RockStation

Chester Bennington szerint a Linkin Park volt a metal életben tartója

2016. július 22. - theshattered

linkin_park_2014_1.jpgA Linkin Park korai albumai (értsd: első kettő) kiemelt szerepet kapnak minden ma 25-35 éves metalarc életében. Sokaknak ezek a többmilliós példányszámban elkelt CD-k voltak az úgymond belépő lemezek a rock és metal világába, még ha ma nem is igazán kerülnek már elő, tagadhatatlan, hogy az ott felsorakoztatott dalok későbbi rockerek hadait "térítette át" a gitárzene szeretők népes táborába. Chester Bennington, a Linkin Park énekese ezzel tökéletesen tisztában is van.

"Ez egy nagyon vicces dolog." - nyilatkozta Bennington a Metal Hammernek azokra a vádakra reagálva, miszerint ők csak egy fiúbanda gitárokkal - "Ezek a szavak, hogy 'a metal integritása'. Szerintem igazából mi voltunk a metalzene életben tartói. Néhány napja találkoztam egy sráccal, aki azt mondta: 'Ti voltatok az első rockzenekar, akiket valaha meghallgattam' és nem ez volt az első ilyen alkalom. 2014-ben toltunk egy meglepetés koncertet a Vans Warped turné kaliforniai állomásán és egy csomó másik banda énekese jött fel hozzánk énekelni.

Mindegyikük vagy úgy volt, hogy 'A ti lemezetek volt az első, amit megvettem', vagy 'Ti vagytok az oka annak, hogy elkezdtem zenélni'. Talán ez volt az első alkalom, amikor úgy éreztem, hogy mi egy olyan zenekar vagyunk, akikre az emberek úgy tekintenek, mint ahogy én a Deftonesra, a Metallicára és a Stone Temple Pilotsra."

Szerintetek helytálló Chester megnyilvánulása? Nektek kik voltak az úgymond "belépő" zenekarok?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr698906590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.07.22. 17:46:39

Abban lehet valami, hogy az addig pop kultúrát kedvelők a Linkin Park zenéje által sodrottak át a rock és metal zenéket kedvelők táborába.
A metalt viszont nem csak ők tartották életben. Ebben jelentős szerepe volt pl. a HammerFall 97-ben megjelent Glory to the Brave albumának. Ennek a lemeznek akkora sikere volt, hogy "löketet" adott más metal bandáknak is feléledni, vagy újraéledni és ezzel a 2000-es évek elejére lezárni a grunge korszakot.

A "belépő" zenekar nálam anno a Helloween és a Walls of Jericho lemezük.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum