RockStation

"Ez a lemez mi vagyunk" - Interjú a Killswitch Engage gitárosával, Joel Stroetzellel

2016. június 20. - BETH

joel_stroetzel_2.jpg

Ugye jól sikerült a tegnapi Killswitch Engage koncert? Nem akarunk hencegni, de a koncert előtt volt szerencsénk interjút készíteni a banda gitárosával, Joel Stroetzellel, és az ott elhangzottakat jól meg is osztjuk veletek. Szó lesz mindenről, ami egy hithű rajongót érdekelhet: jövőbeni tervek, publikus műhelytitkok, a jelenlegi turné tapasztalatai, de még az is kiderült, hogy várhatóan mikor térnek vissza Magyarországra. (Fotó: Daniel Takenaga)

Szia Joel, először is köszönöm a lehetőséget.
Én is örülök, hogy beszélhetünk.

Kezdjük egy nem túl szakmai kérdéssel. A közelmúltban ti is ott voltatok a Rock Am Ring-en. Szerencsére ti még fel tudtatok lépni, de a fesztivál utolsó napját törölték. Te így belülről hogyan láttad, valóban ennyire eldurvult a helyzet, és a szervezők még időben törölték a programokat, vagy már elkéstek?
Ne is mondd! Mi még fel tudtunk lépni, vártuk is ezt a koncertet, de a szervezők teljesen jogosan fújták le a programokat, sajnos katasztrofális idő volt még jó, hogy nem lett nagyobb baj.

Nem ez az első budapesti fellépésetek, van-e valamilyen kedves emléketek, ami a városhoz kapcsolódik? A koncert után meddig maradtok, várható-e egy budapesti Killswitch Engage poszt?
Nagyon szeretjük Budapestet, gyönyörű város, én személy szerint egyszerűen nem tudok betelni a helyi építészettel – varázslatos! Ez az egyik legnagyobb különbség az otthoni élményeimhez viszonyítva, ott nem látsz ilyen remekműveket. A koncert után mindenképpen kiugrunk a városba, de egy gyors sétán kívül nem sok mindenre lesz időnk – sajnos egyből utazunk tovább.

Hamarosan csatlakoztok a Volbeat USA-beli turnéjához. Milyen volt az előző - Incarnate albumotokhoz kapcsolódó - önálló turnétok?
Hát… hosszú (nevet). Viccet félretéve: hatalmas élmény volt, de tényleg elég kemény, gyakorlatilag két hónapon át tartott, és ez elég hosszú úgy, hogy minden este maximumon pörögtünk.

Volt-e kedvenc koncert állomásod közben?
Egyet sem szeretnék kiemelni, de nekem New York nagyon nagy élmény marad.

joel_stroetzel_1.jpg

Ha már szóba került az Incarnate…Mennyiben más a Ti meglátásotok szerint az Incarnate, mint a Disarm volt? Van valami a lemez elkészítésében, amiben eltértetek a megszokottól?
Jó kérdés, mert igazából mindkét lemez nagyon közel áll hozzánk, de az Incarnate-el kapcsolatban azt érzem, hogy tényleg mi vagyunk. Mindent beletettünk, ami minket mozgat, és ez az egész lemezen érződik. Ráadásul ugye Jesse is visszatért és ez is befolyásolta az egész albumot. Összegezve: ez a lemez tényleg mi vagyunk.

Jó, hogy említetted Jesse-t. A visszatérése óta ez a második anyagotok vele. Milyen a viszonyotok most - a régi időkhöz viszonyítva - illetve mennyiben más ma a lemezkészítési, dalszerzési munkamódszeretek vele?
Egyszerűen harmonikus a viszonyunk (nevet). Különlegessé tette a felvételt a visszatérése, ráadásul a lemez készítése tényleg az egész bandára kiterjedő alkotófolyamat volt. A visszatérése után azt éreztük, hogy sosem távozott, de mégis, mintha egy új időszámítás kezdődött volna. Sokat beszéltünk közben, és közel kerültünk egymáshoz. Azt hiszem ez az a harmónia, ami az egész lemezen is érezhető.

A bandából Adam producerként is aktív. Ki mindenkivel dolgozik most, illetve dolgozik majd a közeljövőben?
Adam nagyon sok projektben vesz részt most, de ami biztos, hogy most fejezett be egy nagyon erős új anyagot George-dzsal (Cannibal Corpse), de emellett egy csomó zenekarral van kapcsolatban.

Mit terveztek még erre az évre, a Volbeat turné után?
Nagyon sűrű évünk lesz, mivel ősszel valószínűleg visszatérünk Európába, az Egyesült Királyságba tervezett koncertek időpontját nemsokára közöljük, és a Bullet for my Valentine-nal is lesz több fellépésünk, de egyelőre még nem árulhatok el többet erről…

Akkor még ennyit árulj el: talán még idén visszatértek hozzánk?
(Nevet). Egyelőre nagyon úgy tűnik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr608810500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coligny 2016.06.20. 19:07:46

Legalább a címben ne legyen már ekkora ordító hiba... Legyen inkább Joel Stroetzellel.
És ha már nyelvtannáciskodás, akkor: George-dzsal, Bullet for my Valentine-nal.
Komolytalanná teszi az egészet, ha ennyire nem figyeltek arra, hogyan írtok.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum