RockStation

Visszavonul a The Dillinger Escape Plan is!

2016. augusztus 06. - theshattered

the_dillinger_escape_plan_2015.jpgEgy hosszabb szünetre készült az amcsi káoszmetal nagyágyú a hamarosan megjelenő új nagylemez, a Dissociation turnéja után. A korong csak október 14-re esedékes, úgyhogy elég érdekes marketinghúzással álltak elő Greg Puciatoék. Bár róluk el is hisszük, hogy komolyan gondolják.

Ben Weinman zenekarvezető/gitáros ezt nyilatkozta az esettel kapcsolatban: "Tudod, egyrészt nem akarunk saját magunk paródiái lenni. Érted, mire gondolok? A zenekar még sosem volt ennyire keresett, hiteles és népszerű. Amikor felmegyünk a színpadra, nincs még egy zenekar, aki csak a közelünkbe érhetne és ez a mi igazi célunk.

Nagyon izgatottak vagyunk az új album miatt is, persze, de ugyanakkor 2017-ben 20 éves lesz a zenekar. Talán több is lehetne, mert nem tudom, pontosan, mikor kezdtem el a dalokat írni, de az első EP 1997-ben jelent meg. És szerintem ez a legmegfelelőbb időpont, ha nem akarjuk azt a szintet elérni, amikor azért kell leállnunk, mert muszáj, vagy mert túl öregek leszünk, esetleg már nem érdekeljük az embereket.

Úgy értem, hogy tény, hogy ezt nem fogjuk tudni csinálni 60 évesen, de nem is azért állunk le most, mert nem vagyunk már képesek folytatni, ez biztos. El fogunk jutni arra a szintre, amikor már erre az előadásmódra nem lesz energiánk. Biztos, hogy egy idő után szétperegnének a végtagjaim. De ez nem számít, mert amikor mi zenélünk, akkor tényleg zenélünk. A világ maradék része, meg minden magánügyünk ilyenkor megszűnik létezni. Úgy gondolom ezek a pillanatok fognak a legjobban hiányozni. És nem a közeljövőben fog eljönni az a pillanat, amikor már ezt nem fogjuk tudni csinálni. Még mindig lendületbe hoz az egész, még mindig bennünk van az a katarzis, amikor játszunk, mert ez egyfajta gátlástalan önkifejezés. De, hogy még egyszer elmondjam, a jelenlegi leállásunk egyik oka, hogy még mindig érezzük, hogy tudnánk ezt folytatni és hogy ezzel a jövőnkre is gondoljunk."

A friss albumról már egy dal, a Limerent Death elérhető, itt lent meg is találjátok a borító és a dallista mellett:

thedillingerescapeplandissociation.jpg
01. Limerent Death
02. Symptom Of Terminal Illness
03. Wanting Not So Much As To
04. Fugue
05. Low Feels Blvd
06. Surrogate
07. Honeysuckle
08. Manufacturing Discontent
09. Apologies Not Included
10. Nothing To Forget
11. Dissociation

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr109166828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum