RockStation

Pénteken debütál a legújabb Deftones lemez

Itt egy új dal is

2016. április 05. - sunthatneversets

deftones-2016.jpg

A Gore a banda nyolcadik nagylemeze, amelyet már megjelenése előtt számos mítosz és kérdés övezett: a gitáros Stephen Carpenternek állítólag eleinte annyira nem tetszett az új anyag, hogy nem akart részt venni a készítésében. Az, hogy a mendemondákból mennyi igaz és mennyi marketingfogás, kérdéses, az viszont egészen biztos, hogy az új album minden eddigit felülmúl.

A többszörös platinalemezes és Grammy-díjas Deftones 1988 óta látja el a világot metálslágerekkel. Legújabb munkájukat Matt Hyde brit producerrel együtt készítették, akinek többek között a Slipknot, a Funeral for a Friend és az As I Lay Dying slágerei is köszönhetők.

Chino Moreno frontember szerint a Gore „az egyik legjobb album, ami valaha készült”. Az énekes hozzátette, hogy az lemez egészen eltér az előző Diamond Eyes és Koi No Yokan megjelenésektől. „Nem gondolom, hogy tudatosan, de teljesen más irányba indultunk az album készítésénél. Kiléptünk a komfortzónánkból, hogy új hatások érjenek minket, és ez új színt adott a készülő anyagnak.”

A Gore 11 számmal várja a rajongókat, amelyek közül februárban debütált a Prayers / Triangles single. Az új dal az énekes szerint „tökéletesen reprezentálja azt, ahol most vagyunk.”

Az együttes két hete adta ki Doomed User című számát, amely jóval erőszakosabb, zaklatottabb stílusú az előző dalhoz képest.

Az új lemez április 8-án kerül az üzletekbe mind CD, mind bakelit formátumban. Hazai forgalmazója a Magneoton / Warner Music.

Alább pedig a zenekar legújabb dala, a Hearts/Wires, ami nemrég debütált a BBC Rock Show című műsorában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr518566216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum