RockStation

Júniusban Budapestre jön a Kvelertak

2016. május 05. - sunthatneversets

kvelertak_2016.jpg

A legjobb Turbonegro- és Hellacopters-hagyományokat ápoló norvég Kvelertak első lemezével egyenesen belekatapultált a világhírbe. Idén májusban harmadik, hatalmas riffekkel ellátott, norvégul elhörgött metálslágerekkel megpakolt nagylemezét jelenteti meg. A hatfős stavangeri brigád ennek turnéján érkezik az A38-ra június 23-án, hogy két évvel ezelőtti koncertjéhez hasonlóan megrengesse a hajót.

Manapság már a "norvég metál" alapvető hivatkozási pont, kábé annyira, mint a "brit tudósok", és ennek megkerülhetetlen (egyben talán leghíresebb) képviselője a stavangeri Kvelertak. A hattagú, klasszikusan háromgitáros felállásban játszó Kvelertak már 2010-es első lemezével learatta a színteret.

Ez a Turbonegro- és Hellacopters-hagyományokat nagyszerűen ápoló, gigantikus rock'n'roll riffekkel operáló, black metált és stonert keverő zenekar egy pillanat alatt lett Európa egyik legnépszerűbb metálbandája. A lemez, amelynek a Converge-gitáros Kurt Ballou volt a producere, egy pillanat alatt az eladási listák élére katapultált. Az év végén a hanglemezkiadók nemzetközi szövetségének díját Dave Grohl adta át a Kvelertak tagjainak, és jóformán minden magazin az egekbe magasztalta az albumot, nem egyszer "a valaha volt legjobb norvég debütlemeznek" nevezve azt.

Az együttesre le is csapott a műfaj egyik legjobb kiadója, a Roadrunner, közben meg turnézott az Anthrax-szel, a Slayerrel, a Metallicával, a Kisszel, a Mastodonnal meg még sok más más nagy névvel.

A Kvelertak május 13-án jelenteti meg harmadik albumát, melynek Nattesferd lesz a címe. A Rolling Stone egyenesen beválogatta 2016 legjobbnak várt lemezei közé, és az előzetesekből és beharangozó dalokból kiderül, hogy az együttes ott folytatja, ahol az előző albumon abbahagyta: hatalmas riffekkel ellátott, norvégul elhörgött metálslágerekkel. A Kvelertak nem először jár az A38 Hajón, és biztosan komolyan megrengeti majd az A38-at. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr828687260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum