RockStation

Újra úton az Ed Force One!

2016. március 22. - theshattered

ef1.jpgTúl van a nem tervezett nagyszervizen az Iron Maiden turnérepülője, miután 10 napja Chilében vontatás közben balesetet szenvedett. A frissen beszerzett Boeing 747-es két új hajtóművel folytatja az útját a világ körül.

Az Ed Force One egész pontosan a mai napon, Brazíliában csatlakozik be újra a The Book of Souls lemezbemutató turnéjába, mely öt hónap alatt 36 országot, köztük július 1-én Magyarországot is útba ejti.

A repülőn a tíz napos szervizelés alatt két hajtóművet is le kellett cserélni, melynek darabja 5 tonnát nyom, tehát nem kis vasakat kellett beszerezni és elszállítani a santiagói repülőtérre. Az egyenként 4 millió dolláros motorok szervizelését az Air Atlanta emberei végezték, mivel az Iron Maiden onnan béreli a hatalmas befogadóképességű repülőgépet.

Bruce Dickinson: "Egyszerűen felfoghatatlan ennek a hihetetlenül összetett műveletnek a sebessége és alapossága, viszont végre büszkén mondhatjuk: visszakaptuk a repülőnket! Szeretnénk megköszönni az Air Atlantának és a lenyűgöző segélycsapatuknak a nem kevés belefektetett energiát és hogy mindez megtörténhetett ennyi idő alatt, továbbá a Boeingnek és a LAN Chile-nek. Az ACS-nek, a Rock It Cargo-nak a felmérhetetlen támogatásukért. Sajnáljuk, hogy a cordobai, rioi és belo horizonte-i rajongóink nem láthatták a repülőt, de reméljük, a koncerteket legalább annyira élvezték, mint mi.

Meg kell köszönnünk továbbá a Killer Krew-nak, akiket vasárnapi ebédidőben ért a hír és akiknek el kellett juttatnia 20 tonnányi felszerelést és 60 embert rá következő nap délelőttjére Cordobába és akiknek fel kellett építenie a koncert felszerelését az esti bulira. Habár a távolság "csak" 1000 km volt, mégis volt egy "kis" apróság az útközben: az Andok! De megcsinálták, mindent beleadtak és minden jól ment mind a cordobai, mind a többi bulin, ahol az EF1 nélkül kellett fellépnünk. Igazi logisztikai hőstett volt, hogy ilyen rövid idő alatt megtalálták és mozgósították a megfelelő közlekedési eszközöket, bérelt repülőket, menetrend szerinti járatokat, satöbbi és lehetővé tették, hogy időben lejátszuk a rá következő négy koncertet, hogy megoldották a szállítást az EF1 nélkül és minden mást. Hatalmas erőkifejtés, hihetetlen csapat, köszönünk mindent! És köszönjük a promótereinknek, a MOVE-nak és az ACS-nek is a támogatásukést és belefektetett idejükért."

ED FORCE ONE ONWARDS AND UPWARDS AGAINMAIDEN PLANE SET TO REJOIN THE BOOK OF SOULS TOUR IN BRASILIA TOMORROW AFTER...

Közzétette: Iron Maiden – 2016. március 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr578512244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torzio-4 2016.03.23. 08:38:55

5000 tonna valószínűleg nincs az egész repülő, mellément a ceruza. :)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum