Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

RockStation

TOP 10 rockdal a szexről

2016. március 12. - magnetic star

top10_szex.jpg

Fákinfákk! A mostani Top 10-ben azok (is) lelhetik örömüket, akik a „szex, drogok, rock n’roll” szlogen és életfelfogás jegyében élnek vagy átérzik azt. Az itt listába vett nóták központi témája ugyanis nem más, mint maga a nagybetűs SZEX. Nyilván többször ennyit is össze lehetett volna szedni, hiszen a téma olyannyira összefonódott a rock / metal muzsikával, hogy gyakorlatilag kimeríthetetlen, de talán így is kellően élvezetes lesz. (Ha nem, akkor elkúrtuk…)

 

AC/DC – Whole Lotta Rosie

Minden malac témájú dal egyik őse, természetesen még az első osztályú rock n’roll arc Bon Scott idejéből. Az itt megénekelt, állandóan „tettre kész” és nem kifejezetten manöken alkatú Rosie ma a banda élő show-jának meghatározó kelléke is egyben, és mint ilyen, szépen be is lakja a színpad nagy részét…

THE STRANGLERS – Bring On The Nubiles

A gyakran szexizmussal vádolt The Stranglers a leglátványosabban azzal honorálta ezt az elismerést, hogy egyik 1978-as fellépésén a Nice And Sleazy nóta alatt tucatnyi sztriptíz-táncost (férfiakat és nőket egyaránt) hívott a színpadra. A szövegi tartalmat illetően viszont a Bring On The Nubiles-szal tették fel a pontot az i-re, azon belül is a „Just turn my tap, I’ll drip” költői képpel, nem beszélve a “Let me, let me, fuck you, fuck you” sorról.

WASP – Animal (Fuck Like A Beast)

Az extravagáns öltözékek és hajviselet korában az önpusztításig hajtott hedonista életvitel is csúcsra járatva köszön vissza az akkori bandák szövegeiben. Jelen esetben, a WASP bemutatkozó albumának egyik emblematikus nótájában, minden költőiség és finomkodás nélkül, tényleg a legállatiasabb ösztönök felől közelítve a témát.

SOUNDGARDEN – Big Dumb Sex

A szaftos és szókimondó szöveg talán meglepő a „hajmetal” / MTV-rock korszakot követő, lényegesen intellektuálisabb vagy éppen elvontabb, Seattle-központú zenei vonulat egyik legmarkánsabb képviselőjétől, de csak addig, amíg meg nem értjük, hogy pontosan az előző éra élvhajhász életfelfogásának kifigurázásáról van szó!

MOTÖRHEAD – Make My Day

Mondani sem kell, ezen a szakterületen Lemmy is különlegesen jártas volt. A pozitív töltetű Motörhead szövegek döntő része éppen a csajozásról szólt. Ezúttal a parkolóban invitál némi könnyed kikapcsolódásra a maga visszautasíthatatlanul laza stílusában – „Tell you what, you’re red hot, let’s go do it in the parking lot” –, ám emellett az is köztudott, hogy a mester mindig végtelen tisztelettel viseltetett a szebbik nem iránt.

NINE INCH NAILS – Closer

Amikor anno 2007-ben a Nine Inch Nails tiszteletét tette a Szigeten, a szintén a fesztiválon buzgárkodó Wahorn András így méltatta őket, mint a kevés, számára értékelhető produkció egyikét: „…a legkorszerűbb zene, rock-elektro-vizualitás, mely egyesíti magában a múltat és jelent. Totális rockélményt adott, egy totális zenei ötvözettel és vizuálisan is különleges volt. Ők írták ráadásul a világ legszebb szerelmes dalát a Szerelem, szerelem után: „I want to fuck you like an animal.” Ennél nem lehet szebbet elképzelni.”

MONSTER MAGNET – She Digs That Hole

Az ittenihez hasonló lista nem lehet teljes a klasszikus rocksztár prototípusának egyik utolsó élő képviselője, Dave Wyndorf nélkül. A 2010-es Mastermind album Dig That Hole nótájának átdolgozott változata egy Cobra nevű hölgyről szól, és bár az általa ásott lyukról konkrétabban nem esik szó a szövegben, az olyan sorok, mint mondjuk az „A little starfish, the perfect way to end my day” elég nyilvánvalóvá teszik, hogy nem éppen a kertészkedés a téma…

RAMMSTEIN – Pussy

Az egyedi megszólalás, a rockzenében különlegességnek számító német nyelv (itt egy kis angollal megspékelve) mellett a sikamlós dalszövegek és a szövegi tartalmat látvánnyal alátámasztó klipek szerepe is meghatározó a Rammstein sikereiben. De hát nincsen rocksztár botrányok, vagy legalábbis némi botrány-potenciál nélkül, igaz?

MASTODON – Stargasm

A The Hunter a Mastodon második olyan albuma volt, amelyen a számokat nem kötötte össze semmiféle szövegi koncepció, ellenben a világűr témája több dalban is visszatér. A Stargasm példának okáért olyan szexuális élményről szól, amely egyenesen az űrbe repít!

SLASH FT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS – World On Fire

A cilinderes gitáros anyazenekara sem kifejezetten a romantikus oldaláról vált ismertté annak idején és a jelen állás szerint hosszú időre parkolópályára tett szólóbanda, a Conspirators legutóbbi lemezének címadója is ugyanezt a szexuális felfűtöttséget árasztja magából.

+1 SEX ACTION – Ahova lépsz

És a végére ráadásnak egy kis hazai. Azelőtt is születtek ilyen témájú magyar rock nóták szép számban, de a Sex Action – a dobok mögött a „nagy csöcs, kicsi derék és nagy segg” szentháromság első számú szószólója, Zana Zoltán alias Ganxsta Zolee aka Döglégy – megközelítése és fogalmazásmódja teljesen újnak számított. A korai idők (különös tekintettel a debütalbumra) szinte bármelyik dalának bérelt helye lehetne itt, de talán a klippel is megtámogatott Ahova lépsz az a szerzemény, amelyikben igazán benne van a csapat valamennyi jellemzője, ideértve Szasza ördögi kacaját is.

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr88466660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.13. 09:41:25

Marilyn Manson - Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand)

www.youtube.com/watch?v=rvf1DMDTosk

Mercyful Fate 2016.03.13. 14:34:06

Manowar: Pleasure Slave ezeket mind üti zenében és szövegben egyaránt. :D
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum