RockStation

Az utolsó nagy dobás. Egy utolsó dobbanás...

Bane, Jail, Satelles, Tausend Löwen Unter Feinden, Ghostchant, Light Your Anchor, World Eater, Backtrack, Wolf Down 2015.12.13. Dürer Kert

2015. december 20. - csubeszshuriken

0bane2015_68.jpg

Vitathatatlan megtiszteltetés érte Budapestet december 13-án a Dürer Kertben a bostoni Bane által. Hiszen az elvileg utolsó európai körét megtevő zenekar, a turné utolsó állomásául választotta Magyarországot. Amit aztán a koncerten el is mondtak, hogy teljesen tudatos döntés volt. Egyszerűen szeretnek itt játszani, jó emlékek kötik őket ide, így nem is volt kérdés, hogy itt állnak utoljára színpadra. Erre a búcsú alkalomra pedig egész estés program, mondhatni egy kis hardcore fesztivál épült, hiszen nyolc előzenekar sorakozott Bane neve alatt a program ajánlóban.

Tovább

Lassan kész a Gojira új albuma

gojira_2015.jpg

Az év elején ár egy hosszabb időt a stúdióban töltött a francia Gojira, de az eredmény egy részét kukázták, mert nem tetszett nekik. Ősztől azonban ismét gőzerővel dolgoznak, a napokban pedig facebook oldalukra azt posztolták, hogy készek az énekfelvételek. Márpedig, ha azok kész vannak, akkor a hangszeres részek valószínűleg már régebben elkészültek. Megjelenésről egyelőre nincs hír, de hogy a jövő év első felében kijön az új lemez arra majdnem mérget lehet venni. 

Tovább

Erő, energia és szépség, 2. rész

Swallow The Sun, Wolfheart, Adimiron, Visioned Frailty @ Budapest, Dürer Kert, 2015.12.12.

swallow_live.jpg

Az egy dolog, hogy a koncertre járáshoz alapvetően bírni kell az éjszakai műszakot, de súlyos és fájdalmasan vontatott doom / death metalt éjfél után élőben hallgatni már valóban átlag feletti állóképességet igényel és talán az élvezetéhez is szükségeltetik ilyen késői órán némi beteges hajlam. A szervezők mindenesetre mindent megtettek azért, hogy azok se maradjanak ki ezekből az örömökből, akik a Nightwish / Arch Enemy / Amorphis trió aréna-bulijára szintén jegyet váltottak. (Ilyen megfontolásból került át az esemény a Showbarlangból a Dürer Kert kistermébe.) Így Juha Raivio és társai előtt is alkalom nyílhatott átugrani a „szomszédba” és beköszönni a honfitárs cimboráknak. (A kép nem a helyszínnen készült. Fotó: João Fitas)

Tovább

The Way Of The Future - Itt az első új Black Stone Cherry-dal

black_stone_cherry_2015.jpg

Ahogy azt már korábban írtuk Kentucky címmel jelenik meg április 1-jén a Black Stone Cherry ötödik stúdióalbuma. A lemez amolyan "vissza-a-gyökerekhez" készült hazai pályán ugyanott ahol az első lemezüket készítették és ugyanúgy, tehát külső producer nélkül. Az első teljes dalt tegnap tette közzé a csapat és alább máris meghallgathatod.

Tovább

Hagyományos karácsonyi dalok metal köntösben

top10_2015kari.jpgAhogy közeledik a Karácsony, mi is azon vesszük észre magunkat, hogy akarva-akaratlanul, de besunnyognak ezek a negédes melódiák a mindennapjainkba. Hogy ezt könnyebben el tudjuk ezt viselni (vagy, hogy rá tudjunk hangolódni az ünnepekre), összeszedtünk néhány tradicionális dalocskát szigorúan gitár közeli verzióban. A lehető legszélesebb skálából próbáltunk csemegézni, hogy mindenkinek legyen legalább egy, ami a stílusába vág, reméljük, nem okozunk csalódást. Természetesen mi sem vagyunk tökéletesek, kommentben jöhetnek a további javaslatok! A sorrend nem jelent semmit!

Tovább

Állítólag májusban Budapestre jön a Biohazard

biohazard_2014.jpg

A hardcore egyik koronázatlan királya a Biohazard legutóbb az idei Rockmaraton Fesztiválon járt nálunk. A következő látogatásra nem kell sokat várni, már ha igaz ami a Mad Tourbooking oldalán szerepel, miszerint május 3-án az A38 Hajót bontják le Billy Graziadeiék. A gitárossal a Rockmaratonon egyébként egy jót beszélgettünk is, melyet ITT olvashattok. 

Tovább

Drog és alkohol kombinációja okozta Scott Weiland halálát

scott_weiland_2.jpg

A vártnál korábban készült el a december 3-án elhunyt Scott Weiland toxikológiai eredménye. Ahogy azt mindenki sejtette az énekes halálát drogtúladagolás okozta. Weiland szervezetében kokaint, MDA-t (azaz metiléndioxi-amfetamint, egy extasy-szerű cuccot) találtak, illetve halála előtt sok alkoholt is fogyasztott. Ugyanakkor halálához bizonyos szív- és légzési problémák szintén jelentősen hozzájárultak, akárcsak az énekes többféle különböző függősége.

Apey nem hagyja abba a (Ki)oktatást

Apey live5.jpg

Miközben már mindenki a Karácsonyra gyúr, készíti a belét a töltött káposztára, illetve elindult megvenni a pontyot, hogy pár napot még úszkáljon a halacska otthon a kádban, mi nem feledkezünk el arról, hogy gitározgatni is kell! Unjátok már, hogy mindenhol csak Metallica oktató videót találtok? Itt van az egyik kedvenc hazai előadónk Apey, aki most megmutatja nektek a hajtás után, hogy a második Apey And The Pea azaz a Hellish albumról, hogyan is kell eltolni a Pothead című szerzeményt! Uccu tanulni.

Tovább

Blvd. Nights - Új videó a Teem Sleep-től

teamsleep2.jpg

A Team Sleep-ről nálunk az utóbbi időben nálunk több szó esett. A Deftones énekes Chino Moreno hathatós közre,működésével létrejött zenekar idén egy élő albumot adott ki a csapat tíz évvel ezelőtt megjelent első és eleddig egyetlen albumának dalaival. Most ennek az élő lemeznek ez egyik dalához a Blvd. Nights-hoz készült videó melyet alább nézhettek meg. Magáról a lemezről amúgy ITT írtunk. 

Tovább

A heavy metal újraéledése

Hammerfall, Serenity @ Barba Negra Music Club, 2015. december 09.

0hammerfall2015_11jpg.jpg

Az a nagy helyzet, hogy a mai napig nem értem, hogy mi a francért volt akkora szenzáció a kétezres évek elején a heavy metal „újraéledése”. Eleve sántít, hogy nem támadhat fel, ami sosem halt meg. Jó, értem én hogy egy évtizeddel korábban a grunge őrület nagyobb hőfokon izzott meg minden, de attól, hogy egy adott stílus egy időre háttérbe szorul, még nem szűnik meg létezni, szóval, ha lehet, maradjunk annyiban, hogy ...

Tovább

Henry Rollins karácsonyi dalt énekelt Stephen Colberttel

Stephen Colbert esti showjának vendége volt szerda este a Black Flag és a Rollins Band legendája, az örökös megmondóember Henry Rollins. A műsorvezető aztán ki is használta az alkalmat így Karácsony közeledtével, hogy egy aranyos karácsonyi dalt, a Carol of the Bells-t közösen elénekeljék .... némileg furcsa, de szerethető stílusban.

Óriás Hardcore Supergroup - World Be Free!

fp-1450291177.jpgAzt nem tudni kinek az ötlete volt, és ki gyűjtött maga köré kit, de az biztos, hogy a World Be Free nevű új szupercsapat minden tagja kapott már korábban jelest a hardcore suliban. A Scott Vogel (Terror), Joe Garlipp (Envy), Andrew Kline (Strife), Arthur Smilios (Gorilla Biscuits) és Sammy Siegler (Judge) alkotta új felállás nagyban szól a nosztalgiának, a hardcore aranykorát felidézni hívatott. Klasszikus hangzással, jó nótákkal és nagy örömmel. A csapat teljes lemeze február ötödikétől lesz hallható, The Anti-Circle lesz a címe és a szintén klasszikus Revelation Records gondozásában jön ki. A bemutatkozó nóta pedig itt dübörög a hajtás után.

Tovább

Seven Sisters of Sleep - Új videó a sludge szörnyektől

ssos-2-l.jpgÚj videóval jelentkezett a Seven Sisters of Sleep melyet a War Master című számhoz készítettek el. Ez a szám pedig már a közeledő új album egyik dala, melynek címe Ezekiel's Hags lesz és február ötödikére tervezik a megjelenését. Nincs információ arról, hogy honnan vágták össze a videó anyagát, de nem csodálkoznánk, ha ez megint a The Holy Mountain rendezőjének Alejandro Jodorowsky-nak lenne valamelyik munkája. Súlyos cucc a hajtás után.

Tovább

Hallgasd meg a teljes Depigráfiát a Youtube-on!

depigraphy.jpg
Hol van már az az időszak, amikor mindenki walkmanen, CD-n, vagy mp3 lejátszón üvöltette a kedvenceit? Mivel mostanában már a netes streamelés a módi, lehetőleg ingyenesen, Halász Feriék is kénytelenek voltak lépni és szépen lassan elérhetővé tették az összes lemezüket a legnagyobb videómegosztó portálon.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum