RockStation

Ryan McGarvey: visszatér az amerikai gitáros tehetség az A38 Hajóra

2016. május 24. - sunthatneversets

promo_ryan_2.jpg

Tavaly nyári emlékezetes bemutatkozó koncertje után ismét Budapesten játszik Ryan McGarvey. A nagyszerű amerikai gitárost és megújult zenekarát május 29-én láthatjuk az A38 Hajón.

Bár még csak a húszas évei végén jár, Ryan McGarvey megszámlálhatatlanul sok rangos díjat nyert világszerte blues-rock gitárosként, és a legnagyobbak elismerését is begyűjtötte: Jeff Beck, B.B. King és Joe Bonamassa is felfigyelt rá. Néhány évvel ezelőtt Eric Clapton 4000 előadó közül választotta ki Ryant a 2010-es, chicagói Crossroads Gitárfesztivál fellépői közé, a Guitar Player Magazine olvasói szavazásán pedig 2013-ban választották meg az év legnagyobb friss tehetségének. 2014-ben az európai Blues Awards-on kiáltották ki a legjobb gitárosnak.

Az új-mexikói Albuquerque városából származó Ryan nagyon komoly munkatempót diktál: szinte egyfolytában turnézik, maradék idejében pedig lemezeket vesz fel – dinamikus, lobbanékony játékstílusa világszerte ámulatba ejti a közönséget. Eddig összesen három stúdiólemezt adott ki, melyek közül a 2014-es The Road Chosen a legutóbbi. Ryan csak saját dalait játssza a lemezeken, és koncertjein is csak ritkábban, meglepetésként bukkan fel egy-egy feldolgozás kedvenceitől. Hazánkban tavaly nyáron járt először - az akkori koncert egyik csúcspontját élhetjük át újra ezt a rajongói videót megnézve.

Idei európai turnéjára Ryan új ritmusszekcióval érkezik: egy korábbi zenésztárs, a nagyszerű Chris Hill foglal majd helyet a doboknál, míg a basszusgitárnál egy igazi zenészlegendát üdvözölhetünk, hiszen az a Carmine Rojas csatlakozott Ryan zenekarához, akit az utóbbi években leginkább Joe Bonamassa mellett láthattunk, de szinte már az összes nagy (amerikai) blues-rock zenész mellett szolgált: elég csak Stevie Ray Vaughan, BB King, Tina Turner, Keith Richards, Stevie Wonder, Mick Jagger, Eric Clapton, vagy éppen David Bowie nevét megemlíteni. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1008742320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum