RockStation

The Morning Star – Eleve (2015)

Ha felöklel a Csodaszarvas

2015. szeptember 13. - theshattered

cover.jpg

Harmadik albumát jelenteti meg a számomra eddig ismeretlen dunaújvárosi The Morning Star. Azt kell, hogy mondjam, kellemes meglepetés lett ez az 50 percnél hosszabb lemez. Hogy miért?

Tovább

Resilience: Itt egy új Born Of Osiris dal az új lemezről

born_of_osiris.jpgA Born Of Osiris  egy új dallal tudatja velünk, hogy nem kell róluk megfeledkezni, ha esetleg valaki ezt tette volna. Az új dal nemes egyszerűséggel a Resilience címet kapta és természetesen szerves része a készülő legújabb lemezüknek. Amely lemez hivatalosan október 23-án kerül majd napvilágra a Sumerian Records kiadványaként és Soul Sphere címen találjátok majd meg a lemezboltok polcain, ha esetleg ilyen "perverziónak" hódolnátok. A hajtás után pedig lehet nyomatni a nótát. Ámen.

Tovább

Narbeleth: Old school blackmetal karibi módra

narbeleth-through-blackness-and-remote-places.jpgElső blikkre Kubáról nem a fekete fém vonal, hanem a jó minőségű szivar, a rum, a táncosnők és persze Fidel Castro jut eszembe. Először úgy gondoltam, hogy nagyjából olyan lehet, mint egy palesztin klezmer zenekar, de tévedtem. Sokan úgy gondolják, hogy csak "Bergen-ben" születhet jó fajta blackmetal, itt az ellenpélda, mégpedig egy karibi black metal banda, mégpedig a Narbeleth
Tovább

Why: új Red Fang dal egy októberi speckó lemezről

rfang.jpg

Mármint nem új lemezzel tér vissza az őrült stoner brigád, hanem egy dallal veszik ki a részüket egy október 31-én megjelenő, a Relapse kiadó által gründolt válogatásból, ami 7''-es vinyl formátumban fog megjelenni, ám címe még nincs, de a dalt szerencsénkre meg tudjuk azért mutatni. Íme, a hajtás után.

Tovább

A német szülők kitakarták az új Maiden plakátot

Kicsit érthető is (ha őszinték akarunk lenni) a német szülők reakciója, amikor az angol metal veteránok, az Iron Maiden új lemezének, a The Book Of Souls-nak a plakátja óvodák és iskola környékére kerül ki. Mindenesetre ez természetesen nem a zenekar hibája, a plakátos cég a ludas, hogy a fenti üzenet megjelent a poszteren:

Tovább

Októberben új kislemez jön a Lindemann-tól

lindemann_fish_on.jpg

Október 9-én egy három számos kislemezt jelentet meg Till Lindemann Rammstein énekes és Peter Tägtgren a Hypocrisy producer, mult-instrumentalista zsenijének közös projektje a Lindemann. A Fish On címet viselő kislemezen a lemez dala és a Praise Abort Drago Baotic Smooth Version-je mellett egy albumra fel nem került dal is helyet kap, G-Spot Michael címmel. A duó Skills In Pills című lemezéről ITT írtunk.

Outcast - Itt egy új Shinedown-dal

shinedown_2015_1.jpg

Újabb dal vált elérhetővé a jövő pénteken, vagyis szeptember 18-án megjelenő Shinedown-lemezről, a Threat To Survivalról! Az Outcastet alább tudjátok meghallgatni. Az albumról már ismerhetjük a Cut The Cord, a Black Cadillac és a State Of My Head című számokat is, egy hét múlva pedig megjelenik a 11 trackes nagylemez is.

Tovább

Vér és erőszak a Slayer új videójában (+18)

slayer_video_3.jpg

Ma jelent meg a Slayer várva várt új nagylemeze a Repentless, melynek címadó dalához, még augusztus végén forgatott videót egy Kelet Los Angeles-i női börtönben a zenekar. A rosszarcú Danny Trejo főszereplésével készült filmben egy rakat színész tűnik fel. Egy börtönben pedig mi is történhetne, miközben a Slayer fűrészel? Hát persze, hogy egy több liter vérrel átitatott börtönlázadás. A zenekar új lemezéről egyébként ITT írtunk.

Tovább

Interjú Dave Lombardo-val

"Egy emberként gondolkodunk, egy emberként írjuk a dalokat"

2015. szeptember 11. - KoaX

0davelombardo2015_22.jpg

Akárki mondhat nekem bármit, Dave Lombardo egy legenda. Pont, ezen tök felesleges vitatkozni. Nem érdekel, hogy mi van közte és a Slayer között. Lehet egymásra dobálni a sarat, lehet a másikat pocskondiázni, akkor is a világ egyik legjobb dobosa, stílus teremtő dobosa, aki még ötvenévesen is úgy veri azt a rohadt dobot, hogy az ember feje egyszerűen beszakad tőle. Tanítani kéne, ahogy ez a forma játszik a dobszerkón. Szerencsés vagyok, hogy beszélgethettem vele egy pár percet és ezalatt válaszolt a kérdéseimre.

Tovább

Slayer - Repentless (2015)

Ugyanaz a vérfosó harag árad még az erekben?

11987096_10153547980705390_3978397007311563798_n.jpgMindig elszoktam mondani, így most sem kezdeném mással, hogy nekem körülbelül azt jelenti a Slayer, amit a világnak a Beatles. Áttörést egy kapun. Amíg viszont a gombafejűek pusztán azt üzenték a zenéjükkel, hogy lehetsz szabadabb, addig ezeknek a Gyilkosoknak sokkal konkrétabb mondanivalója volt a kezdetektől fogva. Mégpedig valami olyasmi, hogy nézz vele szembe és ereszd szabadon. Mert lehetsz dühös, hiszen mi is azok vagyunk. Azokban az időkben persze, mikor még kék köpenyben kellett a sorba állni reggel az iskolatejért, ez sosem tudott volna így megfogalmazódni bennem, de Slayer felirattal az egyenruhám hátán zsigerből az igen, hogy azt a kurva tejföldobozos gyerekitalt akár a falhoz is baszhatnám Lenin elvtárs képe mellett. Ezt elképzelni pedig pontosan olyan bizsergető érzés volt, mint először hallani a Postmortem gitárjait tízes hangerőn. Szóval mindezekkel legbelül mindig sóvárogni fogok egy új lemez után, mert szeretnék vele visszatalálni ehhez az érzéshez, azt hiszem. Ami hat évvel ezelőtt a World Painted Blood lemez eljövetelénél meg is történt. De vajon a Repentless tudja-e ugyanezt? Olyan változások után, mint Jeff Hanneman szomorú halála, vagy Lombardo távozása? Áradhat-e szét ugyanaz a vérfosó harag az erekben mindezek és ennyi év után?

Tovább

Philm, Watch My Dying @ A38 Hajó, 2015.09.09.

Lombardoban nem kell csalódni

2015. szeptember 11. - KoaX

0davelombardo2015_09.jpg

Elindult megint a klubszezon, tele lesznek a kisebb-nagyobb koncerttermek, újra lesz valami tető a fejünk felett, újra jön a fülledt koncertszag. Bánjuk? Nem, nagyon örülünk, hogy nagy nehezen, de túléltük a fesztiválszezont, most pedig fejest ugrunk az őszbe! Minek magyarázzak tovább? Nyomd meg a tovább gombot és nézd meg, hogy az A38-as hajón, mit alkotott Dave Lombardo és a Philm.

Tovább

Már megint feloszlott a Cynic ... vagy nem

cynic_2015.jpg

A szomorú hírt Sean Reinert dobos jelentette be a csapat facebook oldalán. A közleményben zenei és személyes nézeteltérésekről beszél, így pedig a közös folytatás lehetősége sincs meg. Nagyon sajnálja, hogy a lekötött koncertek elmaradnak, így se Kínába, se Tajvanba nem jutnak el és az európai turné - köztük sajnos az október 9-i budapesti koncert - is elmarad.

Tovább

Hairmetal Shotgun Zombie Massacre - a film

Igazi sztárparádé

hairmetalshotgun_638.jpg

A metal zene és a horror filmek mindig is közel jártak egymáshoz, ám Joshua Allen Vargas és Justin Whitney továbbgondolta egy picit, és megírták és filmre viszik a Hairmetal Shotgun Zombie Massacre című zombis filmet. A sztori szerint egy középszerű hajmetal banda - miközben identitásukat keresik nagyon - elhatározza, hogy első lemezüket felveszik egy elhagyatott temető kellős közepén. Persze éjszaka aztán jönnek az élőhalottak és persze a hentelés is. A filmben igazi sztárparádé lesz, hiszen megjelenik majd Tom Araya (Slayer), Randy Blythe (Lamb Of God) és David Vincent (Morbid Angel) is. A hajtás után a film első teaser-ét láthatjátok.

Tovább

Stay of Execution: "kicsusszant" a Devil You Know új albumáról egy dal a netre

devil-you-know-2015.jpg

A Howard Jones (aki a Killswitch Engage korábbi frontembere volt) által életre hívott Devil You Know második albumával készül és ezt kívánták promózni a SiriusXM rádióban, ám ott három óránként egyszer lement az új dal, így remek alkalom nyílt, hogy egy vájtfülű rajongó lekapja az online folyamból és kitegye a Youtube-ra. A hajtás után így a fél világ után mi is meghallgathatjuk az új dalt.

Tovább

Uncle Acid and the Deadbeats - The Night Creeper (2015)

Éberálom? Az ördög ruhalebbenése?

uncle-acid-and-the-deadbeats-the-night-creeper.jpgA tudat alatti, szubliminális üzeneteket azért nevezik így, mert a tudatküszöb alatt jutnak el az emberhez, vagyis a tudattalanban. Így hát a tudatos én nem fogja fel őket, kívül esnek felfogóképességünk határain, vagyis teljesen védtelenül állunk szemben az észlelhetetlen támadással. Az effajta üzenetek valósággal leigázzák az egyént, anélkül, hogy észrevenné, bizonyos viselkedésmódokra késztetik, leküzdhetetlen vágyat ébresztenek az emberben, és ez elég is, hogy eszerint cselekedjen. Ezen üzenetek eklatáns példája a színes, villódzó fényektől kísért rock zene, a ritmus, amit olyan tényezőnek tekinthetünk, amely a pszichikai állapot gyöngítése révén csökkenti a védekezőképességét, ezáltal hatékonyabbá téve a dalok tartalmának beépülését. A dalokét, amik minden értéket teljesen kiforgatnak, és az egyetlen etikai normává a szenvedélyek és az ösztönök kiélését emelik. Legalábbis a Vatikán pszichológiai megközelítése szerinti megfogalmazásban, amikor az szembesült a hetvenesek évek új zenei hullámaival. Úgyhogy, ha még romlatlannak érzed magad, akkor azonnal távozz egy x klikkel, mert itt efféle mételyekről lesz most a szó.

Tovább

Eredeti Kiss-taggal ünnepel a Kiss Forever Band a Barba Negrában!

kiss_forever_band_2015.jpg

A Kiss Forever Band, Európa első számú Kiss tribute bandájaként gyakran olyan hűen reprezentálja kedvenceit, hogy igencsak nehéz megkülönböztetni őket az eredeti formációtól, október 3-án azonban még egy kis hasonlítgatásra is sor kerülhet. Idén ősszel, 20. születésnapjuk alkalmából egy hatalmas zsúrra készülnek ugyanis a srácok, a hab pedig az ünnepi tortán egy igazi sztárvendég lesz: a Kiss egyik - 1984-től 1996-ig tartó - aranykorszakának gitárosa, Bruce Kulick fogadta el meghívásuk, és 1988 óta – amikor is kivel mással, ha nem a Kiss-szel lépett volna fel nálunk - látogat először ismét hazánkba.

Tovább

RockOn! Feszt @ Barba Negra Track, 2015.09.06.

Rock On látogatás

rockon_feszt_1.jpg

Mintha egy pedigrés szuka vajúdás közben elhalálozna, de a legcukibb kölykét egy jókezű állatorvos kiemeli még gyorsan. Magyarra fordítva: a budapesti Népligetben a szóösszetétel előtagjának ("nép") értelmet adó Szeptember Feszt (is) ez évben (is?) elmaradt, de annak rock-koncerteket tartalmazó szeletkéjét a szervezőknek - karöltve a Barba Negra Track szabadtéri szórakozóhellyel - sikerült megmenteni.

Tovább

Novemberben Budapestre jön új zenekarával Geoff Tate

operationmindcrime_band.jpg

Geoff Tate saját, Operation: Mindcrime nevű zenekarával érkezik november 16-án Budapestre. A Queensrÿche egykori énekese az A38 Hajón lép fel csapatával, ahol a napokban megjelenő új albumuk, a Key dalait hallhatjuk majd, és persze a múlt néhány klasszikusa is előkerül, elsősorban az Operation: Mindcrime albumról. Alább pár dal a fent is említett, hamarosan megjelenő új lemezről. További infók ITT.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum