RockStation

Olyan ez, mintha a kocsidból hiányozna egy fékkábel ... - Interjú Corey Taylorral a Slipknot énekesével

2015. február 08. - KoaX

0slipknot2015_72.jpg

Bevallom őszintén délután marhára izgultam, hogy Corey Taylorral kell interjút csinálnom a Slipknot budapesti koncertje előtt. Anno még amikor megjelent a Left Behind klipje, akkor mutatta meg egy jó barátom nekem a zenekart, és azóta nagyon csípem őket. Az interjú során természetesen voltak tabuk, amiket nem lehetett feszegetni, viszont az énekes így is meglehetősen közlékeny volt, sok mindenről esett szó és még az elhunyt basszusgitárosról, Paul Grayről is mesélt kicsit Corey Taylor.

Tovább

Továbbjutott a finn Dalból az értelmi fogyatékos punk banda

pertti0702pk_820_um.jpg

Tőlünk északra kicsit másképp mennek a dolgok, ha az Eurovíziós Dalfesztiválról, illetve az arra való kijutásról van szó. Finnországban tegnap este rendezték a selejtezőt és a nézői szavazatok alapján a Pertti Kurikan Nimipäivät (Pertti Kurikan névnapja) nevű punk banda is továbbjutott, melyet négy értelmi sérült punk alkot. Jó, biztosan van a továbbjutás mögött némi nézői empátia is, de hogy egyáltalán szerepelhetnek itt, már az is nagy szó.

Tovább

Ismét Chris Slade lett az AC/DC dobosa

slade.jpg

Amiről már hetek óta pletykáltak, sőt a mai Grammy Awards fellépés előtt már sejteni lehetett, végre hivatalos is lett. Chris Slade közleményben erősítette meg, hogy visszatért az AC/DC soraiba. A kopasz Slade a The Razor's Edge korszak dobosaként lett híres a AC/DC-ben és pont 20 éve éppen Rudd visszatérése miatt rúgták ki onnan. A már 68 éves dobos visszatérése nemcsak a mai Grammy-gálára korlátozódik, hanem a Rock Or Bust album teljes turnéján ő üti majd a cájgot az AC/DC-ben. Ez egyébként valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy a balhés Phil Rudd február 10-e helyett - mivel ügyvédje felmondott neki és a tárgyalást elhalasztották - csak áprilisban áll bíróság elé.

Tovább

Áprilisban jön az új Shining, itt is egy új dal

shining_swe.jpg

A svéd, meglehetősen depresszív élű black metalt játszó Shining (nem, ez nem az a Shining, akik hamarosan Devin Townsend előtt lépnek fel nálunk is) április 21-én jelenteti meg következő, IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends című lemezét a Season Of Mistnél. Alább egy új dal Vilja & Dröm címmel, a közepesen hátborzongató borító, és a biztonság kedvéért az előző, amúgy hangulatilag eszelősen telibe talált album.  

Tovább

At The Gates és Eagles Of Death Metal a Hegyalján

at_the_gates_promo.jpg

Tegnap a Hegyalja Fesztivál, vagy hivatalos nevén a Borsodi Kingdom Of Hegyalja is bejelentette az első neveket a július 16-19 között, egy év kihagyás után újra megrendezendő eseményre. A szervezők nem árultak eddig sem zsákbamacskát, lehetett azt tudni, hogy az arculatváltással nem rockközpontú lesz az esemény. Nos, az első nevek alapján így is van, hiszen a svéd At The Gates és az amerikai Eagles Of Death Metal mellett talán csak az Ivan & The Parazol fér bele a mi profilunkba. A fesztivál szervezői további új bejelentéseket ígértek hamarosan.

Tovább

TOP 10 mashup

top10_mashup.jpg

Vannak emberek, akik a rengeteg szabadidejüket arra pazarolják (és ezt külön köszönjük is nekik), hogy egymástól teljesen idegen zenei stílusokat keverjenek össze - az ilyeneket hívja a népi internet mashupoknak. Most tíz olyan mashupot gyűjtöttünk össze, amely passzol zenei profilunkhoz és nem mellesleg elég jó (vagy épp elég borzasztó) ahhoz, hogy hozzá lehessen szólni, szóval magatokban ne tartsátok semmiképp a mondanivalót!

Tovább

Júniusban Budapesten játszik a Papa Roach

paparoach01.jpg

2015 június 14-én, vasárnap a Hammer Concerts szervezésében érkezik Budapestre az amerikai Papa Roach zenekar a friss F.E.A.R. albumuk turnéjával. A koncertre már elindult a jegyértékesítés. A koncert vendégzenekarairól később érkezik információ. Addig is további infókat ITT találtok. A teljes új lemezt meg hajtás után.

Tovább

Kétlaki Psychopomp(a) - I. VIHAR A 'BILLYBEN FESZTIVÁL lészen a YUK-ban és a KVLT-ban!

vihar_a_billyben.jpg

Fűzzük bé a creepert, vasaljuk élre a baboskendőt, bicska mellé hajtsuk a rugósfésűt, elő a zöld hajfestékkel és a pomádéval! Ritka-féle bál lesz a legendás Killing-Billy Bulik nyomán e hétvégén Budapest... ha nem is szívében, de májában: a psychobilly, de áh, a rockabilly, punkabilly, füles bili, bilingvis daláradat, Billy & Mandy, bilihajak, ezek bármi kombinációinak éves népünnepélye idén "egyben 2 helyszínen", nem kevesebb, mint 9, vállalhatatlannál állhatatlanabb előadóval kerül prezentálásra. Sok sör folyik majd, némi vér, és egy kis takony is, de szigorúan semmi nyál! 

Tovább

Nyerd meg a dedikált Slipknot DVD-borítót!

img_5259.jpg

Melyik az a Slipknot fan, aki nem szeretne egy aláírást kedvenc zenekarától? Kollégánk volt annyira elvetemült, hogy a kegyetlen időjárás ellenére is elment vadászni a zenekarra a koncert előtti napon. Szerencséjére sikerült Sid Wilson-t és Jim Root-ot is elkapnia. Hogy ez miért jó nektek? Azért mert vagyunk olyan aranyosak, hogy aláírattuk a Voliminal: Inside the Nine DVD hátoldalát (fent) a két sráccal azért, hogy közöttetek kisorsoljuk!

Tovább

Zseniális Slipknot feldolgozás egy angol pinup csapattól

the_lounge_kittens.jpg

Úgy látszik ezekben a napokban minden a Slipknot körül forog. Nem tudjuk, hogy az angol The Lounge Kittens nevét hányan ismerik, mi őszinték leszünk: még az életben nem hallottunk róluk. A három pinup stílusban nyomuló hölgyike azonban, ha csak pillanatokra is, de reflektorfénybe kerülhet, ugyanis nagyon jó érzékkel nyúltak a Slipknot Duality című megaslágeréhez. Alább meg is mutatjuk mennyire.

Tovább

Absolution Calling - Itt egy vatta új Incubus-dal

incubus_2015.jpg

A múltkor már említettük, hogy idén végre feléled az Incubus csapata, sőt koncerteznek is például a szomszédban a Rock In Vienna fesztiválon. 2015-re két EP a terv és, hogy nem csak a levegőbe beszéltek annak alább itt az első kézzel fogható bizonyítéka egy új dal képében, ami az Absolution Calling címet viseli és meglepően jó. Mit jó, zseniális!

Tovább

Új albumon dolgozik a Stuck Mojo

stuckmojo2014band_638.jpg

Ráadásul szinte eredeti felállásában. A közelmúltban adott már pár visszatérő koncertet a Stuck Mojo legénysége, akik a Rich "The Duke" Ward gitáros, Bonz énekes, Corey Lowery basszusgitáros és Frank Fontsere dobos felállásban zenéltek újra. Ezek után nem túlságosan meglepő, hogy a rap/metal pionírjai új stúdióalbumon dolgoznak, amiinek hírét mi szívből üdvözöljük, mert annak idején ilyeneket tudtak.

Tovább

Apey és a (Ki)Oktató videó sorozatunk második része következik

Apey live4.jpg

Az emberek kritikus alkatok. Főleg a magyar zeneszerető ember. De hát nincs mit tenni, mindenki ismer mindent, mindenki ott volt a legelső Black Sabbath koncerten, azóta pedig ki tudja még hány jelentősebb bulin, szóval mindenki tudja, hogy mi is a jó! Nem is ezt akarjuk firtatni, hanem csak közölni veletek, hogy itt van Apey (Ki)Oktató videó sorozatának a második része! Tessék hajtani. Elöljáróban annyit, hogy Apey hozza megint a formáját! (Fotó: Erdős Júlia)

Tovább

Down - Horrorfilmes videó a Conjure című dalra

down_2015.jpg

Bár nemrég mutattunk egy koncertvideót a Down-tól, úgy látszik nem bírnak megállni a klipkészítésben, mert tegnap debütált új videójuk a Conjure című dalra. A JM Stelly és Chris Trainor által készített videó egyértelmű tisztelgés a 70-es évek horrorfilmjei iránt. Többet nem is mondanánk, nézzétek meg alább.

Tovább

Neue Deutsche Kälte: Eisbrecher - Schock (2015)

eisbrecher_schock.jpg
Annyi már bizonyos, hogy az elkövetkező pár évben új Rammstein lemezre nem rázzuk a fejünket, mert a tagok kis szünetet tartanak: Till Lindemann és a Hipocrisy gitárosa, Peter Tägtgren egy új, közös projekten dolgozik, a Rammstein gitárosa, Richard Z. Kruspe pedig nemrég jelentkezett friss szólóanyaggal. De aki azért szereti az NDH vonalat, az talál magának olyan új hangzóanyagot, ami - ha nem is betölteni, de - részben pótolni tudja a keletkezett űrt. Persze nem azt szerettem volna írni, hogy az Eisbrecher egy Rammstein tribute banda (arra ott a Völkerball), azért ennél többről van szó.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum