RockStation

Slayer, Anthrax, Kvelertak @ Bécs, Gasometer, 2015.11.07.

„Csak a gázgyár esett rám...” 

2015. november 08. - magnetic star

0slayer2015_11.jpg

A „Big Four” csapatai közül a legkövetkezetesebben – azaz a legkevesebb változ(tat)ással – kétségkívül a Slayer tart ki a saját zenei világa mellett, de hát aki szereti Kerry Kingéket, az ilyennek szereti őket. Márpedig az érdeklődés továbbra is óriási irántuk, és Bécs hajdani gázgyárának egyik tartályépületét is gond nélkül megtöltötték. Igaz, a mostani turnépartnereknek szintén komoly érdemeik voltak ebben.

Tovább

PREMIER! - Itt a Nadir új nagylemeze, a Ventum Iam Ad Finem Est

nadir_2015.jpg

2015-ben már ötödik nagylemezével jelentkezik a Nadir. A Ventum iam ad finem est című album zeneileg a zenekar eddigi legösszefogottabb, legérettebb anyaga, mind dalszerzés, mind pedig megszólalás terén. A felvétel és a keverés a zenekar dobosának, Fekete Szabolcsnak stúdiójában, a DBS-ben készült, az ének pedig a Trashhill stúdióban került rögzítésre.

Tovább

Farkas Zoltán & Kiss László - Outcast, kitaszítottan a világhírig

Ordítva a világhírig

11203701_993979530654750_4576965262350341335_n.jpg

Október vége egyértelműen az Ektomorfról szólt. Megjelent a gyilkos groove-okat toló banda legújabb, szám szerint a tizenharmadik stúdióalbuma az Aggressor. Ellenben most nem erről fogunk beszélni, hanem a frontember, Zotya életrajzi könyvéről, ami az Outcast - Kitaszítottan a világhírig címet viseli. Nem igazán szoktunk könyvismertetőt írni, így talán érdemes minél gyorsabban a hajtás gombra kattintani.

Tovább

Daniel Svensson otthagyja az In Flames-t

daniel.jpg

A melodic death metal egyik koronázatlan királya kétségtelenül az In Flames. A lassan harminc éves banda körül mostanában nem volt semmi extra történés. Azonban ma reggel egy érdekes post került ki a zenekar Facebook profiljára. A dobos Daniel Svensson tizenhét év után elhagyja a zenekart. A kilépés indokáról a hajtás után olvashatsz.

Tovább

Tom Sawyer - Itt egy új előzetes a közelgő Rush DVD-hez

rush20121.jpg

A progresszív rockzene kanadai császárai november 20-án új koncertDVD-vel jelentkeznek, amely a csapat 40 éves fennállását hivatott megünnepelni. Az anyag az R40 Live címet viseli és a zenekar szülővárosában, Torontoban június 17-én és 19-én adott koncert anyagait tartalmazza, melyet 14 kamerával rögzítettek. Alább a csapat talán legimertebb dalát a Tom Sawyer-t nézhetitek meg, illetve alatta ott az eddig megjelent összes előzetes.

Tovább

Új helyszínen, a Barba Negra Music Clubban lesz az Eagles Of Death Metal-koncert!

eodm.jpg

Bár az Eagles Of Death Metal nyári magyarországi fesztiválfellépése elmaradt, idén azért nem maradunk hatalmas rokkolás nélkül. Jesse Hughes és Josh Homme rakenroll-bulizenekara ugyanis novemberben klubkoncertet ad az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra klubban, és bemutatja a zenekar nemrég megjelent új lemezét. Koncertjüket felvezeti a nem kevésbé zúzós-dögös White Miles és a The All Right Nows.

Tovább

TOP 10 rock/metal dal filmzenékhez

top10_ost.jpg

Imádjuk a jó filmeket is, ahogyan a jó metal zenéket is. Szerencsére az egyetemes filmtörténet is hajlandó belátni, hogy a rock- és metalzene mennyire jól kiegészíti egy-egy film hangulatát. Persze dühöngő death metalnak helyet találni nem könnyű (mondjuk erre pont van példa odalent...) vagy egy fröcsögő blekker attak nehezen illik bele bármilyen mainstream moziba, de azért mégis vettük a bátorságot és időt nem sajnálva keresgéltünk a neten a témában. Ezeket osztjuk meg veletek, ha tudtok jobbat, mondjátok.

Tovább

Hidden City címmel érkezik az új The Cult lemez, hallgasd meg az első új dalt

the_cult_2015.jpg

Reggel még csak azt tudtuk írni, hogy február 5-én érkezik az új lemez. Nos az azóta érkezett sajtóanyagból kiderült, hogy az album a Hidden City címet viseli és 12 dalt található majd rajta. A dalokat Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros írta, a producer pedig ismét a legendás Bob Rock volt. Az első single a Dark Energy címet viseli és alább mindjárt meg is hallgatható, de megsasolhatjátok az album borítóját és a lemezre kerülő dalok címeit is.

Tovább

Visszatér a Napster!

napster_2.jpg

A Napster sztorijának valószínűleg már most bérelt helye van az internet Nagy Történelemkönyvében. Nyilván mindenki emlékszik, hogy az 1999-ben indult zeneletöltő szolgáltatás micsoda nagy karriert futott be annak farvizén, hogy a digitális zenei jogok semmilyen formában nem voltak tisztázottak. Aztán a kiadók kapcsoltak, a Napsternek meg persze annyi lett. 2011-ben tűnt fel újra a szolgáltatás ezen a néven, amikor a Best Buy felvásárolta és online zenei boltot csinált belőle. Ám most újra feléledt és zenei streaming szolgáltatással próbál a tortából egy szelethez jutni. Hogy a Spotify, a iTunes, Google Music, a Tidal mellett hogy fog menni, az nagy kérdés, talán előbb kellett volna ehhez ébredni..

Krinkle – Cur (2015)

De hogy kerül a kilóg a lólábnak a túrós a háta?

krinkle_b.jpg
Tetsztett a Subscribe kaotikussága, de túl sok volt a kütyü és a poposodás? Inkább a régivonalas System Of A Down-t szereted, de tudod, hogy úgysem lesz már olyan, mint ahogy te szeretnéd (ha valamikor tényleg lesz egyáltalán új album)? Esetleg kíváncsi vagy, hogy mi lenne, ha a SOAD inkább a Dillinger Escape Plannel dobna össze egy lemez? Vagy egyszerűen csak szeretnél egy kis nyaktörő, nyers, mégis még pont emészthető metalzenét hallgatni az underground bugyraiból? Nem tudod, hogy melyik az a zenekar, aki megkapta egyedüli magyar bandaként a Whole Lotta Love feldolgozásának jogát? Akkor tessék kattintani, mert a Krinkle a te zenekarod!

Tovább

Márciusban jöhet az új Killswitch Engage album

2014-killswitch-engage.jpg

Jesse Leach, a banda frontembere tette közzé Instagramon az aktuális státuszjelentését a bandáról és ebben azt írja, hogy a KSE készen van a dalok rögzítésével, most a munka a dalok keverésével folytatódik, amit a gitáros, Adam D. csinál. Szóval ha minden jól alakul, akkor az új lemezt már tavasszal hallgatni is tudjuk. Várjuk mi isl

A Hammer Concerts bemutatja: Cradle Of Filth, Ne Obliviscaris, Bornholm koncert a Barba Negra Music Clubban november 9-én!

cradle_of_filth_2015.jpg

Hammer Of The Witches címmel július 10-én jelent meg a Cradle Of Filth új albuma, az ősz beköszöntével pedig meg is turnéztatják Európában. Jó hír, hogy magyar állomás is lesz, méghozzá a Barba Negra Music Clubban november 9-én. A turné nyitó bandája az extrém, death metalos progresszív zenéjét hegedűvel is színesítő Ne Obliviscaris lesz, akiknek dalait a sydney-i zenei konzervatóriumban is oktatják (!). A hazai vonalat pedig nem más, mint a nemrégiben új basszusgitárossal megerősített Bornholm képviseli.

Tovább

Megjelent a Dolby Baby bemutatkozó EP-je

dolbybaby2.jpg

A tavaly év végén alakult Budapesti Dolby Baby zenekar máris egy 7 dalból álló bemutatkozó EP-vel jelentkezett Nem létezik a valóság címmel.. Luther Beuka (a 2013-as Megasztár középdöntőjébe is bejutott énekes, Ex-Relative), és Hauptmann Tamás (gitáros, Ex-Star Positive, Ex-Porno69) mellett Mirity Andor (basszusgitár, Ex-Retro Scool Band) és Gajdoss András (dob, Ex-Checkpoint Charlie) alkotják az ütős négyest.

Tovább

Deadhead - Újabb előzetes a közelgő Devin Townsend koncertDVD-ről

ziltoidroyalalbertdvd.jpg

Ahogy azt már korábban többször megírtuk, november 13-án Devin Townsend Ziltoid Live At The Royal Albert Hall címen adja ki idei londoni grandiózus koncertjének felvételét. A 15 HD kamerával rögzített élő előadást Paul M. Green (Opeth, B.B. King) rendezte. Az anyag a koncertfelvételek mellett színfalak mögött extra jeleneteke is tartalmaz. A múltkor a March Of The Poozers című dal felvételét már megmutattuk a DVD-ről, most pedig a Deadhead című dal előzetese jött ki.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum