RockStation

Jön az első magyar nyelvű Pantera könyv!

2016. május 18. - KoaX

13217386_10201929612040136_875909744795927267_o.jpg

Néhány hete egy velős interjú keretében már hírt adtunk róla, hogy Horváth Pityesz és Dudlich Ákos összefogtak, hogy tető alá hozzák Rex Brownnak, a Pantera basszusgitárosának az életrajzi könyvét. A 333-an az első magyar Pantera könyvért kezdeményezés olyan népszerű lett, hogy sikerült mindent elintézniük a srácoknak, így június 11-én a Fogasházban rendezik a könyvbemutatót! Ha valami infóról lemaradtál volna a tovább gombot ajánljuk figyelmedbe!

"2016. június 11-én, szombaton, 14 órai kezdettel a Fogasházban kerül megrendezésre Rex Brown és Mark Eglinton A Pantera igaz története – belső szemmel című könyvének magyar kiadásának bemutatója, amelyre nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!

A könyv magyar nyelvű változata Dudich Ákos szakfordító és zenei újságíró, valamint Horváth István ”Pityesz” énekes közös projektje, amely egy páratlan összefogássá nőtte ki magát! A könyv magyarországi megjelenésének stratégiája egy alulról építkező, Pantera-rajongókat összegyűjtő és underground összefogásra épülő elv alapján kezdődött el 2016. január 1-én, amikor is a két barát elindította a „333-an az első magyar Pantera-könyvért!” elnevezésű Facebook csoportot. Ebbenrészletesen vázolták tervüket, miszerint az Egyesült Államokban 2013-ban megjelent életrajzi könyvet rendhagyó módon hoznák ki Magyarországon (Európában Finnország után másodikként). A könyv költségvetésének fedezése végett „előrendelésre”, pontosabban „támogatásra” buzdítottak minden hazai Pantera-rajongót. Az alsó határ 333 előrendelés begyűjtése volt, ami nagyjából biztosítja a nullszaldós kiadást. Ezzel elindult egy olyan összefogás, amelyre hosszú idő óta nem volt példa kis hazánkban! A könyvet támogató-rendelő rajongók neve szerepelni fog az általuk választott oldal fejlécén, egyrészt, hogy még inkább magukénak érezzék a könyvet, másrészt, hogy a projekt vezetői így tisztelegjenek támogatóik előtt. Ők ily módon kézzel foghatóan is részesei lesznek a könyvnek. 2016. áprilisában írtunk a szerzőknek, Rex Brownnak, a Pantera basszusgitárosának és Mark Eglintonnak, akik még aznap válaszoltak. Teljesen meghatotta őket az, ami Magyarországon történik és támogatásukról biztosítottak minket, amely a legnagyobb igazolás számunkra, hogy érdemes volt belevágnunk ebbe a tervbe! Rex külön előszót ír a magyar rajongóknak, egyben a DIY kezdeményezést is üdvözölve. További érdekesség, hogy az eredeti illusztrációk mellé, Magyarországon készült képek is belekerülnek a könyvbe, ezzel is még különlegesebbé téve a kiadványt!

2016. június 11-én kerül átadásra a támogatóinknak a könyv egy sajtótájékoztató, illetve könyvmegjelenési matiné keretében! A pult természetesen nyitva!
Belépés ingyenes!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr978727552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum