RockStation

Holnap indul a Rockmaraton Fesztivál!

2016. július 07. - sunthatneversets

rockfater_rockmaraton_2016.jpg

10 nap, 30 külföldi és több mint 100 magyar zenekar, vízpart, ingyen kemping, olcsó sör – ezek talán a legfontosabb kulcsszavak a holnap startoló Rockmaraton Fesztiválról.

Idén első ízben lesz 10 napos a Rockmaraton, július 8-17. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten gyűlnek össze a rock és metal zenét kedvelők. A zenei felhozatal tekintetében ezúttal is kitettek magukért a szervezők: 2016-ban már 30 külföldi banda látogat el a fesztiválra, köztük olyan nevekkel, mint a BIG4 oszlopos tagjaként ismert Megadeth, a punkrock műfaj egyik alapbrigádjaként számon tartott Bad Religion vagy az északi metal zászlóshajójaként emlegetett Amon Amarth. A magyar fellépők köre is bővült, 4 színpadon több mint 100 zenekar érkezik – lesz például Ossian, Depresszió, Paddy and The Rats és Ektomorf is.

Ahogy mindig, ezúttal is fontos szempont volt, hogy pénztárcabarát legyen a rendezvény. Változatlanul él az 50%-os MÁV kedvezmény, ingyenes lesz a parkolás – motorral és biciklivel is érkezhetnek a látogatók. A napijegyek 6900 Ft-os elővételi árát nem emelik meg a helyszínen sem, kivéve a július 15-i napot, amikor teltház várható – akkor egy ezressel drágábban juthatnak be a rendezvényre a fesztiválozók.

A kemping ingyenes és kibővített területen várja a látogatókat – lesz autós részleg is -, az étel és italpultokat megduplázták, 15 angol WC-vel többet lehet majd használni. Kétféle kedvezményes árú meleg étellel is készülnek a Rockmaraton hivatalos napi menüjeként – minden nap 8-18 óra között mindössze 250 Ft-ot kell majd fizeti egy korsó sörért, a rosé nagyfröccsöt 150 Ft-ért, egy feles házi pálinkát pedig 350 Ft-ért mérnek. Az olcsó italok mellett prémium csapolt söröket is lehet fogyasztani a Dreher Sörház termékei közül egy új helyszínen, a Söröntőben – a minőségi borok kedvelői a dél-magyarországi borvidékek italai közül válogathatnak.

A változatos off programok – közönségtalálkozók, vetélkedők, filmvetítés, stb. – a Szalki-sziget remek természeti adottságainak köszönhetően egy homokos és árnyas strandterületen is kipihenhetik az éjszakai fáradalmakat a fesztiválozók, természetesen a strand használata is díjmentes.
A 26. Rockmaraton nem csak az időtartam, hanem a látogatottság tekintetében is rekordot hozhat. Napi 5-7 ezer látogatót, összességében 65-70 ezer nézőt várnak a rendezvényre a szervezők.
Az pedig, hogy hogyan élhető túl az a 10 nap, a Rockfater rajzfilmek idei utolsó epizódjából kiderül!

Minden tudnivaló (többek között a rendezvény házirendje is) elérhető a fesztivál weboldalán, ahol természetesen böngészhető az összes színpad és minden nap időrendi bontásban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr538871836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum