RockStation

Júliusban ismét Budapesten játszik a Cannibal Corpse

2015. február 22. - sunthatneversets

cc.jpg

Van rossz Cannibal Corpse koncert? Ugye, hogy nincs. Így aztán azt sem bánjuk, ha a tavaly novemberi budapesti koncert után, idén júliusban is kapunk a pofánkba egy kis láncfűrészes death metalt. Merthogy július 22-én a banda a Club 202-ben lép fel. Részletek hamarosan. Addig meg alább egy kis hentelés.

Tovább

Csillagközi vihar: Anneke van Giersbergen & Arjen Lucassen akusztikus koncert @ Budapest, Planetárium, 2015.02.17.

0annekevangiersbergen2015_45.jpg

Anneke van Giersbergen egy igazi jelenség. Hangja bármely általa képviselt zenei közegben tündököl, végtelenül kedves és szerény személyiségével (az az állandó mosoly!..) koncerten szembesülni pedig végképp semmihez sem fogható élmény. Olyannyira, hogy ha kivitelezhető volna, akár hangulat-és kedélyjavító szerként is lehetne szabadalmaztatni és a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni mindezt. Kockázatok és mellékhatások garantáltan kizárva! Persze miután üvegcsékbe kiporciózni mégsem lehet, a legjobban nyilván ezúttal is az járt, akinek megadatott a bejutás lehetősége…

Tovább

Ma zárul a Dal akusztikus fordulója - Szavazz a Leander Risingra!

leander_rising_2015.jpg

Talán sokan látták a köztévé képernyőjén a Dal című műsorban a Leander Rising csapatát, akik nem jutottak tovább az elődöntőből. A zenekar az akusztikus versenyben is elindult, amire ma éjfélig tart szavazás az Eurovision Hungary Facebook-oldalán. A győztes "jutalma", hogy a döntőben előadhatja dalának akusztikus verzióját. A Leander Rising a ma reggeli állás szerint vezet, rendkívül szoros versenyben, úgyhogy aki teheti segítsen nekik egy szavazattal ITT.

Tovább

25 éves a Relapse Records, 184 dalos válogatással ünneplik magukat

relapse-25th-anniversary-sampler-620x620.jpg

1990-ben alapították a Relapse Records-ot, a keményzene extrémebb vonalának mai napig legnagyobb kiadóját. Mivel idén 25 évesek ezért egy 184 (!!!) dalos válogatással ünneplik magukat, mely digitálisan szerezhető be, illetve alább meg is hallgatható. Hideg élelmet természetesen mindenki készítsen be magának, ha egyben szeretné lenyomni az adagot. A teljesség igénye nélkül a következő előadóktól lehet meghallgatni dalokat: Death, Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Pig Destroyer, Suffocation, Voivod, Red Fang, Dying Fetus, Neurosis, Torche, Nile, Exhumed, Obscura, Obituary, Agoraphobic Nosebleed, High on Fire, Amorphis, Necrophagist, Baroness, Revocation, Repulsion, Today is the Day, Nasum, Origin, Abysmal Dawn, Godflesh, Cephalic Carnage, Brutal Truth, Incantation, Tombs, Spawn of Possession, Rotten Sound, Cretin, Fuck the Facts, Coalesce, Burnt by the Sun, Disfear, Burst, Toxic Holocaust, Devourment, Uphill Battle. Elég impozáns névsor, nemde?

Tovább

Budapest táblával pózol a Slipknot

10960210_809368885767316_2292277839022128932_o.jpg

A Live Nation Magyarország pár órája posztolta a Facebook-on ezt a képet, amin a Slipknot tagjai láthatóak egy Budapest feliratú táblával. De ez még nem minden! Keresgéltünk a neten jobb felvételeket a hazai buliról és találtunk egy videót az egészről, amit a hajtás után meg is nézhettek, ha nem voltatok ott. Kommentbe várjuk, hogy kinek melyik dal tetszett a legjobban.

Tovább

Átütöd azt a falat, vagy szívecskét festesz rá?: Stick To Your Guns - Disobedient (2015)

stick_to_your_guns_disobedient.jpg

A napfénytől sárgára festett, tengercsillámos Kaliforniából jött elő ötödik nagylemezével a Stick To Your Guns nevű ötösfogat, és habár Jesse Barnett, azaz a zenekar frontembere mellett már mindenki kicserélődött a tizenegy évvel ezelőtti megalakulás óta a bandában, a zenei recepten úgy tűnik mit sem változtattak. Legalábbis az albumot megelőző klipnóta a What Choice Did You Give Us meghallgatása után így első blikkre úgy tűnik. Vagyis továbbra is követik a saját hagyományaikat, és a klasszikus hardcore, illetve punk panelek mellett oda - oda szúrják fogós, dallamos énektémáikat, refrénjeiket.

Tovább

A Record Store Day-re új Slayer-dal jelenik meg

Slayer 2013.jpg

Április 18-án lesz a Record Store Day, ami a metálrajongóknak azért is különleges lehet, mert limitált, 5000 darabos bakelit lemezen kijön egy új Slayer-dal, amely a When The Stillness Comes címre hallgat. A dal azonban nem biztos, hogy az év második felében megjelenő Terry Date producelte Slayer lemezen is rajta lesz és csak az akcióban résztvevő lemezboltokban lesz majd kapható. A bakelit B oldalán a Black Magic című dal wackeni koncertfelvétele lesz hallható.

Black Stone Cherry-koncert lesz az A38 Hajón

black-stone-cherry.jpg

Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel feltúrbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. A kentucky-i kvartett első magyarországi fellépése ugyan egy szűk befogadóképességű klubban, az A38 Hajón lesz, de a nagyívű refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. Egy igazi férfi meglepi a csaját egy Robbie Williams-jeggyel, ő maga pedig zúz egyet az A38-on BSC-re - a tökéletes augusztus 10-i program! További infók ITT.

Tovább

Animációs sorozat készül a heavy metal történetéről

black-sabbath-tony-iommi-animated.jpg

Tegnap ünnepelte 67. születésnapját Tony Iommi, a Black Sabbath legendás gitárosa, a heavy metal keresztapja. Talán nem véletlen, hogy a VH1 is ezen a napon indította el a The Complete History of Heavy Metal című animációs sorozatát, melynek első része természetesen a kezdetek kezdetéről szól, és amelyet alább meg is nézhettek.

Tovább

Ma a Barba Negrában mutatja be debütáló albumát a Cloud9+

cloud9.jpg

Szinte pillanatok alatt hatalmas rajongótáborra tett szert a Cloud9+, akik alig több, mint két éve mutatkoztak be Supernova című klipes dalukkal. Ekkor máris mögéjük szegődött a Magneoton kiadó, így még több emberhez eljuthatott sajátos „rockstep” hangzásviláguk, melyben élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvöznek elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel. A két frontember vezette csapat folyamatosan hozza a teltházakat, és bármerre járnak, garantált a féktelen tombolás. Épp itt volt hát az ideje, hogy a folyamatos koncertezés, és számos klip után előrukkoljanak első nagylemezükkel, melyet élőben hivatalosan a Barba Negra Music Clubban mutatnak be, február 20-án. Az albumot – mely az első sikerdal után, szintén Supernova címre hallgat - ráadásul máris be lehet szerezni fizikai formában is a helyszínen, ahol a srácok dedikálni is fognak.

Tovább

Megvan a Rock In Vienna fesztivál napi beosztása

James Hetfield.jpg

Ahogy azt már többször elmondtuk, június 4-6. között rendezik Bécsben a Donauinsel-en első alkalommal a Rock In Vienna fesztivált, mely bitang erős felhozatalt produkál. A szervezők ma közzétették a fellépők napi beosztást. Nem lőjük le a poént, tessék a továbbra kattintani. A fesztivállal kapcsolatban egyébként további infókat ITT találtok.

Tovább

Rákot diagnosztizáltak Bruce Dickinson-nál

0ironmaiden2014_21.jpg

Az Iron Maiden facebook oldalán közölte a sokkoló hírt, miszerint énekese Bruce Dickinson rákos megbetegedésben szenved.  Az énekes még karácsony előtt ment egy egészségügyi rutinvizsgálatra, ahol rosszindulatú daganatot találtak a nyelve hátsó részén. A hét hetes kemoterápiás és radiológiás kezelés tegnap ért véget és az orvosok nagyon bizakodóak (időben észlelték a daganatot), de teljesen megnyugtató eredményt majd a május végi kontroll vizsgálat után tudnak mondani. A zenekar a rajongók türelmét kéri, május végén újabb közleményt adnak majd ki az énekes állapotáról. Az Iron Maiden 2015-ben lemezt tervezett kiadni, amit biztosan befolyásol majd Bruce Dickinson betegsége. Innen is jobbulást kívánunk neki! (Fotó: Réti Zsolt)

Március végén érkezik a We Are Harlot lemeze

weareharlot_small.jpg

A Roadrunner kiadóhoz tartozó We Are Harlot zenekar pályája élesen ível felfelé, amióta kezébe vette sorsát. Bár a banda nemzetközi (Danny Worsnop énekes Angliából, Jeff George gitáros és Brian Weaver basszusgitáros az USA-ból, Bruno Agra dobos pedig Brazíliából származik), de olyan zenei és lelki kapocs alakult ki közöttük, mellyel túlcsillognak bármit, ami az útjukba kerül, mondja a kiadó sajtóanyaga.

Tovább

Breathe (Until We Are No More) - Új Moonspell-dal és szöveges videó

moonspell_2015.jpg

Az utóbbi hetekben már több dalt is mutattunk a portugál Moonspell, március 17-én az osztrák Napalm Records gondozásában megjelenő Extinct című új lemezéről. Alább ismét egy friss darabot tudunk mutatni, ráadásul a Breathe (Until We Are No More) című dalhoz, szöveges videó is társul. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum