RockStation

Van egy nagyszerű hírünk a hazai dark rock zenék kedvelőinek!

Holnap koncert a Nightbreed Budapest fesztiválon

2016. február 12. - Árposz

de_facto.jpg

Megjelent a De Facto zenekar új videóklipje, a Fekete szív, mely a 2016 márciusában érkező Nihil című új stúdióalbum újabb előfutára.

A Nihilhez elsőként megjelent kislemez a Sámán ének, melynek a hivatalos videóklipje mellett készült egy alternatív verziója is. A Fekete szív már digitális single formában is elérhető az összes fontosabb online terjesztőnél.

A 2007 év végétől „téli álmát alvó” zenekar 2015 tavaszán újra összeállt. Azóta a De Facto ismét folyamatosan koncertezik. Közben készül a legújabb információk szerint májusban megjelenő új album, a Nihil anyaga is, mely jelenleg már a stúdiómunkálatok utolsó fázisánál tart.

A készülő Nihilről annyit már tudni lehet, hogy kevésbé lesz személyes hangvételű mint elődei, inkább a társadalmi problémákat boncolgató szövegek jellemzik. Zeneileg pedig rengeteg folkos elemet tartalmaz. Főleg a magyar népzene, de mellette más kultúrák zenei hatásai is vegyülnek a klasszikus és a modern rockzenei megoldásokkal.

A banda üzenete és az alapvető mondanivalója viszont az évek során nem változott. A dalszövegek általában az élet kevésbé napfényes oldaláról szólnak, de e mellé minden De Facto szerzeményben megtalálható a feloldás, a pozitív üzenet is.

 

Az új videoklip ezúttal is az énekes / zenekarvezető, Tóth Gyula munkája, aki így foglalta össze a “Nihil” második kislemezdalával kapcsolatos tudnivalókat: “A Fekete szív dalunk egy azonnal hatást gyakorló tétel. A folkos dallamok azonnal eltalálják az embert. A különleges hangzásvilág Geőcze Zoltán gitárosunknak köszönhető, aki hangmérnökként is közreműködik az új lemez elkészítésében.

A “Fekete szív” címet és a dal szövegét többféleképpen értelmezik…Van, aki a migráns helyzettel hozza összefüggésbe, de van, aki egy szerelem történetét olvassa ki a sorokból. Én magam úgy döntöttem, hogy ezt a kérdést egyelőre nyitva hagyom, mert szeretem hallgatni a különféle elméleteket. Ha elmondanám, nekem miről szól, akkor ez a játék véget érne.

…A Fekete szív cím adta, hogy fekete-fehérben készítsem el a klipet. Imádom a Depeche Mode 1987-es lemezének fekete-fehér videóklipjeit. Ezek erősen hatottak rám annak idején. Emellett pedig viccesnek találtam, hogy egy olyan videót hozzak össze, ami a Death Rock kliséit vonultatja fel. Csontvázak, holló, rózsák stb. Ezek kicsit lazítanak a témán, és így nem veszi a néző teljesen komolyan, amit lát. Nem akartam nagyon sötét hangulatot, inkább a fekete humor és a ‘80-as évek látványklipjei felé akartam vinni a témát.”

A De Facto következő fellépése egy különleges eseményen lesz. A Nightbreed Budapest egy olyan fesztivál, ami a tavaly nyáron újraéledt legendás ecsegfalvi “Nightbreed” budapesti testvére. A fesztivált ugyanúgy Tóth Gyula és néhány barátja szervezi, de ezúttal a budapesti Kék / Vörös Yuk klubokban. A buli 2016. február 13-án lesz, előreláthatólag tizenkét zenekarral két színpadon.

A műsor gerincét olyan csapatok alkotják, akik állandó fellépői voltak az ecsegfalvi buliknak. Az esemény facebook profilján mindenki informálódhat a folyamatosan bővülő fellépőkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr868382856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum