RockStation

A rock halott? De még mennyire, hogy nem!

2016. május 24. - theshattered

0metallica2010_05.jpgTöbb szakember is azt állítja a Billboard cikkében, hogy a rockzene kezd visszacsöppenni a korábbi, mondhatni virágkorába. Cory Brennan - aki többek között a Slipknot, Stone Sour, Megadeth, Danzig, The Misfits és a Lamb of God menedzsmentcégének tulajdonosa, - azt mondja: "Olyan, mintha megint itt lenne a '90-es évek közepétől a végéig tartó időszak."

Május 13-án jelentették be a Knotfest és az Ozzfest összeolvadását abban az évben, amikor újra a Guns N' Roses, vagy éppen Axl Rose AC/DC-s beugrása került a lapok címlapjára és akkor még a Misfitsről nem is beszéltünk, akik az eredeti felállással fognak turnézni. Brennan: "Egy napon jelentettük be az Ozzfest Meets Knotfestet és az eredeti tagokból álló Misfits reuniont és a média világa szó szerint felrobbant. Mi lettünk a lapok fő hírei világszerte, mindenfajta médiumot a magunk malmára hajtottunk. Nem rossz egy sokak által halottnak hitt stílustól, ugye?"

Az utóbbi években alakult, de igen gyorsan feltörő jegyeladásokkal rendelkező fesztiválokról Brennan a következőket véli: "A pop és az alternatív ugyanaz a formátum, az emberek valami mélyebbet, valósabbat keresnek, nem előre legyártott művészeket, hanem igazi szövegeket, igazi sztorikat, melyek átérezhetők mindenki számára."

rammstein-live.jpgA fesztiválszervező cég a DWP szerint április végétől májusig 500 000 jegyet értékesítettek különböző amerikai eseményekre, ami miatt kiérdemelte ez az időszak a "Világ leghangosabb hónapja" címet. A cég vezetője, Danny Wimmer szerint "talán csak arról van szó, hogy a rockzene a nem menőből újra menő lesz".

Fontos lépés, hogy a különböző stílusú zenekarokat, így a régi nagyokat a feltörekvő fiatalokkal társítják össze, így ügyesen lehet keverni a csapatok rajongótáborát. Nem mellékes továbbá, hogy a rock és metalfesztiválok egyre több szponzort tudnak megnyerni, így egyre minőségibb produkcióval is tudnak előállni. "Az inga lassan visszalendül, visszajönnek a gitárok, a hard rock pedig újra menő lesz. A jövő egyre fényesebb lesz!" - mondta James Litvag, az AEG Live promótere. A próféta szóljon belőle!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr88741888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum