RockStation

Márciusban támadnak a foci huligánok! Jön a The Business!

2015. február 15. - csigaur

business.jpg

Március 11-én, több mint 13 év után újra Budapesten az 1979-ben alakult angol oi/punk legenda, a Business! A dél-londoni foci huligán együttes meghatározó szerepet vállalt az oi mozgalom kialakulásában, több mint 10 stúdióalbumukkal és az azokon szereplő Oi! himnuszokkal (Harry May, Suburban Rebels, Hardcore Hooligan, Spirit of The Street, England 5 - Germany 1...).
Előttük a vas megyei old school punk Kinek Beszélsz Te?!, a rég nem látott tiszafüredi lurkók, azaz a Linx és a macsó street rock zuglói Böiler játszik.

Tovább

Overkill, Sanctuary: metal legendák a Club 202-ben

overkill2014c.jpg

A '80-as évek két meghatározó metal zenekara látogat március 13-án a Club 202-be. A New Jerseyből származó Overkill idén 35 éves, és visszatérő vendégként, ezúttal is a Killfest turné headlinereként mutatja majd be tizenhetedik, White Devil Armory című friss lemezét. A turné kettes számú bandája sem kispályás: a három évtizede alakult Sanctuary öt éve aktivizálta magát ismét, méghozzá az egykori alapító tagokkal, köztük a Nevermore-ból ismert Warrel Dane énekessel és Jim Sheppard basszusgitárossal. A műsort az olasz Methedras és a svájci Suborned nyitja.

Tovább

Augusztusban rendezik a RockPart Fesztivált

flyer_rockpart1.jpg

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Balatonszemesen a RockPart fesztivált. Bár jó ideig csönd volt a rendezvény körül, pár perccel ezelőtt a hivatalos FB oldalra kikerült a fesztivál időpontja. Az eddig megszokott július végi időpont helyett augusztus 7-9. között rendezik meg az idei RockPart-ot, az első bandák bejelentésére pedig a jövő héten kerül sor.

Az ezerarcú Wes Borland – visszatekintés Wes tíz legemlékezetesebb színpadi szerelésére

0limpbizkit2014_27.jpg

A Limp Bizkit excentrikus gitárosa mostanában töltötte be a negyvenet, és színpadi öltözetei már önmagukban megérnek egy misét. A brit Metal Hammer pedig arra gondolt, felidézi a legjobb és legőrültebb színpadi szerelését az utóbbi évekből. Ilyennek szeretünk, Wes, eszedbe ne jusson megváltozni!

Tovább

A nagy Valentin napi üdvözlőkártya válogatás - természetesen metal módra

valentine_cover2.jpg
Hogyan is tudnák kihagyni azt a ziccert, hogy amikor mindenfelé cuki szívecskék fognak pattogni a zinterneten, akkor mi egyszerűen megfeledkezünk a Bálint (oppardon: Valentin) napról. Na jó, megemlékezünk, de hogyan? Természetesen trvu metalos módon. Az alábbi galériában vicces, néhol elmebeteg metalos üdvözlőkártyákat mutogatunk az internet bugyrából. Felkészülni és rajt (kis angol tudás nem árt, a mayhemes képekért előre is sorry)!

Tovább

Nyerj páros belépőt a Chelsea Grin budapesti koncertjére!

cgphoto2.jpg

Február 26-án igazi, kompromisszumok nélküli deathcore zúzda lesz az A38 Hajón a Chelsea Grin és a Veil Of Maya jóvoltából. Külön-külön mindkét zenekar járt már Budapesten, de most közös turnén mutatják meg magukat. A Chelsea Grin lemeze tavaly júliusban jelent meg, de a zenekar csak most jut el Európába, a Veil Of Maya pedig új lemezzel jelentkezik hamarosan, ismét a Sumerian Recordsnál. Na, de a lényeg! 1 darab páros belépőt nyerhettek erre a jó kis mulatságra, ehhez pedig nem kell mást tennetek, mint ....

Tovább

Rock In Vienna - Megvannak a Metallica-nap bandái

metallica2.jpg

Ahogy azt már többször mondtuk június 4-6. között rendezik a Donauinsel-en a Rock In Vienna fesztivált, ami igencsak nívós fellépőgárdát vonultat fel. A június 4-i (csütörtök) nap headliner-e a Metallica lesz. Ezen a napon viszont mások koncertjei is érdekesnek ígérkeznek, hiszen ekkor lép fel a Faith No More, az A Day To Remember, a Body Count, a Broilers, a Gojira, a Testament és még egy később megnevezendő osztrák zenekar is. A fesztiválról további infókat ITT találtok.  

Egyenesen Atlantából: Blacberry Smoke – Holding all the Roses (2015)

blackberry_smoke_cover2.jpg

Amikor Charlie Starr – ének, gitár, Richard Turner – basszusgitár, vokál, Brit Turner – dobok, Paul Jackson – gitár, vokál, és Brandon Still – billentyűsök, 2000 tájékán létrehozták a formációt, – az elmondásaik szerint megfogadták: azt fogják játszani, ami meghatározza őket, illetve, amiben érvényesülni fog a nagy példaképeik hatása anélkül, hogy maga a banda olcsó utánzattá válna.

Tovább

Blasted: Egy kis kedvcsináló a hamarosan megjelenő Torche lemezről

10363672_859609274082143_5880132770896803891_n.jpg
A Torche nevű zenekar egy stoner rock/sludge vonalon mozgó formáció az Egyesült Államok keleti partjáról. De ne a megszokott sludge/ stoner rock megoldásra gondoljunk, hanem egy kicsit másként van fűszerezve a dolog, (nekem egy kicsit Helmet beütése van, lehet az ének miatt) de majd úgyis meghalljátok. A banda hamarosan új lemezzel jelentkezik, amelyről most meghallgathatunk még egy új nótát. Hajrá!

Tovább

Teltházas koncertet ad Budapesten Arjen Lucassen és Anneke van Giersbergen

thegentlestorm02.jpg

The Gentle Storm néven hozott létre új zenekart Anneke van Giersbergen (The Gathering, Devin Townsend Project) és Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, Guilt Machine). A projekt debütáló anyaga egy kétlemezes konceptalbum lesz, mely a tervek szerint március 23-án jelenik meg, The Diary címmel. A lemezt bemutató tavaszi turnén Anneke és zenekara Arjen nélkül vesz részt, de a budapesti rajongók egy rendkívüli akusztikus műsor keretében közös színpadon is hallhatják a két kivételes tehetségű zenészt, méghozzá február 17-én a Planetáriumban. A turnét nyitó budapesti koncertre elővételben elkelt az összes belépőjegy.

Tovább

Stúdióban a Nile!

nile-2012.jpg

Ó igen! Végre közvetlenül a zenekartól is megérkezett a hivatalos információ, miszerint 2015-ben új lemezzel jelentkeznek. Január első napjaiban hintette el a Nuclear Blast, hogy idén új Nile album várható, egy friss interjúban azonban George Kollias dobosisten már konkrétumokkal is szolgált: "Elkezdtük az új album felvételeit. Jövő héten megyek feldobolni az anyagot a stúdióba. Szerintem nagyjából egy hónap alatt fel is veszünk minden hangszeres részt, és valamikor június környékén meg is jelenhet az új album. Szeptember/októberben Európa-turnéra indulunk a Suffocation társaságában, novemberre pedig egy USA turnéról is szó van."

Tovább

Májusban 13 év után új Coal Chamber-album érkezik

coal_chamber_rivals.jpg

Azt idáig is tudtuk, hogy a pár éve újra beindult, Dez Fafara által vezetett Coal Chamber új albumon dolgozik, hamarosan azonban ez fizikailag is testet ölt, hiszen Európában május 26-án jelenik meg Rivals címmel az új album, mely 13 évvel a legutóbbi után érkezik. Az album producere Mark Lewis volt. Dez Fafara csak annyit mondott, hogy az új album nem fog csalódást okozni. Hajtás után dallista.

Tovább

Drow: újra stúdióban a nyírbátori brutál sludge ötösfogat

drow2.jpg

Nem nyugszik a nyírbátori brutál sludge ötösfogat! A 2014 augusztusában megjelent Low-Down EP és a december elején napvilágot látott, Nadirral közös Khil split után máris stúdióznak a srácok, hogy újabb dalokat szabadítsanak a rajongókra. A tavaszra várható kislemezre két szerzemény kerül fel: Hand in Hand to The Grave és a False Belief.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum