RockStation

10 rockos ajándékötlet Valentin napra

2016. február 13. - magnetic star

ourloveisimmortal.jpg

Ismét itt a Valentin nap, na meg a vele járó romantikus kötelezettségünk. Ha rock rajongó párodnak keresel valami különlegeset és a szokványos ajándékötleteket nem találod túl izgalmasnak, íme néhány fantáziadúsabb tipp. Ha netán nem válik be, nem a mi hibánk...

„Heavy Metal Hero” képeslapok

Volt idő, amikor a szerelmes metalosok a kedvenc rock magazinjuk régi számaiból összeollózva-ragasztva készítették a saját Valentin napi képeslapjaikat. Ma a Molten Metal Merch üdvözlőkártyák gazdag választékát kínálja azoknak, akiknek bejön a sztárjaikról készült amatőr fotók és az elmés album-vagy dalcímes poénok kombinációja. A legnépszerűbbek között van Dave Mustaine („Kissing Is My Business!”), King Diamond („Be My Melissaaa!”) és Bruce Dickinson („I'm Your Powerslave!”). Udo Dirkschneider és a „You've Got My Balls To The Wall!” szöveg viszont a „no comment” kategóriába tartozik...

Bob Seger borospohárkészlet

Az impozáns kivitelezésű borospoharakon Bob Seger neve alatt a The Silver Bullet Band zenekarnév, illetve a detroiti rocker 1978-as sikerdalának címe szerepel: „We've Got Tonight”. De még e túlzsúfoltság ellenére is látványos elmozdulás a romantika irányában a hagyományosnak mondható öngyújtókhoz, fejpántokhoz vagy csuklószorítókhoz képest.

A Mustaine pincészet Cabernet Sauvignon bora

Manapság jó néhány zenekarnak van már saját bora, de a legromantikusabb mind közül alighanem a Mustaine Vineyardsnak, azaz a Megadeth főemberének és feleségének közös produktuma. A 2012-es évjáratú Mustaine Vineyards' Cabernet Sauvignon California Symphony Interrupted Select első 59 rekesze három nap leforgása alatt elfogyott, de azóta további Cabernet boraik kerültek forgalomba, többek között a Hook In Mouth névre keresztelt nedű.

Freddie Mercury rózsa

A Queen korai kislemezei egyikének B oldalán volt hallható az A Dozen Red Roses For My Darling című szerzemény, de a legelkötelezettebb Queen hívő sárga-rózsaszín Freddie Mercury Hybrid tearózsát vesz élete párjának a szokványos vörös helyett. A virágot először 1993-ban mutatták be, amikor a zenekar rajongói klubja összegyűjtötte az elnevezéshez és bejegyzéshez szükséges kétezer fontot. Az első csokrot Freddie hozzátartozói és a volt zenésztársak kapták.

Cradle Of Filth gyertya

Lehet, hogy a Cradle Of Filth olykor egy ajtóba szorult Yorkshire terrier módjára szól, de az is biztos, hogy a legtöbb extrém metal bandához képest sokkal kifinomultabb és romantikusabb az aurája. Ez a sötét pompa nyilvánul meg az üvegbe rejtett fekete Cradle Of Filth gyertyában is. Az összetevők között állítólag megtalálhatók a következők: „csecsemő zsírja, kén, vér, ondó, koporsószeg”, és „desztillált angyalkönnyek”. A gyertya meggyújtásakor Dani Filth dalszövegei olvashatóak az üvegen át.

Motorhead vibrátor

Ahogy maga Lemmy mondta: „Az első lemezünk egyik dalának Vibrator volt a címe, úgyhogy muszáj volt a saját vibrátorunkat is kihozni, nem igaz?” Nem is lehetne szebben szerelmet vallani, mint egy tizenöt centis zizegő fallosszal, amelyet a Joe Petagno által megrajzolt kabalafigura, Snaggletooth díszít. A játékszert gyártó Lovehoney cég szellemes leírása alapján: „Tedd próbára az ágy faszerkezetét, miközben a szemedet az ég felé mereszted…”

K. K. Downing „Metal For Men” és „Metal Pour Femme” parfümje

Ki gondolta volna, hogy a Judas Priest egykori gitárosa, a 64 éves K. K. Downing lesz az első, aki a heavy metalhoz kapcsolódó fantázianéven dob piacra illatszereket? Kinek a gondolatában fér össze a Screaming For Vengeance vagy Painkiller albumok társszerzője egy „jázmin-, borostyán-és liliomcsokorral” vagy „a lágy orchidea finom illatával”? Mindenesetre ha legközelebb illatozni szeretnél a mosh pitben, ahhoz éppen kapóra jön egy fuvallatnyi e férfi vagy női parfümök valamelyikéből. Főleg mivel K. K.-nek eléggé megcsappant a nyugdíjalapja, amikor 2011-ben kilépett a Priestből.

Slayer csokis üveg

A hivatalos Slayer csokis doboz piacra bocsátásáig ez a nem egészen kilenc centis üveg is megfelel az alkalomhoz. A fekete és vörös színű édességen olyan szavak olvashatók, mint „kill”, „hate”, vagy „destroy”, az online boltban pedig eredetileg így reklámozták a terméket: „Ha kifogyott, tarthatsz benne füvet is, haver!” Mivel azonban ehhez túl kicsi, jobb ötletnek tűnik a vele közel egy időben megjelent Slayer óvszert tárolni benne.

Opeth gyűrű

Ez az „egyedi, kézzel készített ezüst gyűrű” alaposan felborzolta a kedélyeket, amikor a zenekar elkezdte hirdetni a saját Facebook oldalán. Az egyik kommentben ez állt: „Ennek a fémdarabnak semmi köze a metalhoz! Az egész csak marketing-és reklámfogás azoknak az ostoba faszfejeknek a beetetésére, akik gyűjtik a bóvlit.” Az Opeth erre tréfálkozva reagált: „Valamiből nekünk is meg kell vennünk magunknak a jachtokat, a magánrepülőket és a kurvákat!” Ebből is látszik, mennyire eltávolodtak a svédek a kezdeti idők sajátos death metaljától, viszont elég idegesítő lehet a kívülállóknak azt magyarázgatni, mit jelent az „O” betű. Abban az esetben javasoljuk, ha életed párjának neve is „O”-val kezdődik.

Hivatalos Tenacious D „maszturbáló-szőnyeg”

Tökéletes ajándék bármilyen alkalomra, de mindenekelőtt talán olyan srácoknak, akik egyedül töltik az idei (na meg a többi) Valentin napot. A hivatalos Tenacious D „hoki-szőnyegen” nincsenek ugyan hímzett szívecskék, vannak viszont bájos, gyerekes szivárvány-, virág-, pillangó-és unikornis-motívumok, úgyhogy gázosabb már aligha lehetne…

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr538385676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum