RockStation

Az A38-on játszik a dél-afrikai blues-rock gitármágus Dan Patlansky

2016. augusztus 11. - sunthatneversets

dan-patlansky-photo-by-neil-whitcher-ar-neil-whitcher-img_7304.jpg

Augusztus 29-én tér vissza Budapestre Dan Patlansky, akit Joe Satriani vendégeként ismerhettünk meg 2015-ben a Kongresszusi Központban. A blues-rock műfajt öntörvényűen és igen nyitottan kezelő zseniális gitáros ezúttal új, Introvertigo című stúdióalbumát bemutató turnéja keretében lesz látható az A38 Hajón, a tatabányai VoluMen felvezetése után.

Az idén 35 éves Dan Patlansky Dél-Afrikában született, de mára az európai közönség előtt is ismert, hiszen 2015 őszén ő játszott Joe Satriani előtt a Shockwave turné 25 állomásán, 10 országban - köztük Magyarországon is, ahol a Kongresszusi Központban láthattuk.

A tüzes gitárjátékkal és magával ragadó énekhanggal bíró fiatal előadó első lemezét 18 évesen adta ki, így lassan már két évtizedes előadói tapasztalattal rendelkezik. A Standing At The Station című debütáló albumot követően 2004-ben kapta első nagy kiadós szerződését, 2005-ben és 2006-ban pedig már New Orleans-ban mutatkozhatott be, Selwyn Miller menedzseri munkájának köszönhetően. Az igazi áttörést az eredetileg 2014-ben kiadott Dear Silence Thieves című album hozta meg, melyet a mértékadó Classic Rock magazin az év albumai közé sorolt, és más zenei magazinok is az év végi kedvencek között hozták. A lemez a 2012-es 20 Stones-hoz hasonlóan a brit iTunes 20-as blues slágerlistájának előkelő helyére küzdötte fel magát a megjelenés hetében.

Idén Dan immár hetedik, Introvertigo című új lemezével turnézik, mellyel a tervek szerint hamarosan az Egyesült Államokba is eljut. Az európai turné részeként Budapestre is ellátogat, ahol első önálló koncertjét adja majd augusztus 29-én az A38 Hajón. Az este vendége ezúttal egy ígéretes hazai formáció, a tatabányai VoluMen lesz, melynek dalai igazi időutazó szerzemények: valahová a füstös rock és blues kocsmák vidékére, máskor meg épp egy nagyvárosi környezetbe repítenek el. A zenéjük visszanyúlik egy korábbi, talán izgalmasabb, közvetlenebb, nyersebb és minden mesterkéltségtől mentes korszakba, újra idevarázsolja, megidézi azt. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6710261088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum