RockStation

Van Morrison utódja az A38 Hajón

2016. január 27. - rockstation

160203_ryleywalker03_dusdincondren.jpg

A kortárs amerikai gitáros-dalszerző mozgalom egyik legnagyobb reménysége a chicagói Ryley Walker, aki idén jelentette meg második lemezét. Ha két szóval kell jellemeznünk, annyit mondunk: Van Morrison. Hetvenesévek-fíling, jazz, folk, bluesrock és ezernyi minden keveredik Ryley Walker fantasztikus gitárjátékában és énekében.

Ryley Walker még csak 26 éves, alig van túl második nagylemezén, de máris mindenki Van Morrison utódaként emlegeti. A nagyszerű technikájú gitáros, aki mellesleg dalszerző-énekes is… vagy inkább a remek dalszerző, aki mellékesen gitározik is… Ezt jóformán maga Ryley Walker sem tudja eldönteni. Tavasszal megjelent, Primrose Green című albuma tele van remekbeszabott revivalist folk-rock dalokkal, amikben az akusztikus gitár éppoly fontos, mint az agyontorzított effektek. Ugyanakkor éppen pár napja lepte meg közönségét a Soundcloudon egy súlyos és zseniális noise EP-vel.

A Primrose Green varázslatos szövésű album, dalszerzői, hangszerelési ötletek végtelen áradata. Pszichedélia, folk, a Nagy Amerikai Daloskönyv, sztenderdek, hetvenes évekbe visszanyúló blues-rock, chicagói avantgárd jazz kavarog ezen az albumon, amire tényleg csak azt lehet mondani, hogy valami modernizált Van Morrison. Nem kétséges, hogy Ryley Walker az elkövetkező évek egyik legnagyobb dalszerző-előadója lesz, technikai tudással, bátorsággal, kísérletező kedvvel és önálló hanggal. Talán az utolsó pillanatok egyike február 3-án, hogy ilyen meghitt, bensőséges környezetben láthatjuk-hallhatjuk, mint az A38 Hajó kiállítótere. További infók ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr728320468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum