaújvárosba a Biohazard, hogy a Hatebreed társaságában felszántsák aznap este a nagy színpadot. A koncert előtt sikerült elkapnunk a szinte zavarba ejtően kedves Billy-t, az énekest egy rövid beszélgetésre, aki addig a fesztivál területén flangált a banda többi tagjával együtt, hogy elkészíthessük vele ezt az interjút. 

Tovább

Tökös stadionrock-himnuszok az A38 Hajón

black-stone-cherry.jpg

Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel feltúrbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. A kentucky-i kvartett első magyarországi fellépése augusztus 10-én ugyan egy szűk befogadóképességű klubban, az A38 Hajón lesz, de a nagyívű refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. Egy igazi férfi meglepi a csaját egy Robbie Williams-jeggyel, ő maga pedig zúz egyet az A38-on BSC-re - a tökéletes augusztus 10-i program!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum