RockStation

Itt van még egy új Russian Circles dal

2016. július 26. - KoaX

russian-circles-trptychon-c-paul-blau-2013-300dpi-640x329.jpg

Úgy néz ki, hogy mostanában minden a Russian Circles-ről fog szólni. Miután bejelentették hivatalosan is, hogy NOVEMER 10-én koncert a Dürer kertbenpadlót fogtunk örömünkben. Most meg mi van megint? Az AUGUSZTUS 5-én megjelenő Guidance-ről nem restek a srácok szórni apránként a dalokat. Alább itt az Afrika!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr818913622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2016.07.26. 10:25:19

Sokan komornak tartják ezt a zenét, nekem inkább az a fajta magányosság árad belőle, amit csillagos ég alatt egy dombtetőn érez az ember: nem nyomasztó, inkább határtalan és felszabadító.

Persze a nyilvánvaló zenei trükk, hogy ilyen érzelmi hullámvasútra ülteti a hallgatót a dal, az az, hogy a nyílt, pozitív kisugárzású dúr hangnem nem megy végig a dalon, hanem kb a felétől moll lesz a hangnem. Ezt a komorabb, sötétebb részt viszont feloldja, hogy az Afrika utolsó percére visszatér a hangnem visszatér dúr-ba.

Emellett - a nem egyedi, de jól kivitelezett megoldás mellett - a dinamikus és érzelmekkel teli dobolás emeli ki a produkciót a középszerből.
Dave Turncrantz most nálam simán John Bonham reinkarnációja!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum