RockStation

Szeptemberben Budapestre jön a Wovenhand

2016. május 01. - sunthatneversets

160918_wovenhand01.jpg

A 16 Horsepower egykori frontembere, David Eugene Edwards nem először tér vissza az A38 Hajóra. Legutóbb két éve, aktuális lemezének megjelenésekor adott szuperintenzív koncertet hajószakasztó telt ház előtt. Szeptember 18-án nyár végén megjelenő legújabb, Star Treatment című albumát mutatja be a kortárs folk-punk egyik legnagyobb alakja.

Az erőteljes folk-rock alapcsapat, a 16 Horsepower ugyan már régesrég feloszlott, de a karizmatikus frontember, David Eugene Edwards Wovenhand nevű szólóprojektjével még nagyobb sikereket ér el. Közel egy évtizede töretlenül, egészen elképesztő erővel és frissességgel. Úgy is fogalmazhatunk, hogy többek között a 16 Horsepower azon számait, melyeknek a többségét David egyedül vette lemezre, most egy "irgalmatlan" rockzenekarra hangszerelve játsszák, ám úgy, hogy közben jottányit sem veszítenek az emelkedettségükből.

A Wovenhand egyfajta szakrális rock 'n' roll-t játszik, amelyben az áhítat, a bluegrass, a folk, a goth-rock és az altcountry meghatározhatatlan elegye alakult ki: angolszász népzenei hatások, spoken word, rock, érzelmek és lendület. S miközben napjaink rockzenéje egyre kevésbé bajlódik a mélységekkel, David Eugene Edwards Wovenhandje rendületlen katarzist kínál.

Edwardst Magyarországhoz egyébként is különleges viszony fűzi, hiszen szoros barátságban van a Muzsikás tagjaival, és több közös koncertet is tartottak – a legemlékezetesebbet jó pár éve a Sziget fesztiválon.

Metronómpontossággal, kétévente megjelentetett sorlemezei közül a legfrissebb, a nyár végén jelenik meg. A Star Treatment ennek európai turnéján érkezik az A38 Hajóra – oda, ahol már több elképesztő erejű koncertet tartott. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr838677024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum