RockStation

Menekülés a hétfőtől a grindcore segítségével

Ilyen volt a Rotten Sound Bécsben!

2016. május 09. - csigaur

rotten_sound.jpg

Az általam igen kedvelt Rotten Sound-ot legutóbb 2012-ben láttam, egy igen kemény turné keretein belül a Dürer kert falai között. Akkor a Magrudergrind és az Exhumed volt Rottenék társa, a Grind Over Europe turnén. Most ugyan nem Budapesten, hanem Bécsben csíptem el őket, ráadásul egy hétfői napon,  nincsenek határok és nincs lehetetlen. Csak akarni kell.

Így tehát egy nagyon rövid párbeszéd kedves barátaimmal, ami körülbelül így hangzott:

-Lesz Rotten Sound meg Abigail Williams Bécsben baszod! Megyünk?

- Gyerünk gecc!

és már úton is voltunk a sógorok felé. Az út most zökkenőmentes volt, nem úgy, mint tavaly novemberben, amikor a Voivod, Obitary, #avilaglegjobbzenekaraanapalmdeath és a Carcass koncertjére utaztunk.

Az állítólagos kezdés előtt, pont öt perccel estünk be az Aréna udvarába.  A Six-score-t már valahol láttam, de a mai napig nem tudok rájönni, hogy hol. Olyan brutális és hangos grindcore dózist kaptunk a pofánkba, hogy az valami iszonyat. Az egésznek az a sztorija, hogy minden turnéállomásra lehetett jelentkezni nyitóbandának (szigorúan környékbeli vagy helyi zenekarnak), majd a Rotten Sound legénysége kiválasztja a szerencsést és már szólhat is a rokk. Nos, teljesen jó választásnak bizonyult a Linzből származó grind trió.

A Cult Leader-ről fogalmam se volt, hogy eszik-e vagy netán isszák. De, ha már ott voltam, nyílván belenézek, hátha vevő leszek az általuk előadott hangversenyre. Megnyertek. Megvettek. Megzabáltak. Rajongó ugyan nem leszek, de azt hittem nem lehet überelni ezt az erős kezdést, de a Cult Leader-nek sikerült! Néhol elszállós, károgós black metalt kaptunk, amit utána egy olyan erős és gyors tempó váltott, hogy konkrétan nem tűnt el a mosoly az arcomról. Mindvégig ez járt az agyamban, hogy „ez az basszus, ez kell nekem!”.  Az énekesről néha a Watain károgója jutott eszembe, hogy valami szeánszt él át az egész koncerten. De ők legalább nem voltak büdösek, mint a Watainék…. :D

mulkantimusic.jpg

Néha ugyan nagyon hangos volt és csak egy kását lehetett hallani, de ezen a koncerten már eljutottam arra a pontra, hogy megérte kiutaznunk.  A Rotten Sound pedig még fel se lépett…

Az Abigail Williams-nek a nevét már ismertem, de bevallom őszintén, hogy fingom se volt róluk. Nos, ez az érzés és tudatlanság megmaradt, ugyanis az első szám felénél otthagytuk a koncertet, annyira rossz volt… Így legalább jutott idő a merchandise pult teljes átnyálazására, ugyanis itt egy percnyi csúszás nem volt. Szeretem az ilyen hétköznapi koncerteket, csak ne kellett volna másik országba utazni érte (dehogynem, sima ügy volt).

Nos, tehát a főzenekar még ugye hátra volt. Az első kettő előzenekar annyira földbe döngölt, hogy kíváncsi voltam, mit nyújt majd a Rotten Sound.  Ugye nekik nemrégiben jelent meg az Abuse The Suffer címet viselő legújabb anyaguk, amit potom 20 euróért meglehetett vásárolni, csodaszép , limitált kiadású bakelitlemezen is. A merch-re nem lehet panasz, nagyon olcsó volt minden ( be is húztam egy baseballsapit, csakúgy, mint a pesti Magrudergrindon).  Hazudni  nem szeretnék, de talán az új album egyik dalával kezdődött a koncert. Mérget nem vennék rá és már egy hete volt a koncert, jegyzetelni meg ugye nem jegyzetel az ember, miközben éppen tépik le a fejét…  A lényeg, hogy jó pár dalt kaptunk Az Abuse albumról, ha már a turné neve is ez volt (Abuse the suffer European tour 2016). Be kell, valljam élőben is hasítanak az új dalok, már amennyit hallani lehetett a tömény masszából, ami a hangosítást illeti. De iszonyat brutális volt a Rotten Sound. Főhőseink egy cseppet sem tűntek fáradtnak, pedig már a turné vége felé jártak. Bár, azt nem értem, hogy egy grind bandának, miért kell a „vissza-vissza” rigmus…. A terem fele kiürült, mert nem egyből jöttek vissza, de aki bent maradt, az kapott még egy dalt, majd jött a pacsizás, amit szintén nem értek, mert na.

Összegezve nagyon jó volt ez a hétfő esti bécsi kiruccanás, totálisan megérte, annak ellenére, hogy hajnali fél négykor feküdtem le, reggel pedig várt a „gyár”….

Nyáron ismétlünk az Obscene Extreme fesztiválon, addig valahogy kibírom. (A Cult Leader-t meg csekkolja mindenki!)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr248700382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum