RockStation

Napi orvostudomány: Az AC/DC zenéje segíti a kemo eljutását a rákos sejtekhez

2016. április 05. - theshattered

acdc_5.jpegA Dél-Ausztráliai Egyetem kutatói az AC/DC zenéjének egy újabb felhasználási területére bukkantak. Mire? A kutatási eredményeik szerint az ausztrálok muzsikája segíti a rétegképződést a kemoterápiás részecskéken, így azok nagyobb arányban juttatják el a rákos sejtekhez a segédanyagot.

A valószínűleg elég pihent agyú tudós, Prof. Nico Voelcker szerint a rockzene ilyen irányú felhasználása, főleg a Thunderstruck-é, a rákhoz juttatandó részecskéknek egy jobb védőréteget ad.

"A mikrorészecskék a porózus szerkezete leginkább a szivacséra hasonlít. Ezeket töltjük fel a gyógyszerekkel, amit természetesen nem szeretnénk, hogy kiszivárogjon onnan. Ezért hozzuk létre rajta a borítást.

Általában a plazmát ráégetjük a részecskék felszínére. Ezzel viszont az a baj, hogy így csak a részecskék egyik része kap védőréteget, a másik fele érintetlen marad.

Ezért álltunk elő azzal az ötlettel, hogy a folyamathoz nagy hangerejű hangszórókat használjuk.Bekapcsolunk valami olyan zenét, ami megrezgeti a részecskéket, így azok fel-le ugrálásra kényszerülnek. Ezek a kaotikus hanghullámok nagyon jól beváltak, így a folyamat végén egy homogén védőréteget kaptunk."

Voelcker állítása szerint a rockzene használata segítségével kétszeres és százszoros közötti hatékonyságnövekedést értek el és reméli, hogy ezt a módszert akár más gyógyszereknél is használni fogják majd. Mint tudjuk - és ezek szerint ez egyre biztosabb is - a jó zene életet menthet!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr348567756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum