RockStation

Szeptemberi megjelenések

2015. augusztus 30. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Az erős augusztus után is elég combos hónap elébe nézünk. Nézzük csak! Amorphis, Bring Me The Horizon, Stratovarius, TesseracT, The Black Dahlia Murder, Parkway Drive. Na jó ők is csak pislákolhatnak a Iron Maiden és a Slayer fényében. Szép hosszú lista a tovább után.

Tovább

Túl magasan feküdt Denver a Motörhead koncerthez

3_38.jpg

A Salt Lake City, elég rövidre sikerült Motörhead koncerten Lemmy légzési nehézségek után négy dal után elhagyta a színpadot, a koncert pedig be is fejeződött. A légzési nehézséget Lemmy-nél a város közel 1300 méteres tengerszint feletti magassága és az ezáltal ritkább levegő okozta. Ezek után az is kétségessé vált, hogy a másnapi Denverben, a Riot Fest keretében tartandó koncert rendben lesz-e, hiszen Colorado fővárosa 1600 méternél is magasabban fekszik, így a hegyibetegség valószínűleg még inkább igénybe veheti az énekes/basszusgitárost.

Tovább

8 bites videójáték az Iron Maiden-től

ironmaiden-game.jpg

Szeptember 4-én jelenik meg az Iron Maiden új albuma The Book Of Souls címmel. Nemrég a Speed Of Light című dalra egy számítógépes videójáték tematikájú klippel jelentkezett a zenekar. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy egy 8 bites NES (Nintendo Entertainment System) játék is jelenjen meg e mellé, melyben még a dal is 8 bites verzióban szól. A játékhoz katt IDE, alább meg a már említett új dal.

Tovább

Decemberben új Baroness album jön, itt egy dal róla

baroness_2015.jpg

Decemberben érkezik a savannahi Baroness új albuma Purple címmel. A csapat a lemezt egy a közelmúltban megalakult kiadónál a Abraxan Hymns-nél hozza ki. A lemezének címéül ismét egy színt választó csapat új albumának producere Dave Fridmann (The Flaming Lips, MGMT) volt. A csapat ízelítőnek egy új dalt is megosztott, alább a Chlorine & Wine, amely inkább az előző, Yellow & Green című album vonalát viszi tovább.

Tovább

A 80-as évek rocksztárjai akkor és most

80as_rocksztarok_akkor_es_most.jpg

Nemrég volt már egy hasonló galériánk, akkor a hajmetal bandák régi és új képeiből szemezgettünk és néztük jóleső arccal, hogy hiába vannak a 80-as évekből még meg a dollármilliók, megöregedni stílusosan nem biztos, hogy sikerült. Na, de majd az alábbi listában lévő urak megmutatják. A nyolcvanas években hegyekben álltak a rocksztárok, minden sarokra jutott egy. Most őket pécéztük ki magunknak, ők lesznek kutatásunk tárgya, melynek témája: 80-as évek rocksztárjai akkor és most. A képsorozat a tovább után nyílik, jó szórakozást hozzá.

Tovább

Egy női börtönben forgatta új videóját a Slayer

slayer_video_1.jpg

Szeptember 11-én jelenik meg a Slayer új, Repentless című albuma, melynek címadó dalához forgatott videót a hét közepén a zenekar a Los Angeles keleti részén található Sybil Brand Institute elnevezésű női börtönben. A videót az a BJ McDonnell rendezte aki a Hatchet III című horrorfilmet is jegyzi, de egyébként ez az első zenei videója.

Tovább

Januárban jön Abbath lemeze

abbath.jpg

Azt a múltkor írtuk meg, hogy Abbath az Immortalból való kiszállását követően a maradék két tag Demonaz és Horgh folytatja a zenekart, sőt új lemez is lesz. Az is régóta nyílt titok, hogy Abbath, ha úgy tetszik szólóban folytatja. Társai pedig King Ov Hell, vagyis Tom Cato Visnes basszusgitáron és Creature, alias Baard Kolstad (Borknagar) lesz dobon. Mára az is kiderült, hogy a trió lemeze januárban érkezik a Season Of Mist gondozásában.

Tovább

Meghalhatatlaníthatatlanságoskodásaitokért: Disturbed – Immortalized (2015)

 disturbedimmortalizedcover.jpg

Visszatért a kétezres évek elejének/közepének nagy sikercsapata, a Disturbed. Biztos van, aki ennek hallatán magából kikelve rohan a lemezboltba, vagy tölti le az albumot, de a másik végletet is lazán el tudom képzelni, miszerint a hideg verejték gyötri azokat, akik meghallják akár a zenekar nevét is. Én a neutrális megfigyelő szerepét magamra öltve ültem neki az album hallgatásának.

Tovább

Lemmy megint rosszul lett a színpadon

motorhead_2015_1.jpg

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy a Motörhead ikonja idénre teljesen színpadképes lehet, sajnos nem így áll a helyzet. Most Lemmy-nek Salt Lake Cityben kellett levonulnia légzési nehézségek miatt négy szám után a színpadról és itt a koncertnek annyi is volt. A menedzsment nyugtat, a főnöknek semmi baja, csak Salt Lake City kicsit magasabban fekszik az átlagnál, aztán ritkább a levegő. A turné következő állomása Denver, ami még magasabban fekszik, mint Salt Lake City, bele sem merünk gondolni itt mi lesz.

Tovább

Jöhet egy kis amcsi böszmeség?? Itt a Fight Amp legújabb nótája

10478129_10152832274063954_6043614736897562757_n.jpg
A Fight Amputation egy három tagú philadelphiai Punk / Noise Rock / Sludge banda és jól kenik a zsíros kenyeret. Atom jó muzsikát komponál ez a három csóka, erről a következő pillanatokban ti is megbizonyosodhattok, ugyanis itt egy brend nyú trekk a hamarosan megjelenő szevenincsükről. WHUAARGHH!!!

Tovább

A rosszarcú Danny Trejo szerepel a Slayer új videójában

slayer-2015_1.jpg

Igazából a hír maga ennyi is, mint amennyi a címben van. Augusztus 26-án forgatta le új videóját a Slayer. Azt, hogy melyik dalra azt nem tudjuk, de azt a lenti képből igen, hogy annak főszereplője kedvenc Machete-nk, Danny Trejo lesz. A Slayer új lemeze egyébként - ha valaki még nem tudná - szeptember 11-én jelenik meg Repentless címmel, és a csapatot november 7-én Bécsben lehet elcsípni az Anthrax és a Kvelertak társaságában.

Tovább

Egy-Két-Há.... : Leander Rising, Apey And The Pea - Barba Negra Track

11913945_10154108890824908_1425500490_o.jpg

Lassan vége a nyárnak. Ez szomorú hír, hiányozni fognak a meló utáni sörözéseek a Track előtt, hiányozni fog, hogy a hídról nézzük azt a koncertet, ami alapjáraton nem a kedvencünk. A hosszú nap után most is úgy döntöttünk, hogy megiszunk ezt azt a Barba Negra Track előtt, ellenben most be is mentünk és a nyár egyik legjobb estéjén vettünk részt. 

Tovább

Úgy szív be a rothadó ínye közé, mint egy fogatlan sírgödör: Hate Eternal - Infernus (2015)

hate-eternal-infernus-cover.jpg

Nekem egyébként még mindig sokszor hihetetlen, hogy ezek a floridai arcok ahelyett, hogy pusztán besörözve azon versengenének egy meccs után, ki tud a strandon közelebbről odafingani egy nyugdíjas hölgycsokor mellé az azurkék tengerbe bámulva közben bambán, inkább bemennek a próbatermekbe és olyan ideget pörgetnek ki a hangszereikből, ami annyi szusszanást sem hagy, mint a Texasi láncfűrészes mészárlás felújított változata. Pedig a Hate Eternal ahelyett, hogy a strandröplabda tudását csiszolta volna, ebben vált profivá. Utolsó, öt évvel ezelőtt megjelent Phoenix Amongst The Ashes című lemezük is körülbelül annyira volt agresszív és zaklatott, mint a paranoiás náci bányász akkor, mikor elitta a kábeltévé befizetést, és ezért csak két csatornát tudott váltogatni este. Ahol az egyiken a Túl a barátságon című filmet adták, a másikon Simon Wiesenthal összegzését a Nürnbergi perről. Ez az új Infernus című lemez, pedig pontosan ennek a lemeznek a folytatása. Szóval volt mit várni.

Tovább

Új Twitching Tongues videó a közelgő albumról...

0twitchingtonques2014_25.jpg

Hamarosan - egészen pontosan október 30-án - megjelenik a Los Angeles városából érkező Twitching Tongues nevű hardcore/metal formáció harmadik nagylemeze a Metal Blade gondozásában. A videó a közelgő album címadó dala is egyben, a Disharmony című új anyag ígért megjelenési időpontja október harmadika. A videó itt horzsol a hajtás után.

Tovább

_Olcsó szóvicc helye_: Gyilkos - キラー EP(2015)

gy.png

Igen jól olvasod, sőt! Még annál is jobban, ugyanis a zenekar nevét ráadásul caps lock on módban kell leírni, de a jó ízlést ezzel most nem fogom megbolygatni. Mit tud a Gyilkos? Amellett persze, hogy az utóbbi évek (évtizedek) egyik legcéltalanabb, és leginfantilisebb nevét sikerült kiválasztaniuk. Annyira azért nem gyász a zenéjük, mint az elnevezésük. A stílus valahol a punk/hc/sludge kultúrkör tág határain belül mozog, angol nyelven interpretálva, japán címmel (キラー), ami szintén zenekar nevét jelenti. Szórványos taps a bábeli zűrzavarért.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum