RockStation

Visszavonja a Loki-indulót a Tankcsapda

2016. február 16. - sunthatneversets

tankcsapda_2015.jpg

Biztosan sokan tudják, hogy a DVSC labdarúgócsapatának indulója a Piros-fehér című Tankcsapda dal volt, melyet a zenekar nemcsak debreceni kötődése miatt írt a labdarúgócsapatnak, hanem mert maguk is nagy szurkolói voltak a klubnak. Nos, a zenekar úgy döntött, hogy jöjjön valami új, valami friss és így az indulót visszavonta. Mindezt tegnap este a Civishír írta meg.

A debreceni rockbanda közleményben fejtette ki az indokait:
„Az elmúlt években nemcsak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást, ahogy tette ez a dal is több mint tíz éven át, mert debreceniként bennünk a vér ettől még továbbra is piros és fehér!” 

A Vasas elleni szombati bajnokin már nem is csendült fel az induló, amelyhez a 2005-ös bajnoki cím adta az ihletet; helyette egy régebbi Loki-dal szólt a Nagyerdei Stadion hangszóróiból.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr608395790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Indexes seggfejek 2016.02.17. 04:10:56

Kár, hogy Kölcsey meg Erkel már nem él, hátha ők is visszavonnák a Himnuszt, hogy nem ilyen Orbán-féle országpusztító tolvaj seggfejeknek írták.

Indexes seggfejek 2016.02.17. 04:11:46

(A Gyurcsány legalább Feri volt, mint ők.)

2016.02.17. 11:05:08

Menekül a bizniszmenné vált operettrokker Lukács a süllyedő, korrupt hajóról...

Jose"KILLER"Mendez 2016.02.17. 12:58:15

Én azt szoktam mondani,hogy nem szeretem a Tankcsapdát csak a zenéjüket! Fradistaként nyilván nagyon nem tetszett ez a daluk. De az még ellenszenvesebb ,hogy most egy sikertelen időszakban, és a pletykák szerint rossz anyagi helyzetben levő klubjukkal csinálnak ilyet .Gondolom jogdíj vita van a háttérben.

Tiborpapa 2016.02.17. 13:23:16

Nem tudom, mi van a háttérben, de nem is nagyon lényeges. Az ő dolguk. Ha jogdíj a vita tárgya, akkor kissé kényes az ügy. Anélkül, hogy ismerném a részleteket, mondok saját példát ezzel kapcsolatban. Lehet offolásnak is tekinteni. Bocsi.
Egyszer csináltam ingyen munkát, mert segíteni akartam egy karitatív szervezetnek. Később megtudtam, hogy az egyik vezető felmarkolt a munkámért (a maga nevében) egy elég komoly összeget. Azóta nem hiszek a feltétel nélküli önzetlenségben. Az sem érdekel, ha valaki nemzeti színeket húz magára. Az ájtatoskodás sem hat meg. Nagyon megnézem, kinek és hogyan segítek.
A fúk magyarázata elfogadható, de nehezen hihető.

kissiú 2016.02.17. 13:36:12

Jó dal volt, de ezt is el lehet csépelni. Itt az idő egy újra, de nem hiszem, hogy lesz érdemes jelentkező.

PiBá 2016.02.17. 15:47:31

@boxorka: Miért? Inkább sírnia kellene, hogy jaj-jaj, nem lehet a zenélésből megélni, micsoda szörnyűség!

KopaszMercis 2016.02.17. 19:59:00

Van ember akit ez erdekel? :)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum