RockStation

TOP 10 (+1) metal dal nem metalos köntösben

2016. május 21. - theshattered

top10_metal_nem_metal.jpg

Mindenkinek megvan a maga szenvedélye. Van, aki bélyeget gyűjt, van aki a szomszédot szereti szívatni, van, aki hetente más cuccokban jár... Aztán vannak azok a beteg állatok, akik a kedvenc dalaikat ültetik át a megszokott rock/metal hangszerelésből valami egészen másba. Most a klasszikus (értsd: nem hagyományosan metalos) hangszereléssel megáldott átköltésekből szedtünk össze Nektek egy csokorra valót, melyek mellé természetesen várjuk a Ti javaslataitokat, ötleteiteket is! Jó szórakozást a listához!

 

Apolcalyptica - One (Metallica)

A csellómetal keresztapjai, a gitár nélküli rockzene egyik non plus ultrája. Sok újdonságot talán nem árulunk el azzal, hogy Eicca Toppinenék az első két lemezükön szinte kivétel nélkül feldolgozásokat jelentettek meg, melyből az elsőt csakis és kizárólag Metallica átdolgozásokkal töltötték fel. Miből lesz a cserebogár, ugye?

Rob Scallon - Raining Blood (Slayer)

Rob Scallonnal már nálunk is többször találkozhattatok, így különösebb bemutatást nem igényel az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb Youtube zenésze. Jöjjön a lassan egy éves szülinapját ünneplő agymenése, a több, mint 6 milliós nézettséget meghaladó bendzsós Raining Blood!

StevE 'N' Seagulls - Trooper (Iron Maiden)

Egy újabb övön aluli ütés, melyet a finn illetőségű Steve N Seagulls követett el. Az eredmény magáért beszél, a kocsma/redneck hangulat meglepően jól áll a 'Maiden örökzöldjének.

2Cellos - Thunderstruck (AC/DC)

Két cselló, barokk környezet, headbangelő vonósok. Kell még ragozni? A két horvát csellista nagyon ügyesen formálta a maga arcára a villanyosok 1990-es klasszikusát.

Steve Surgill - In Bloom (Nirvana)

Steve Surgill borús hangulatú feldolgozásával nem olyan régen nálunk is találkozhattatok. A zenész a legutóbbi, A Sailor's Guide To Earth névre hallgató korongján ezzel a dallal igyekezett tisztelegni Kurt Cobainék munkássága előtt, mely elmondása szerint nagy hatással volt a kellemes hangú énekes későbbi zenei világára.

Harp Twins - Fear of the Dark (Iron Maiden)

Hárfa. Ez sem az a kimondottan megszokott metalos hangszer, habár millió és egy klipben láthattuk már megjelenni ezeket a húros instrumentumokat. A szemrevaló ikerpár által szinte életre kelnek ezek a különleges szerkezetek, melyek egy teljesen új ízt adnak a Vasszűz klasszikusának.

Dobranotch - Du Hast (Rammstein)

Egy kis kocsmaklezmer. Tudjuk, hogy az oroszok mindenre képesek és ezt az Interneten naponta bizonyítani is tudják. Jöjjön hát egy igazi sírva vigadós feldolgozása Till Lindemannék egyik legnépszerűbb nótájának. Sej!

Vitamin String Quartet - What's My Name Again? (Blink 182)

Kalipunk és vonósnégyes. Talán ez az egyik utolsó kombináció, melyre az átlagmetalos gondolna. De nem a Vitamin String Quartet! A főleg popzenék árírására szakosodott kamarazenekar többek között Tool és Incubus dalokat is átformált a maga képére, szóval érdemes utánanézni TeCsőn kicsit jobban is a szerzeményeiknek.

Scorched Earth Orchestra - Vermilion (Slipknot)

A metalzenéket nagyzenekari körítésbe átültető formációról nem sok mindent nem tudni, de annyit mit is meg tudtunk állapítani a dalaik hallatán, hogy bitang módon értenek a mesterségükhöz! A Slipknot mellett többek között még Metallica és Cradle of Filth dalok is megtalálhatók a repertoárban, egy röpke fülelést ők is megérnek.

Cellofourte - Monster (Skillet)

A Skillet turnécsellósa, Tate Olsen által alapított csellós formáció egyik lemeze (milyen meglepő) Skillet átdolgozásokra épül. A már több, mint 3000 példányban elkelt cover albumról a Monster került be a listára.

+1: Serj Tankian - Empty Walls (Serj Tankian)

Az egyik példa arra, ha egy művész szeret magához nyúlni. Na, nem úgy! A System of a Down énekese Serj Tankian ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy az első albumát, az Elect the Deadet - ki tudja, miért, de - szimfo körítésben is megjelentesse, így aztán ezen a módon is jól meg tudta turnéztatni az anyagot. Összességében nem lett rossz, de talán kicsit túldimenzionálta magát a Művész Úr.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr988735866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum