RockStation

Egy heveny hakni helyett - Marky Ramone's Blitzkrieg, Bankrupt @ A38, 2015.09.01

2015. szeptember 20. - Nemesúr

markyramone-vica-20_cr.pngNincs nagyobb középső ujj az iskola- és munkakezdés hagyományos gyásznapjának arcába, mint egy világsztár punkkoncert, amire dacosan lemoccanva jól megmutathatod, hogy te MEGTEHETED. Elmehetsz, és másnap felkelsz hatkor, így lázadva a társadalom mókuskerekezése ellen, a Fákdöszisztem! felkiáltásnak épp olyan ízével a szádban, mint a 16 évesen utoljára lehúzott hubinak, ami alatt vsz. az I Wanna Be Sedated szólt, és igen, úgy is gondoltad.

- Tökéletes példája ez annak a naiv, mégis valahogy romantikus dacnak, ami leterelt vagy 4-500 embert szeptember 1.-én az utolsó élő Ramone, Marky és barátai Ramones-hagyományokat őrző koncertjére. Ugyanannak a dacnak, ami az embert a dobok mögött, és valószínűleg egyszersmind életben tartja... a Ramonest pedig halhatatlanul.

A nap kérdése viszont az: élnének-e az eltávozott, legendás tagok ezért az örökségért, játszanának-e ezeknek az embereknek?

Tovább

Hallgasd meg a Parkway Drive új albumát!

parkway_drive_2015_2.jpg

Szeptember 25-én, tehát jövő pénteken jelenik meg az ausztrál Parkway Drive ötödik stúdióalbuma, az IRE, ami egy kicsit más lett, mint a korábbi színtiszta metalcore vonulat. Az Epitaph kiadó Twitch csatornáján volt az a listening party, melynek felvétele alább hallgatható meg. A lemez turnéjával február 2-án érkezik a Barba Negra Music Clubba a zenekar az Architects és Thy Art Is Murder társaságában.

Tovább

Gus G októberben Budapesten játszik

2015. szeptember 20. - KoaX

img_5295.jpg

Jó hír a rock szerelmeseinek, akik lemaradtak a nyáron megrendezett FEZEN-es Gus G buliról most bepótolhatják. A görög gitár virtuóz október 20-án ismét hazánkba látogat és egy mini-koncertet fog adni a Mezzoforte Hangszeráruházban. Ozzy gitárosa egy rövid negyven perces mini koncertet fog adni, amiben többek közt bemutatja a gitár cuccait is. Emellett pedig megrendezésre kerül még egy masterclass is, ahol potom 40 euróért Gus öt szerencsének tart gitár órát.

Majd 20 év után érkezik az Ugly Kid Joe új lemeze

ugly_kid_joe_2015.jpg

Emlékszik még valaki az Ugly Kid Joe-ra? Ha nem, EZ azért biztos megvan! Nos, a zenekar utoljára 1996-ban adott ki albumot, így aztán az, hogy Uglier Than They Used Ta Be címmel október 16-án új lemezzel jelentkezne mindenképpen szenzációszámba megy. Természetesen alább már új dalokat is tudunk mutatni.

Tovább

Kérjetek és adatik, itt a Soulfly legújabb 360°-os videója

soulfly_2014.jpg
A Max Cavalera vezette Soulfly nemrég tizenegyedik, Archangel című stúdió albumával jelentkezett, most pedig itt van tőlük ismét egy újdonság, mégpedig egy 360 ° live videóval kedveskednek a fanatikusoknak. A dal amelyre a videó készült, pedig nem más mint a már jól ismert az Archangel című szerzemény.

Tovább

TOP 10 legjellegzetesebb metal kabalafigura

top10_mascot.jpg

A heavy metal műfajban különösen nagy hangsúlyt kap a képi megjelenítés. A zene egy művészeti forma, azonban nem szükségszerűen kell arra korlátozódnia, hogy csupán egyetlen érzékre hasson. A műfajhoz tapadó sztereotípiákkal mindannyian tisztában vagyunk, ugyanakkor vannak olyan zenekarok, amelyek esetében a vizuális adalék messze nem egyenlő a tagsággal. Gyakran kabalafigurák is részét képezik az image-nek. Könnyen felismerhetővé, beazonosíthatóvá teszik a bandát. Jelentőségük a logóén is túlmutat: magát az együttest képviselik, mintegy önálló személyiségként, és a rajongók is szívesen gyűjtenek be mindent, amelyen ez a fajta „márkajelzés” díszeleg. Íme, a tíz legjellegzetesebb metal kabalafigura!

Tovább

Machine Head @ Barba Negra Music Club 2015.09.18.

A gépfejek és az a bizonyos shotgun

2015. szeptember 19. - KoaX

0m27.jpg

A péntek a mi napunk! Ha szerencsénk van másnap nem kell dolgozni és akár egész éjszaka csapathatjuk a metalkodást a budapesti vagy valamelyik másik éjszakában. Engem se kellett nagyon noszogatni, a szép nyárias idő mellé keresve se találhattam volna jobb programot, minthogy megnézzem, a Machine Head huszonegy év után mit is tud alkotni szeretett fővárosunkban.

Tovább

Roger Waters: A FAL című filmje Magyarországon is

roger_waters_1.jpg2015. szeptember 29-én kedden este, a világpremierrel egy időben mutatják be a hazai filmszínházak is Roger Waters A FAL című filmjét, amely több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus THE WALL album dallamait. A 135 perces alkotás koncertfilm és személyes hangvételű road movie, a múlttal való számvetés és a háború ellen való tiltakozás egyben. A filmet számos mozi egyetlen alkalommal, a világpremier napján vetíti, de több filmszínház a premiert követő hetekben is műsoron tartja majd.

Tovább

Egészségügyi okokból elmarad Tony MacAlpine budapesti koncertje

tonymacalpine1.jpg

Teljes európai turnéjának lemondására kényszerült nemrég Tony MacAlpine. Az orvosok még augusztusban észleltek rákos daganatra utaló jeleket a hasi fájdalmakkal jelentkező zenésznél, akit ezt követően azonnal a sebészetre küldtek tovább. A probléma időben történő feltárásának és a gyors beavatkozásnak köszönhetően Tony már úton van a teljes felépülés felé, de ez a folyamat nem halad olyan gyorsan, mint előzetesen remélték, így az ausztrál és az ázsiai állomások után most a teljes, őszre tervezett európai turnét is lemondta a gitáros.

Tovább

Domina: új Moonspell videó az idei lemezről

moonspell_2015.jpg

A portugál gótikus metal félistenek idén jelentkeztek új lemezzel és ahogy mi is megállapítottuk, az Extinct nagyon is jól sikerült. Most a lemez egyik legjobb dalához, a Domina-hoz készítettek egy videót, ezt találjátok a hajtás után. Ha valaki még nem tudná, a zenekar október 24-én a Barba Negra Music Clubban játszik.

Tovább

P. Mobil @ Városligeti Sörsátor, 2015.09.11.

Két felvonásos Ujjé a Ligetben

pmobil1.JPG

1995 augusztusa volt, 17 éves korom betöltése előtt álltam néhány nappal és az örökké „túlféltő” szüleimmel kellett Balatonföldváron nyaralni. Mi tud egy ilyen hetet túlélhetővé tenni egy tesztoszterontól fűtött, rockzene kedvelő tinédzser fiú számára? Vagy egy tinédzser lány (szülők miatt ez itt kizárva), vagy az, ha egyik kedvenc zenekarának plakátját látja meg egy villanyoszlopon és a zenekar éppen ezekben a napokban lép fel a nyaralóhelyen. Ilyenkor a szülők is engedékenyebbek, így kerültem életem legeslegelső rock koncertjére ezen a csodás nyári estén. A színpadon a P. Mobil játszott. Egyedül, 17 évesen, Nirvana pólóban, emiatt hardcore Mobil-rajongók verbális inzultusának kitéve, de mindenre elszántan bementem a szülőktől kapott pénzzel – sajnos nem emlékszem mennyit kóstált akkoriban a jegy – a Szabadtéri Színpadra, leültem valamelyik kőpadra és egy életre szóló élményt kaptam. Arról nem is beszélve, mikor utólag visszagondolok, hogy a P. Mobil élén még láthattam Tunyót (RIP). Itt dőlt el, hogy „rocker vagyok, vállalom…”

Tovább

Íme a The Sheepdogs új Downtown című videója

sheepdogs-promo-2-e1433518298707.jpgA fent látható csoportképről első pillantásra az Omega zenekar jut eszembe, totál hőskori cumók, sérók és minimál dobcájg. A 70-es évek rock vonalon mozgó The Sheepdogs név nem cseng ismeretlenül a hasonló zenéket kedvelők körében. Örömhírrel szolgálhatunk nekik, mivel a 2006-ban alakult kanadai négyes fogat, új videóval jelentkezett. A juhászkutyák legújabb videója a Downtown címet viseli és a hajtás után indulhat is rá a boogie.

Tovább

24 országban - köztük Magyarországon - nyitott első helyen az új Iron Maiden album

iron_maiden_2015_1.jpg

Öt év után jelentkezett a brit heavy metal alapvetés, az Iron Maiden új albummal, a The Book Of Souls-zal, ami igencsak jóra sikerült, mi itt írtunk róla csupa jót. Így talán nem is nagyon meglepő a durva bekezdés több ország lemezeladási listáin, de azért az talán még így is csúcsteljesítmény, hogy összesen huszonnégy országban lett első, emellett hét országban második és egy országban harmadik helyen nyitott.
Ahol sikerült a toplista élére törni: Argentína, Ausztria, Belgium, Brazília, Kolumbia, Horvátország, Csehország, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Izrael, Olaszország, Japán, Mexikó, Hollandia, Norvégia, Portugália, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság.

Bottom Feeder - Már megint itt egy új Parkway Drive-dal

watch-parkway-drive-get-crushed.jpg

Csak úgy önti magából az új dalokat az ausztrál Parkway Drive legénysége. Pár napja mutattunk egy friss tételt a szeptember 25-én IRE címmel érkező új nagylemezről, de most itt van még egy új dal Bottom Feeder címmel. Egész jó kis melodeth, ahogy így elhallgatjuk. A csapat február 2-án Budapesten a Barba Negra Music Clubban lép fel, ha nem mondtuk még elégszer.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum