RockStation

Budapestre jön a Beartooth

2016. július 05. - sunthatneversets

beartooth.jpg

Csupán két év telt el azóta, hogy a Beartooth összerakta első anyagát a frontember, Caleb Shomo pincéjében, de máris a keményvonalas zene sztratoszférájába katapultálták magukat. Az első album dalai, mint a Beaten in Lips, a Lines, az In Between vagy a Body Bag összesen több mint 10 milliós nézettséggel bírnak Youtube-on, ami nem csoda, hiszen egy olyan zenekarról beszélünk, akik léptek már fel közösen olyan élvonalbeli csapatokkal, mint a Slipknot, a Pierce The Veil, a Bring Me The Horizon vagy a Sleeping With Sirens.

A Beartooth zenéjében ugyanúgy megjelenik a metalcore, mint az old-school punk, a vintage screamo vagy a keményebb pop-punk, mindez egy kis teátrális extravaganciával fűszerezve. Agressive című második nagylemezük június elején jelent meg, ami üvöltő vokált, lélekmelengető gitárriffeket és igazi zúzást tartalmaz úgy, hogy a dalok mindemellett egytől egyig fülbemászóak. Senki sem azért jön egy Beartooth-koncertre, hogy ácsorogjon. A közönség vágyik rá, hogy részese lehessen a show-nak és ragaszkodik hozzá, hogy mindig énekeljen. Ami anno Shomo pincéjében létrejött, azt ma már az egész világ ismerheti, és egy elképesztően széles közönséget kapcsol össze. Az Agressive egy egyértelmű előrehaladás, december 2-ai budapesti koncertjük pedig egy remek alkalom, hogy mi is részesei lehessünk ennek a gigantikus bulinak vagy, ahogy a frontember mondaná, hogy kimozduljunk és egy új módon tapasztaljuk meg, mi is az az élet. Előttük bemelegít a bostoni Vanna zenekar, akiknek hitvallásuk szerint nincsenek rajongóik, csakis barátaik. A másik előzenekar a friss elsőlemezes Trash Boat lesz Nagy-Britanniából. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr168867336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum