RockStation

A Metallica már tribute zenekarokat is perel

2016. január 14. - theshattered

11048725_722379124529899_9028081734478425477_n.jpg

A Metallica (legalábbis a mögöttük álló jogi gépezet) nem nyugszik. Ezúttal sajnos nem egy, a "megmutatunk egy riffet, de ígérjük, 20##-ban lesz album" témájú hírrel szolgálunk, annál szaftosabb a sztori. Hetfieldék ügyvédei ugyanis most egy kanadai Metallica tribute zenekar elleni perrel szórakoztatják magukat és a bulvárhajlamú olvasókat.

Minden tribute band álma, hogy a lehető leghitelesebben éltesse kedvencét. A kanadai Sandman, akik "Kanada legjobb Metallica tribute zenekaraként" hirdetik magukat, pontosan itt szúrták el a dolgot. Biztos kamilláztak egyet a tagok, amikor egy reggel egy 41 oldalas kereset nyomta őket arcba a postaládában.

metallicairat.jpg

De mi szükség volt erre? A válasz nagyon prózai: a Sandman zenekar logója nagyon hasonlít(ott) a Metallica logójára. A maratoni hosszúságú jogi irat (mielőtt az anyagiakra, vagy annak hiányára, esetleg az az iránti vágyra apellálna az olvasó) nem pénzt kér, hanem egyszerűen csak felszólítja a kanadaiakat, hogy változtassák meg a név dizájnját.

Ez amúgy már meg is történt, legalábbis a Facebook profiljuk szerint. Szerintetek ér ennyit a dolog?

UPDATE: A Metallica időközben bocsánatot kért a Sandmantől, akik az elmondásuk szerint egy túlbuzgó ügyvéd áldozatai lettek. Mint kiderült, sem a zenekar, sem a menedzsmentje nem tudott a levélről egészen addig, amíg ki nem került a netre.

A Sandman gitárosát, Joe De Tarantot Lars Ulrich személyesen is megcsörgette, áldását adva a zenekar ténykedésére, akik természetesen büszkén fogják továbbvinni a Metallica zászlaját. A hírnévre már panaszuk nem lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr148270700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum