RockStation

Minden, amit az új Amon Amarth albumról tudni kell.

...és még az új klipet is megmutatjuk!

2016. január 25. - theshattered

amonamarth_jomsviking-2.jpgMárcius 25-én jelenik meg a svéd Amon Amarth jubileumi, 10. albuma. A Jomsviking névre hallgató korongot Észak-Amerikában a Metal Blade Records, míg Európában a Sony Music hozza ki. A Jomsviking a csapat első konceptalbuma, amely egy tragikus történet a szeretetről és a bosszúról. Az északiak megtartották a rájuk jellemző himnikus és dallamos, ugyanakkor kellően súlyos és fémes védjegyeket, mindehhez pedig producernek Andy Sneapet (Megadeth, Testament, Accept) nyerték meg, a dobokat pedig – a kilépett Fredrik Andersson helyén – egy session ütős, Tobias Gustafsson (Vomitory) játszotta fel.

„A Jomsvikingek a viking hadtestek egyik legendás egysége voltak, akikről számos monda kelt életre a csatatéren. Könyörtelen és halálos harcosok voltak, akik egyetlen nagyon egyszerű alapszabályt követtek: soha ne mutass félelmet!” – mesélte a sztoriról Johan Hegg frontember. „Sosem hátráltak meg, megvédték a bajtársaikat, és ha az élet úgy hozta, megbosszulták a halálukat. Most éreztük megfelelőnek az időt ahhoz, hogy ehhez a témához nyúljunk, és ezzel új lökést adjunk az Amon Amarthnak. A mi történetünk egy fiatal srácról szól, aki szerelmes egy lányba, akit legnagyobb bánatára máshoz házasítanak ki. A fiú az események hatása alatt véletlenül gyilkosságot követ el, ami miatt menekülnie kell, de megesküszik, hogy egy napon visszatér, és bosszút fog állni mindenért. Senki se számítson egy vidám történetre...”A Jomsviking albumról elsőként a First Kill című dallal ismerkedhetnek meg a rajongók, amelyhez klip is készült.

A lemezre a következő dalok kerülnek fel:

1. First Kill
2. Wanderer
3. On A Sea Of Blood
4. One Against All
5. Raise Your Horns
6. The Way Of Vikings
7. At Dawn‘s First Light
8. One Thousand Burning Arrows
9. Vengeance Is My Name
10. A Dream That Cannot Be (Featuring Doro Pesch)
11. Back On Northern Shores

A március 25-ei megjelenés környékén az Amon Amarth egy négyállomásos (London, Párizs, Tilburg, Berlin) promóciós turnéra indul, a hazai fanatikusoknak pedig külön jó hír, hogy már a nyáron elcsíphetik élőben a vikingek leszármazottait: Hegg mesterék ugyanis fellépnek az idei Rockmaratonon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr98312810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum