RockStation

Dynamo Metal Fest 2016: Újravillamosítás

2016. június 27. - magnetic star

0a13.jpg

Tavaly egy csodálatos zenei hagyomány indult újra Hollandiában. A Dynamo fesztivált eredetileg a hasonló nevű eindhoveni klub ötéves fennállásának megünneplésére szervezték 1986-ban. Innen nőtte ki magát többnapos szabadtéri monstre bulivá a fesztivál, amely fénykorában – azaz a 90-as évek közepén, illetve második felében – több mint százezres látogatottsággal büszkélkedhetett.

Ma már ismét fedett helyen, egy napos terjedelemben zajlik a legendás Dynamo, a patinás nevekre épülő idei felhozatal azonban így is vonzó. A 80-as évek három nagy túlélője, az Anthrax, az újra Mike Howe énekessel dolgozó Metal Church és a Sacred Reich mind fellépett már a fesztiválon, utóbbi háromszor is! A rá következő évtized meghatározó bandái közül az At The Gates érdekes módon „első bálozónak” számít itt, míg a Life Of Agony úgyszólván hazajár Eindhovenbe, így náluk az öt éve férfiból nővé operált Mina Caputo személye jelent majd újdonságot. A hazai színeket a modern, progos hatású metal hívei körében jól ismert Textures és a tavaly alakult Extremities képviseli, valamint itt lesz a norvég Audrey Horne és a német Powerwolf is.

flyer_dynamo_2016.jpg

Minderre július 16-án (szombat) kerül sor, a helyszín pedig a Kunstijsbaan lesz.

További infók:
http://dynamometalfest.nl
https://www.facebook.com/dynamometalfest

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr758847316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum