RockStation

Giant Horizon - Giant Horizon (2016)

Egy kicsi mocsok még kéne

2016. február 11. - KoaX

12640221_1055762064483462_2032492514282590439_o.jpg

Nem fér a fejembe, hogy itthon miért mennek ennyire a stoner zenék. Mondjuk nem baj ez, hiszen van miből válogatnunk bőven. Mindenki megtalálja a maga szájízének valót. Van itthon bőven választék az elszállós lazább cuccoktól, egészen az arcpirító, ordítós, agresszív stonerig minden. De mégis mitől megy ez ennyire itthon? Nincsen sivatagunk, nincsen különösebben forró éghajlat sem. Valami miatt mégis itthon egyre nagyobb kultusza van ennek a műfajnak. 

A soproni Giant Horizon zenekar harmadik lemeze nemrégen, egészen pontosan február elsején látta meg a napvilágot Giant Horizon címmel. A zenekar körül voltak változások is basszus poszton, illetve a torok szerepét most a Pócza testvérek közül Marci tölti be. A nyolc új dalt a soproni Hangár Music Garden stúdióban rögzítette az ötös fogat Weisz Ferdi segítségével.

giant.jpg

Ha stoner zenéről beszélünk, én az olyan zenekarokat részesítem főleg előnyben, akik hagynak a zenében egy kis mocskot. A Giant Horizon-nál már az elején feltűnt, hogy sajnos az a kis dzsuva hiányzik az egész albumról, kicsit sok lett a stúdió és kevésbé érződik a hangulat.

Ettől függetlenul a félóra körüli anyagra a lendületesség a jellemző, az olyan riffek, amik nem égnek feltétlen a fejedbe, de még is egy-egy bulin biztos, hogy elkezded rázni a fejed, ha meghallod őket. Véleményem szerint, semmiképpen sem szabad leírni a srácokat, hiszen van bennük tehetség, van bennük kraft. Ellenben van egy dolog, ami nem hagy nyugodni. Azzal semmi gondom nincs, ha valakire hatással van valamilyen zene, de a nyitó Shaman című számot meghallgatva és a Kyuss-tól a Green Machine-t berakva nem kicsi hasonlóságot vélek felfedezni. Nem baj az, ha egy számmal kevesebb van, az ennyire nyilvánvaló riff másolást nem támogatom. Ellenben ki kell emelni a magyar nyelvű nótát az albumról. A Hiába Kaparsz ugyanis egy fasza kis dal lett. Ha erre állnának rá jobban az arcok, talán nem lenne meg az a hiányérzetem, ami a lemez hallgatása kapcsán megfogalmazódik bennem.

Ez a lemez sikerülhetett volna sokkal jobban is. Kíváncsian várom a következő megmozdulásukat, mert van bennük fantázia, csak egy kicsit talán hátrébb kell majd tolni a stúdiós cicomát. Béke, Szeretet, Metal. (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr438373406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum