RockStation

Februárban ismét Budapestre jön a Black Stone Cherry

2016. július 28. - sunthatneversets

black_stone_cherry_2015.jpg

Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel felturbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. A kentucky-i kvartett két éve már tartott egy telt házas koncertet az A38 Hajón. Akik ott voltak, tanúsíthatják, hogy a nagyívű stadionhimnusz-refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. A Black Stone Cherry február 11-én ismét a Hajóra látogat, ahol új, Kentucky című lemezét mutatja be.

A 2001-ben alakult Black Stone Cherry jóformán maga az élő válasz a rádióbarát, komfortos rockzenéért rajongók, és a mocskos-koszos, "őszinte" southern zúzdát éltetők örök vitájára. Az a fajta slágergyáros, stadionrock-himnuszokban utazó zenekar, amelyik éppen elég bátor és tökös ahhoz, hogy kőkeményen is megszólaljon.

A Black Stone Cherry kettősségét jól jellemzi, hogy miközben a rádiórock olyan képviselőivel turnézik, mint a Nickelback, a Def Leppard vagy a Whitesnake, addig 2014-es lemezének producere a Melvins, a Fu Manchu, a Kyuss vagy a Queens Of The Stone Age stílusteremtő hangzását "kitaláló" Joe Barresi. Éppen ez a gyönyörű a Black Stone Cherryben: úgy tolja a gigantikus, monumentális riffekkel és fülbemászó refrénekkel operáló stadionrockot, hogy közben egy pillanatra sem válik modorossá, és mindig van egy kevés "dirty stoner" a zenéjében. A legfrissebb lemezt, az idén tavasszal megjelent, nagyon találó nevű Kentuckyt pedig egy igazi nagymester, az Eagles Hotel Californiáját és a Green Day American Idiotját összerakó Ted Jensen keverte.

A kentucky-i kvartett két éve már tartott egy telt házas koncertet az A38 Hajón. Akik ott voltak, tanúsíthatják, hogy a nagyívű stadionhimnusz-refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. A koncerttel kapcsolatban további infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr788918952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum