RockStation

Steve Harris gondolatai a dalírásról

2016. május 12. - theshattered

steve-harris.jpgAz Iron Maiden basszer/főnök Steve Harris a Seymour Duncan megkeresésére elárult egy-két dolgot a zenekarban betöltött fő dalszerzői szerepéről, a dalírásról és a háromgitáros felállásról is.

Amikor arról kérdezték, hogy mennyire vannak készen a dalok, amikor megmutatja őket a többieknek, ezt válaszolta: "Ha csak az én nevemet látod a dal mellett, akkor az azt jelenti, hogy teljes mértékben én írok mindent: ritmusgitárokat, gitár- és énekdallamokat... abszolút mindent, tényleg. Az egyetlen dolog, amit nem én írok, az a gitárszóló, de abba is szoktam egy-két tanácsot adni."

Steve elmondta, hogy nagy megkönnyebbülést jelent a dalok előadását tekintve, hogy három gitáros van a zenekarban: "Volt már olyan korábban, hogy rétegeztük a gitárokat, így teljes dallamokat, harmóniákat, ritmusokat tudtunk játszani, úgy ahogy felvettük őket. Ez sokat segít az írás folyamán is, mert ezt is figyelembe tudod venni. De úgy gondolom, hogy a két gitárral játszott régi dolgainknál nem igazán hiányoztak ezek a kiegészítő részek, viszont ha hozzáadod ezeket a összképhez, a hangzás is teljesebb és jobb lesz tőle."

Hogy mire is gondolt Harris mester, azt  július 1-én a Volt Fesztiválon is lecsekkolhatjátok, ahova a tavaly megjelent dupla nagylemez, a The Book Of Souls világturnéja keretében látogatnak el a brit veteránok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr248708846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum