RockStation

Shaping The Southern Sky - Itt a második új Kylesa-dal

2015. augusztus 23. - sunthatneversets

kylesa_2015.jpg

Exhausting Fire címmel október 2-án a Season Of Mist gondozásában jelenik meg a Kylesa új album. Egy remek új dalt már mutattunk, most itt a második nem kevésbé erős új tétel a Shaping The Southern Sky.

Tovább

Sacrifice - Új videó és dal az Amorphistól

amorphis_2015.png

Szeptember 4-én jelenik meg a finn Amorphis új albuma Under The Red Cloud címmel. Új dalt már mutattunk az albumról, most Sacrifice címmel megérkezett a következő is, melyhez videó is társul. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar a Nightwish vendégeként, az Arch Enemy társaságában december 12-én az Budapest Arénában lép fel.

Tovább

Megérett a ropogós cseresznye…: Black Stone Cherry, The Trousers @ Budapest, A38, 2015.08.10.

bsc_1.jpg

Éppen elstartolt a Sziget, amikor lezajlott ez a buli. Voltaképp oda is leszervezhették volna: a Black Stone Cherry esetében aktuális, felszálló ágban lévő, zeneileg abszolút közérthető (szerencsére nem az olcsó népszerűséget hajszoló, az ún. „lakossági” aspektusoktól mentes) csapatról beszélünk, amely a tömegszórakoztatásnak ebből a közegéből se lógott volna ki. Mégis maradtunk, úgymond, a fesztivál árnyékában – de hát jobb volt nekünk az árnyékban hűsölve cseresznyézni a rekkenő hőség miatt…

Tovább

The Apple And The Tree: Új videó és dal a Graveyard új lemezéről

graveyard_2015.jpg
Nagyjából egy hónap múlva, szeptember 25-én jelenik meg a hard rock négyes fogat, a  Graveyard, Innocence & Decadence című régóta várt negyedik stúdióalbuma. De nem kell annyit várnunk, hogy megízleljük az új album nótáit, mivel már itt is van az első dal és videó az új lemezről. Jeah!!!

Tovább

TOP 15 svéd rock/metal banda

top10_sved.jpg

Svédország metál-nagyhatalom. Az egy főre jutó világszerte ismert rock és metal bandák száma itt a legmagasabb, ez tuti. De mi lehet a levegőben Svédországban, vagy mit esznek ezek, hogy ennyi jó zenekart adtak a világnak? Magunk sem tudjuk, de megmondjuk kik tartoznak a TOP 15-be. Azért kritériumokat is felállítottunk, mégpedig az adott banda népszerűségét, illetve bizonyos zenei stílusokra gyakorolt hatását. Vitatkozni lehet.

Tovább

Enemies Of Fidelity: új dal a Soilwork hamarosan megjelenő új lemezéről

soilworkbandphoto2015july_638.jpg

Egészen várjuk már a svéd melodeath csávók új lemezét a The Ride Majestic-et, ami augusztus 28-án érkezik. Már mutattunk egész sok dolgot az új lemezről, részleteket minden dalból, új dal. A sort most is egy új dal folytatja, az Enemies Of Fidelity a hajtás után meghallgatható. Tipikus Soilwork nóta, persze, hogy király.

Tovább

Nosztalgia, nem forradalom - Bad Religion, Mad Caddies @ Budapest Park

br_mc_3_theeere.jpg

A közvilágítás, az időben érkező buszok, a napfény és a vállalható árú kaják még mindig az ellenségeink a BP Parkba tartva. Szerencsére a piaárak és a beléptetés (dobpergés!) már nem! Ez persze nem kompenzálja azt, hogy rituálisan a lófasz végét láttuk csak az amúgy fergeteges Mad Caddiesékből... De titeket úgyis az érdekel, hogy a punkzene papperkorú pusztítói kifordították-e a sarkaiból a világot, igaz-e?

Hát, nem, nem tették. Sőt, ennél jobban már nem is fogják többé.

De loptak egy kis melegséget azok fülébe, szívébe, meg túlárazott-helybenvett Bad Religion pulcsijába is, akik helyben tanulták a szövegek javát, mint én. A többiek meg épp hogy maguk alá nem pössentek. Beszámindul, egy-két--

Tovább

Sátán Jézusnak Sátán volt e szakálla Hátán 20?! Avagy Alvin és Prosectura jubileum.

alvin_1.jpg

Egészen pontosan az Alvin és a Mókusok egyik albumának, a Jézusnak volt e szakálla lemeznek volt a 20 éves jubileumi koncertje. De amellett sem tudunk eltekinteni, hogy a Prosectura: Sátán sátán hátán lemeze is szintén abban az évben látta meg a napvilágot. Szép termés volt ez 1995-ben. Ha pedig kerek évforduló, akkor természetesen az ünneplés sem maradhatott el, aminek a Barba Negra Track adott helyet.

Tovább

Egy kalap f*s, sátánista köntösben?: Ghost – Meliora (2015)

ghost_meliora.jpg

A svéd okkult rokker Ghost a megalakulása óta eltelt hét évben olyan meredek karrierfejlődést tudhat magáénak, amit semelyik rockzenekar nem mondhat el magáról a mai mezőnyben. Kellett ehhez egy erős bemutatkozó album az Opus Eponymous, meg persze az az imidzs, amit a banda a kezdetektől magára öltött. Az anti-Pápa és az öt maszkos, névtelen szellem. Röhej vagy sem, a mai napig egész jól titokban tudják tartani, hogy kicsodák is ők valójában, bár biztosan elég kényelmetlen ez már nekik.

Tovább

You Got Spirit, Kid: új Coheed And Cambria videó a közelgő nagylemezről

coheed-and-cambria-2015.jpg

Az amerikai prog rockerek új lemezzel jelentkeznek október 16-án The Color Before The Sun címmel. Az új lemezről meg tudunk mutatni egy új dal és hozzá egy új videót. A 80-as évek hangulatát idéző videóval a frontember, Claudio Sanchez szerint annak a korszaknak állítanak emléket. Az új album amúgy a korábban megszokottakkal ellentétben nem lesz konceptalbum, ettől függetlenül azért még várjuk.

Tovább

Nick Cave és a metal - Ötletes feldolgozás a Veriluntól

verilun_where_the_wild_roses_grow.jpg
A black/death vonalon mozgó vasvári Verilun 2013 végén jelentette meg első Home For The Dead című lemezét. Most viszont léptek egy merészet és egy nem mindennapi dologgal rukkoltak elő. Készítettek egy remek feldolgozás nótát és hozzá egy videót. A hajtás után megnézhetitek, hogy pontosan miről is van szó, ráadásul a banda basszusgitáros/énekese Varga Gyuri megoszt velünk néhány infót a forgatásról és a banda körüli aktualitásokról.

Tovább

Akusztikus turnéval járja Amerikát a Ghost

ghost_acoustic_2.jpg

A cím persze erős ferdítés, de akkor is így hívják. Az Államokban nagy rajongói bázissal rendelkező svéd Ghost éppen promóciós körúton van, ahol lemezboltokban tolnak egy háromszámos akusztikus szettet és dedikálnak, magyarul a holnap megjelenő Meliora című album promócióját végzik. Tény és való, hogy így ritkán látni így a zenekart, azaz csak három tagját, úgyhogy alább meg is mutatjuk, hogy 2 napja Seattle-ben mit is mutattak. Még mielőtt valaki beleélné magát, nem valószínű, hogy november 22-én a budapesti koncerten ilyen lesz.

Tovább

Hopp egy fasza Mutoid Man-lemez + koncert hirtelen!

mutoid_man_bleeder.jpg

Stephen Brodsky egy zseni. Pont. A zsenik minden negatív és pozitív jegyét magán viseli, de a legjobban talán a megfelelés legkisebb kényszere az, ami számomra szimpatikus benne. Anno, miután a Converge-et kisegítette a szintén zseni Nate Newton érkezéséig, majd egy éles jobbkanyarral lerázta magáról a Cave In kérlelhetetlen darálógépéért rajongókat, és egy huszárvágással kilőtte zenekarát a világűrbe és meg sem állt a Jupiter-ig, hogy onnan egy Antenna segítségével kommunikáljon a Földön ragadtakkal, de persze eközben kiadott szólólemezeket, és besegített itt-ott, elérkezettnek látta az időt, hogy ismét valami maradandót alkosson.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum