RockStation

Opera készül a The Wall-ból

2016. március 05. - theshattered

roger_waters_7.JPGAzt gondolnánk, mi egyszerű földi halandók, hogy Roger Waters, vagy éppen még anno a 'Floyd már szinte minden formáját kiaknázta a legendás The Wall színpadi és fizikai verzióinak. Hiszen volt már belőle lemez, koncertlemez, film, stadionturné, melyből a tavaly bemutatott A Fal című koncertmozi is készült... De arra, hogy opera formában is meg fogják örökíteni az örökbecsűt, talán még az elvakult fanatikusok közül is csak kevesen mertek volna közepesnél nagyobb összeget tenni.

Az egész adaptáció Montreal város alapításának 375. évfordulójára készül, az előadások március 11-24. között lesznek láthatók. Természetesen Waters is részt vesz a munkálatokban, hiszen ő a felelős a mű szövegkönyvéért.

"A Fal arról szól, hogy az egyszerű gyűlölet, amit a másik arcon köpése szül (az album történetének egy részét épp az ihlette, amikor a basszer-énekes 1977-ben Montrealban leköpött egy rajongót), miként jut el arra a pontra, amikor már a szeretet fontosabbá válik, mint maga a gyűlölet." - mondta Waters, akinek az első megkeresésnél nem igazán tetszett a tervezett adaptáció - "Valamilyen szinten elutasítottam a dolgot. Már nem egyszer megtapasztaltam, hogy az olyan egymástól távol álló műfajok keveredése, mint a rock and roll és a szimfonikus zene, általában katasztrofális végeredménnyel zárul, így féltem volna belefogni. De sikerült meggyőzniük.

Lejátszottak néhány midi fájlt az addig elkészült részletekből és hogy őszinte legyek, akármilyen  hajthatatlan voltam eleinte, de mégis belementem a dologba. Szóval nagyon lelkes vagyok, kíváncsi vagyok a végeredményre."

Meglátjuk, hogy mi fog kisülni belőle. De van egy sejtésünk, hogy vagy CD/DVD-n meg fog jelenni, vagy éppen egy turné lesz ebből a variációból is a Pink Floyd rajongók nagy örömére. Elő a fantáziával, ti milyen adaptációban tudnátok még elképzelni a The Wall-t?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr858446580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum