RockStation

15+1 esős rock- és metalnóta

2016. július 30. - theshattered

top15rain.jpg

Micsoda időjárás! Egyik nap még majd' megsülünk és kitikkadva nyúlunk a jól megérdemelt sörünk után, a másik nap meg már szinte árvízvédelmi guminadrág kell ahhoz is, hogy a sarki kisboltba eljussunk. Közülünk is van olyan, aki inkább a hűvösebb időt kedveli, így a csapadékot is kimondottan üdvözli, ezért összegyűjtöttünk a hasonló gondolkodású olvasóknak néhány hűsítő "esős" nótát. Van, amelyik a témája, van amelyik a videója miatt került be a (természetesen nem teljeskörű és nem fontossági sorrendben feltüntetett) kollekcióba, amivel megpróbáljuk a lehető legjobban lefedni az igényeket. Ha bármi további ötletetek lenne, nagyon szívesen látjuk őket a hozzászólásokban!

 

Korn - A.D.I.D.A.S.

Esős időben vezetni veszélyes, pláne, ha eszetlenül megyünk. Ennek akár halálos baleset is lehet a végkimenetele, mely alól még Kornék sem lehetnek kivétel. Legalábbis az 1996-os alapmű, a Life Is Peachy egyik klasszikusának, az A.D.I.D.A.S.-nak a klipjében semmiképp. Érdemesnek tartjuk kiemelni Jonanthan Davis szexi harisnyatartóját is.

Bullet for my Valentine - Tears don't fall

Egy nagyobb szerelmi bánat után a könnyek akár esőként is hullhatnak, melyről a walesiek mintegy kihasználván a ziccert egy remekbeszabott nótát kanyarintottak. Az akkor éppen a befutás szélén álló csapat szekerét aztán az egekbe repítette ez a klip és a The Poison albumon figyelő többi maximálisan slágergyanús szerzemény, a határ pedig a csillagos ég volt...

Alice in Chains - Rain When I Die

Megint azok a nők... És ahogy még többször is látni fogjátok, az eső és a nőkkel kapcsolatos bánat kéz a kézben járnak a gitárzene berkein belül is. Mit lehetne mondani még erről a dalról? Örök klasszikus!

The Cult - Rain

Egy, a rajongók körében hihetetlen népszerű dal, amit az énekes kimondottan nem szeret. Mit lehet tenni? Kire hallgassunk? Akárhogy is legyen, mi is nagyon szeretjük, Astbury Úr!

Linkin Park - In The End

Igaz, csak a klip utolsó egy percében "szakad le az ég", de addig is szinte csöpögős a szitu Chester Bennington bugyinedvesítő nézésének köszönhetően. Az In The End a "metal megmentőinek" első lemezéről származó egyik legnagyobb sláger, amely megkerülhetetlen volt a 2000-es évek elején.

Metallica - Ride the lightning

Jó, jó, tudjuk, ez a dal a villamosszékes kivégzésről szól, így rezgőléces a dolog, de ha már benne van a címében a villám, adunk neki egy esélyt. Meg egyébként is: Metallica.

Slipknot - Left Behind

Itt is csak a fináléra nyílik meg az égi csap, de a folytonos borús hangulat miatt nem tudtuk nem belerakni a listába. Amúgy is: ilyen beteg klip csak ritkán tud beszivárogni a mainstream médiába, Corey Tayloréknak mégis összejött!

Salvus - Ketten Egyedül

Egy rossz párkapcsolat akár egy szörnyű vihar metaforája is lehetne, ahogy ezt a Salvus egyik klipes dalának mondanivalója és képi világa is megörökíti. Ötcsillagos dal!

Guns N' Roses - November Rain

Tudjátok, van az a babona, hogy ha az esküvőn esik az eső, utána sokat fog sírni a menyasszony. Itt a végére mindenki bőgni fog, mint egy taknyos kisgyerek, kivéve az arát, mert... azt már mindenki betéve tudja. Ha ezt kihagytuk volna, vajon hányan ostromoltátok volna meg a komment szekciót? :) Ugye? Az elévülhetetlen szerelmes dal, a nagybetűs könnyezős eposz, Axl Rose-ék egyik legepikusabb és legjobban sikerült vállalkozása. Pont.

In Flames - Reflect the Storm

Lehet, hogy a 2006-os Come Clarity lemez nem éppen az In Flames rajongók kedvence, a cikk írójának mégis az egyik szíve csücske lett, mivel (jelentősen megkésve, de) ezzel a koronggal ismerte meg Anders Fridénék munkásságát. Szeretjük!

Aetherian - The Rain

A görög Aetherian egy relatív friss formáció, a The Rain című daluk mégis a nagyokat idézi. A jóféle nótához egy minőségi klip is társul, érdemes megfülelni, hogy hogyan is tolják a déliek.

Anathema - The Storm Before The Calm

Akár az egész Weather Systems albumot ide rakhattuk volna, mégis a korong leghosszabb termésére esett a választás. Miért? Hallgassátok meg és megtudjátok! Művészet, amit itt játszanak Canavaghék.

Trivium - Down From The Sky

A nemrég nálunk is egy hatalmas bulit csapó Triviumnál két dal is esélyesnek bizonyult, az itt látható Down From The Sky kihívója az Ascendancy nyitószörnyetege, a Rain volt. Miért választottuk mégis a kevésbé nyilvánvaló verziót? Az legyen a mi titkunk! :)

Mudwayne - Happy?

Itt megint egy kicsit csalunk, hiszen Chad Grayék videójában egy szem eső nem esik, de a nyári melegben akár egy jó "kis" tisztító szélvihar is jól tud esni, nemde?

Marilyn Manson - The Fight Song

Hogy nehogy lemaradjon mindenki kedvenc botrányhőse, Manson urat is meginvitáltuk egy kis vendégszereplésre. A klipet jó eséllyel mindenki ismeri, a végén már mindenki csurig ázva kergeti a tojáslabdát. Klasszikus minden egyes pillanata.

+1: Slayer - Raining Blood

Elég érdekes időjárási körülményeknek kellene fennállnia ahhoz, hogy vér essen az égből, de ki tudja? Meg egyébként is: hogy a viharba (durr, egy szójáték) mertük volna kihagyni Kerry Kingék klasszikusát? Sokat erről a dalról sem kell beszélni, hiszen már saját történelme van.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr868923092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Schneider 2016.07.31. 17:06:35

CCR Who will stop the rain ?

külön.remek 2016.08.01. 08:38:49

Ha már CCR Have you ever seen the rain?

külön.remek 2016.08.01. 08:39:29

Annyi, hogy talán még nem rockzene...

zoxigen 2016.08.01. 08:47:23

még egy a metalnóták közé: Nargaroth - Wenn Regen liebt
www.youtube.com/watch?v=_vX03MKdvoc

pacagánycsök 2016.08.01. 10:05:46

Tiamat: Do You Dream Of Me?

konkrétan percekig esik benne

Tigresse 2016.08.01. 15:40:38

Szeretném még megidézni az alábbi előadókat és számokat:
Slash: Bad rain
Godsmack: One rainy day
Resurrection: Let it rain
Uriah Heep: Rain
Led Zeppelin: The rain song
Slipknot: If rain is what you want
Chris Cornell: Steel rain
Opeth: Eternal rains will come
Papa Roach: Black clouds
P.O.D.: It can't rain every day
The Cure: Prayers for the rain
Soundgarden: Storm
Saturnus: Rain wash me
Avenged Sevenfold: Acid rain
Pain of Salvation: Enter rain
Ghost Brigade: A storm inside
...stb. számokat is. És küldeném mindenkinek, aki szereti az esőt és a rockot/metált. :)

Slepy 2016.08.03. 16:02:39

Még idetennék egyet szerényen . Omega - Ezüsteső youtu.be/19aBQII6NpE
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum