RockStation

Már megint lelepleződött a Ghost-énekese

2015. október 11. - sunthatneversets

ghostpapatobias.jpg

Bár a Ghost imidzsének alapvető része, hogy az ismeretlenség homályába burkolóznak a tagok, abban nagyjából mindenki biztos, hogy a csapat frontembere, azaz Papa Emeritus III egyenlő azzal a Tobias Forge-val, aki korábban megfordult a Repugnant, a Subvision és a Magna Carta Cartel soraiban. A múltkor már a Behemoth főnök Nergal is leleplezte az énekest, a minap New Orleans-ban pedig a Prongból és a Danzigből ismerős Tommy Victornak sikerült a twitter oldalára feltöltenie egy fotót (azóta törölték), amelyen nagy valószínűséggel a meztelen antipápát láthatjuk. Ennél a felhajtásnál mondjuk nekünk fontosabb, hogy a Ghost november 22-én a Barba Negraban ad koncertet, ahol valószínűleg az énekes talpig jelmezben lesz látható.

Tovább

Előzetes a Scorpions új dokumentumfilmjéből

scorpions-band-2015.jpg

Idén 50 éves a világ egyik leghíresebb rockzenekara, a német Scorpions. Annak rendje és módja szerint szépen meg is ünneplik ezt. A jubileumi turné február 29-én Budapestre is elér, de emellett egy a banda történetéről szóló film is elkészült, melyet több filmszínházban is bemutatnak világszerte október 14-én. A Katja Von Garnier rendezésében elkészült Forever And A Day-hez most kijött egy előzetes is, melyet  alább lehet megnézni.

Tovább

Steve 'N’ Seagulls @ Nachtleben, Frankfurt, 2015-10-08

Traktorhuszárok a kék fűben

steve_n_seagulls_2015_live_2.jpg

Nem szeretem a neten terjengő, „bármivel feldolgozok bármit” hullámot, mert ugyan vannak nagyon ügyes megfejtések, legtöbb esetben az eredeti mű megalázásába csap át a dolog, és még viccesnek sem lehet titulálni (akárcsak a német komikusokat). Pont emiatt komoly fenntartásokkal közelítek (ha egyáltalán közelítek) ezen szerzemények felé. Viszont a The Tropper a finn agrárbetyároktól telibetalált azonnal!

Tovább

Támad a Ten Commandos

ten_commandos.jpg

A Ten Commandos nevet viseli az a supergroup, amelyben Matt Cameron, a Soundgarden és a Pearl Jam dobosa, Ben Shepherd, a Soundgarden basszerosa, a Screaming Trees énekese, Mark Lanegan, illetve a Queens Of The Stone Age gitárosa, Alain Johannes muzsikál. A bandától máris meghallgatható az első dal Staring Down The Dust címmel, a debütáló nagylemez pedig novemberben érkezik.

Tovább

Tömör ezüst Iron Maiden-gyűrű a Powerslave Eddie-jével

powerslaveeddiering.jpgA londoni székhelyű The Great Frog nevű ékszerészcég által készített kézi készítésű ékszer minden metálos álma, főleg azoké akik a minőségre is adnak. Tömör ezüstből készült gyűrűik élményszámba mennek, készíttettek már limitált szériás termékeket a Slayer, a Motörhead és az Anthrax számára, most pedig az Iron Maiden is megkapja a maga gyűrűjét. Novemberben jelenik meg ugyanis a Powerslave Eddie-jével díszített karika. Árat még nem tudunk mutatni, de elnézve a termékek árát, mélyen a zsebbe kell nyúlnia az egyszeri Maiden-rajongónak.

Fish On - Itt az új Lindemann-videó, csöcsökkel és vérrel (+18)

lindemann_fish_on.jpg

Ma jelent meg Fish On címmel egy három számos kislemez Till Lindemann Rammstein énekes és Peter Tägtgren a Hypocrisy producer, mult-instrumentalista, Lindemann elnevezésű projektjétől. A kislemezen a címadó dal, mely a lemezen is szerepelt és a Praise Abort Drago Baotic Smooth Version-je mellett egy, a Skills In Pills albumra fel nem került dal is helyet kap, G-Spot Michael címmel. A kislemezzel egyidőben videó is készült, amiben szokás szerint nyomasztásból, őrületből, humorból és meztelen nőkből nincs hiány, de aki nem bírja a vért, az óvatosan kattintson.

Tovább

Amit lehet, hogy nem tudtál a novemberben Budapestre látogató Ghost-ról

ghost_2015_2.jpg

Hat hét múlva érkezik hazánkba az elmúlt évek egyik legfelkapottabb metál csapata, a svéd Ghost.Karrierjük 2010-es bemutatkozó albumuk óta folyamatosan felfelé ível, és amióta a rock legnagyobb sztárjai közül is többen nyilvánosan a rajongóiknak vallják magukat, sőt, Phil Anselmo a saját koncertjein is Ghost pólóban lép színpadra, Dave Grohl pedig szabadidejében az aktuális Ghost album elkészülte körül bábáskodik, azóta érthetően még többen érdeklődnek a csapat iránt.

Tovább

Ennyi idő alatt az összes szarságot megéled, amit meg lehet

Haw-interjú Makó Dáviddal

12109328_10154270844936038_5514010386349569869_n.jpg

A hazai színtéren mindig az egyik kedvencünk volt a HAW. Egyszerű, szerethető arcok, akik szívből zenélnek, és tényleg odarakják magukat a színpadon (is). Bírjuk a hülye humorukat, most meg egy "mini" turnén voltak külföldön, többek közt erről faggattuk a zenekart. Na, jó igazából csak Makó Dávidot, mert Ő csapott le a kérdéseinkre.

Tovább

KoncertDVD-vel jelentkezik a Rush

rush20121.jpg

A progresszív rockzene kanadai császárai november 20-án új koncertDVD-vel jelentkeznek, amely a csapat 40 éves fennállását hivatott megünnepelni. Az anyag az R40 Live címet viseli és a zenekar szülővárosában, Torontoban június 17-én és 19-én adott koncert anyagait tartalmazza, melyet 14 kamerával rögzítettek. Az alábbiakban két előzetes.

Tovább

Az Ørdøggel indul országos turnéra a Junkies

junkies2014.jpg

Beindult a klubszezon és ebből a Junkies sem maradhat ki! Idén húsz éve, hogy megjelent a Káros az egészségre című albumuk, ezt pedig illik megmutatni mindenkinek az országban! Alig egy hónapja, hogy a zenekar fergeteges koncertet adott a Barba Negra Track-ben máris útnak indulnak az Ørdøg és a Junkie Jack Flash társaságában. Punkból nem lesz hiány; felkészül Eger, Kazincbarcika és Debrecen. Aztán jöhetnek a többiek… Igen, még Szeged is.

Tovább

Előzetes a Paradise Lost új koncert dvd-jéhez

paradise_lost_2015_2.jpg

A gótikus metal nagyapjai a közeljövőben új koncertanyaggal kedveskednek a rajongóknak, ami Symphony For The Lost címmel kerül a boltok polcaira. A kiadvány alapanyagául szolgáló koncertet 2014 szeptemberében vették fel a bulgáriai Plovdiv-ban, a ókori római színházban. Ezen a helyen rögzített koncertet amúgy az Anathema is (Universe). A koncert két részből áll: egyik felében a helyi filharmonikus zenekar is besegít, a másik felében pedig csak a Paradise Lost játszik. Most egy előzetest tudunk mutatni, meg még néhány infót, szinte biztos, hogy mi megnézzük.

Tovább

Queen Of Hearts - Új dal a Saxon hamarosan érkező albumáról

saxon_2015.jpg

Szánjuk, bánjuk bűnünket, de eddig a hamarosan érkező új Saxon albummal vajmi keveset foglalkoztunk. Na, de most! Szóval Battering Ram címmel október 16-án, azaz jövő pénteken érkezik a heavy metal veteránok új albuma, melynek producere a legendás Terry Date volt. Eddig két dalt ismerhettünk meg az albumról, melyeket hajtás után meg is hallgathattok, plusz borítót és dallistát nézegethettek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum