RockStation

Interjú az emberrel, aki tűzbe hozta a Rammstein-t

2015. november 15. - sebiszabi

0rammstein2011_01.jpg

A Rammstein méltán büszke a koncerjein látható színpadi show-ra, ami egy cirkusz egyfajta pokoli változata, amihez a zenei aláfestést a kőkemény ipari zene adja. S ahogy a kamionok száma is mutatja a backstage-ben, ez a zenekar tényleg szereti ezt a pirománkodást, nagyon is. A gitáros Richard Kruspe nyilatkozta egyszer: Az emberek 99 százaléka nem érti, hogy miről is szólnak a számok, ezért a színpadon kell megcsinálni a drámát. Ezt kell csinálnunk, szeretjük ezt a műsort, imádunk játszani a tűzzel. Nevetünk rajta, élvezzük ezt, de nem vagyunk egy Spinal Tap.

Tovább

Ilyen volt a Brit Floyd koncertje képekben

Múlt vasárnap a Budapest Arénában adott koncertet a Brit Floyd, a legnagyobb Pink Floyd show. A zenekar vadonatúj, Space & Time elnevezésű világkörüli turnéjával ért fővárosunkba. A show a Pink Floyd 50 évét ünnepli 1965-ös megalakulásuktól, és a nemrégiben megjelent The Endless River albumig válogatott, az olyan klasszikusok, mint a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals, The Wall és a The Division Bell dalaiból, kiegészítve azt néhány Pink Floyd zenei meglepetéssel is. A zenekar minden apró zenei részletre odafigyelt és gondosan létrehozta az "igazi" élő Pink Floyd koncert élményét. A Brit Floyd egy csodálatos utazásra invitálta a nézőket a káprázatos Pink Floyd életmű legjobb pillanatait kombinálva a csúcstechnológiával. A show pont olyan tökéletes volt hangzásban, mint amilyen lenyűgöző volt a látványvilága. (Fotók: Réti Zsolt)

Rammstein - Rammstein In Amerika (2 DVD, Blue ray)

Rammstein menni bevenni Amerika

rammstein_in_amerika_dvd_coover.png

Abban, hogy a Rammstein a világon az egyik legjobban eladható koncertbandává nőtte ki magát legalább akkora - ha nem nagyobb - szerepet játszik a teátralitás és színpadi show, mint maga a pattogós riffekre épülő, indusztriális behatásokban bővelkedő muzsika. A zenekar 2013 nyara óta nem adott koncertet, míg végre idén szeptemberben nem csak azzal adtak magukról életjelet, hogy megkezdődött az új lemezen a munka, hanem azzal is, hogy megjelent ez a koncertkiadvány, egyfajta jelzésként: visszatértünk!

Tovább

Lemondja európai turnéját az Eagles Of Death Metal, hazamegy a Foo Fighters is

foo_tron.jpg

Bár a magyar szervezők még nem kaptak hivatalos értesítést a november 29-i koncert elmaradásáról, tegnap sajtóértesülések szerint lemondta Európa-turnéjának hátralevő állomásait az Eagles Of Death Metal, Mint mi is megírtuk a csapat tagjai szerencsésen túlélték a pénteki párizsi, a Bataclanban történt  87 halálos áldozatot követelő terrortámadást, de a merch munkatársuk a 36 éves angol Nick Alexander életét vesztette. Az AFP-nek a francia promoter úgy nyilatkozott, hogy a csapat hazautazik az USA-ba.

Tovább

Hallgasd meg a Bedowyn bemutatkozó lemezét

0006046978_10.jpgIszapos és suttyó gitár riffek keverednek a Black Sabbath / Trouble féle zakatolással, egy hangyányival modernebb énekhanggal és témákkal. Nagyjából így tudnám körülírni a Bedowyn nevű, Észak-Karolina-i zenekar muzsikáját. A bemutatkozó lemezüket, most az elejétől a végéig végig hallgathatod. Szerintem ne hagyd ki.

Tovább

Nem lain? De, lain! - Delain (NL), Gentle Storm (NL), Amberian Dawn (FIN) @ Club 202, Budapest, 2015. november 5.

0delain2015_12.jpg

Szégyen, nem szégyen: a Delain együttesnévvel életemben először az idén januári Sabaton koncerten kerültem szembe. (Képzeletbeli ország elnevezéseként pedig bizony S. King mese-regényében találkoztam vele.) Ha már e holland pop-metal üdvöskéről soha azelőtt nem hallottam, legalább illenék azt írni, hogy akkor első látásra szerelem, dehát az élet nem Fésüs Éva regény. Talán én voltam az egyetlen a háromezer közt, akit Sabaton előtti produkciójuk nem győzött meg.

Tovább

Itt az első dal a februárban érkező Textures lemezről

textures_2014.jpg

Ahogy már a múltkor említettük a 2011 óta téli álmot alvó holland matek metalos Textures bejelentette, hogy két új lemezzel térnek vissza, amin az elmúlt 2 és fél évben dolgoztak. Február 5-én jön az egy órányi Phenotype, majd rá egy évre a 45 percnyi egy dalba szerkesztett Genotype. A két album egy ötlet köré épül és most itt is az első dal egy dalszöveges videóval, a címe New Horizons.

Tovább

Februárban jön az új Prong-lemez, itt a borító

Prong 2014.jpg

A korábbi tervekkel ellentétben még sem január végén, hanem egy héttel később február 5-én érkezik a Tommy Victor vezette Prong új albuma X - No Absolutes címmel. Alább van egy lemezborítónk, de hazai rajongók bizonyára ennél is jobban örülnek annak, hogy az 1986-ban alapított banda az új dalokat április 2-án Budapesten is bemutatja, méghozzá a Dürer Kert színpadán.

Tovább

Itt a tíz legjobb Rammstein videó

rammstein_2012.jpg

Katonás menetelő gitár-riffek, ráspolyos német nyelvű dalszövegek, az apokalipszis utáni látványt megjelenítő színpadi látványvilág, olajgyári munkásoknak kinéző piromán zenészek. Meg persze látványos, polgárpukkasztó, botrányos, néhol gusztustan, de mindenképpen megosztó videók.
Na, ezekből válogattuk ide a tíz legjobbat. Lesz itt erőszakos bankrabló galeri, csöcsös-drogos hófehérke és szénporos bányászok, izzadt, egymásnak feszülő férfitestek, bizarr, kifestett díva, hardcore pornó és Holdon zenélő űrhajósok. 

Tovább

Terrortámadás Párizsban több helyszínen, köztük az Eagles Of Death Metal koncertjén

parizs_terror.jpg

Fegyveres és öngyilkos merénylők összehangolt terrortámadást indítottak tegnap este Párizs több pontján, köztük a Bataclan koncerteremnél, ahol éppen az Eagles Of Death Metal koncertezett. A koncert felénél dördültek el az első lövések, majd később a Stade De France (ahol éppen francia - német barátságos futball meccs zajlott) egyik bejáratánál és egy étteremnél is robbantottak, a koncerteremben túszokat is ejtettek a terroristák.

Tovább

Királyi sötétség és prosztórózsaszin - Chelsea Wolfe & Ariel Pink a hétvégén az A38-on és a Dürerben!

ch_w_split_ap_eff.pngHa van olyan "pop", amit csak idézőjelben hívhatunk popnak, ami olyan, hogy idehaza egyértelműen rockerek hallgatják majd, ami sokkal provokatívabb, dögösebb és/vagy sötétebb, mint a hazai möttáálfelhozatal java, akkor azt olyanok művelik, mint Chelsea Wolfe és Ariel Pink. A sötét úrnő és a fényességes hölgyúr szombaton és vasárnap szinte egymást váltják a top budapesti backstage-ekben.

Mi pedig elmondjuk, miért kéne rajtuk összefutnunk.

Tovább

Azon leszünk, hogy a lehető leggonoszabb erőt hozzuk elő

Ghost-interjú egy Nameless Ghoul-lal

11222919_954066304667085_9115968085529626775_o.jpg

November 22-én Budapestre látogat a svéd Ghost, akik a Barba Negra Clubban adnak sötét sátáni misét. Mivel a zenekarból Papa Emeritus nem ad interjúkat, így az egyik Nameless Ghoul-t sikerült telefonvégre kapni a tegnapi göteborgi koncertjük előtt. A szellem inkognitója annyira titkos volt, hogy még azt sem árulta el, hogy Ő melyikük is pontosan, de ez sem akadályozott meg minket abban, hogy kifaggassuk arról, hogy mi újság is van manapság a jó öreg Luciferrel. 

Tovább

Ego Project - A középső (2015)

Puszta ököl után középső ujj

ego_project_a_kozepso.jpg

Az úgynevezett terpesz metal bandáktól az ember alapból nem vár forradalmian újat, legfeljebb középső ujjat, hogy máris az új ujjas dalszövegből idézzünk. (Terpesz metal alatt valami olyasmit értünk, hogy akkor nagy terpesz, és had vijjogjon az a fecskefarkú! Még ha - emlékezetem szerint - az Ego Project két gitárosa, Jung Norbert és Puccer Zoltán nem ilyen hangszeren nyomul, hangulati képnek megteszi ez.)

Tovább

Hammerfall: decemberben Budapestre is visszatérnek

hammerfall_2015_1.jpg

Négy év után tér vissza Magyarországra a Hammerfall. A svéd heavy és power metal együttes tavaly adta ki (r)Evolution című lemezét, amellyel számos sikeres koncerten vannak túl világszerte, december 9-én pedig végre a Barba Negra Music Clubba is eljutnak, ahol az osztrák szimfonikus metal csapat, a Serenity koncertje után láthatjuk őket.

Tovább

Premier! Itt a legújabb Kill With Hate anyag és egy hozzá kapcsolódó interjú!

kill22.jpg

Nálunk debütál a budapesti death metal horda, a Kill With Hate legújabb anyaga a Grief. A zenekar körüli változásokról illetve az új ep-hez (is) kapcsolódó dolgokról számolnak be nekünk a srácok. Miután végigolvastad, hangerőt fel és bömböljön az egyik legígéretesebb magyar death metal banda legfrissebb szerzeménye!

Tovább

Szerelmetlen dal a Leander Kills-től

leander_kills.jpg

Az ugye talán a hazai rockerek jó része előtt ismert, hogy a Leander Rising hamarosan befejezi ténykedését. Köteles Leander  azonban nem akar elszakadni a metáltól, így Leander Kills néven új zenekart hozott össze. A Leander Kills pedig már közzé is tette első új dalát, a Szerelmetlen dalt, melyet egyébként a dalszerző/frontember egyedül írt és vett fel. A zenekarról egyelőre konkrétan semmit nem tudni, de nyilván előbb utóbbi a tagok személyére is fény derül. 

Tovább

Itt egy Rolling Stones feldolgozás a Stone Sour-tól

stone_sour_2015_2.jpg

Straight Outta Burbank címmel november 27-én jelenteti meg második feldolgozás EP-jét, a Corey Taylor (Slipknot) vezette Stone Sour. A tavasszal kiadott Meanwhile In Burbank folytatására Bad Brains, Slayer, Mötley Crüe, Iron Maiden és Rolling Stones dalok kerültek fel és állítólag 2016-ban, jön a harmadik EP, a No Sleep 'Till Burbank, azon pedig Van Halen, Rage Against The Machine, AC/DC, Violent Femmes és Buzzcocks dalok szerepelnek. Addig is azonban hallgassuk meg a mostani EP Rolling Stones feldolgozását, melyben a Halestorm főnökasszonya, Lzzy Hale vendégeskedik. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum