RockStation

Brutális zúzdák napja

Ilyen volt a Brutal Assault Fesztivál harmadik napja

2016. augusztus 16. - rockstation

brutal_assault_2016_7.jpg

Péntek a megszokott mederben hömpölygött tovább a Brutal Assault programja, melybe mi egy Voivod és Coroner interjút is betudtunk. Az Iron Reagannel nyitottuk a napot. A Municipal Waste tagok vezette HC/punk/crossover banda a kora délutáni matiné ellenére maximálisan kihasználta a rövid időkeretet és még egy Cannibal Corpse feldolgozást is toltak.

Utánuk a helyi cseh sludge / doom pöröly a Blues For The Redsun következett gégemetszett rikácsoló "énekkel". A Voivod koncertje most nem sikerült annyira kiugróan emlékezetesre, mint a korábbi ugyanitt. Nem mintha rosszak lettek volna, inkább csak a rövidsége miatt és hogy annyi mindent nem játszottak el. Az "új" basszeros Rocky nem olyan őrült a színpadon, mint Blacky, de maradéktalanul betölti az utána maradt űrt és jól beleillik a zenekarba is. Biztos kézzel játszotta végig a koncertet. A program gerincét a régi, ismert tételek és az utolsó nagylemez és Ep néhány száma adta.   

Az atmoszférikus zenék közül az idei Brutal Assault legnagyobb csemegéje az In The Woods volt, míg a cseh doom banda Nod Nod nem sokkal adott többet egy kellemes hangú énekesnőnél. Viszont az Obituary jött, látott és megint leiskolázott mindenkit death metalból. Igaz én elfogult vagyok velük szemben, de egyszerűen nem tudtak mellényúlni. Chopped In Half, Slowly We Rot, Frozen ... a közönség egy emberként headbangelt. A brutális hangzásuknak más zenekarok a közelében sincsenek és imét csak bebizonyosodott, hogy az Obituary verhetetlen death metalban.

brutal_assault_2016_6.jpg

A Coroner akár kevésnek is bizonyulhatott volna az Obi után, de nem így történt. Tökéletesen bizonyították, hogy kultzenekar. Óramű pontossággal játszották végig a bulit. Ők nem a brutalitásukkal, hanem a technikával iskoláztak le mindenkit, hibátlan hangzással. Negyedikként egy sampleres színesítette az amúgy sem egyszerű zenét. Rendkívül elkötelezett rajongók várták őket egyébként, ráadásul sokkal többen voltak, mint vártam, ami remek hangulatot eredményezett.

A Die Krupps metalzenekarrá változott erre az estére és két (!) gitárral akkora zúzást produkáltak és olyan súlyosak voltak, amit még nem láttam tőlük. A setlist teljes egészében a metalos érából volt összeválogatva és ezzel még a fáradt közönséget is beindították. A koncert végén Jürgen Engler énekes szétdobálta az ütőshangszerét, a gitáros széttörte a gitárját és bedobta a közönségnek. Az egyik legjobb Krupps koncert volt a mit valaha láttam, hősként hagyták el a színpadot.

Beszámoló: Frogfoot, Magnetic Star
Fotók: Brutal  Assault Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6310411820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum